• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

  • Offerte binnen 1 werkdag
  • Persoonlijk contact
  • Thema aankleding
  • Spelbegeleiding
  • Plaatsing in binnen en buitenland!

Ruime keuze aan VR brillen anno 2019

Een paar jaar geleden waren er nog maar een paar VR Headsets op de markt. De Oculus Rift, HTC Vive en de Samsung Gear VR. Het VR landschap was toen duidelijk. Vandaag de dag zijn het er nogal wat. En binnen een paar maanden komen er nog een paar VR brillen bij.

De consumenten- en zakelijke markt staat op het punt om de meest verwarrende tijd in de geschiedenis van Virtual Reality in te gaan. Er zijn momenteel vier VR categorieën met verschillende prijs niveaus, waaruit je een Virtual Reality bril kunt kiezen. En vanaf het voorjaar van 2019 komt er in elke categorie wel een VR-bril bij. Welke VR brillen de tijd gaan overleven is nog een vraag. De vier categorieën zijn: 1. Mobile VR, 2. Standalone VR, 3. PC of console VR-headset en 4. All in One.

Mobiel, standalone en PC/console

Een mobile VR headset maakt gebruik van een telefoon, door de telefoon in de daarvoor bestemde houder te plaatsen. Voorbeelden hiervan zijn de Samsung Gear VR en de Google Daydream. Een standalone VR bril is een VR-headset die gebruik maakt van een eigen processor. De Oculus Go en de HTC Vive Focus zijn in deze categorie de meest bekende headsets. Hierbij wordt één controller bij geleverd. Bij de Vive Focus Plus twee controllers.

Dan zijn er de VR brillen waarvoor je een geschikte PC of een game console nodig hebt. Dit zijn dus bekabelde VR brillen. Daarnaast heb je sensoren voor tracking nodig en kan er met twee controllers worden gespeeld. De meest bekende VR brillen zijn: de Oculus Rift, HTC Vive en de Playstation VR. In deze categorie zitten ook nog de HTC Vive Pro, de HTC Vive Pro eye en diverse Windows Mixed Reality brillen. De Oculus Rift S, de nieuwe versie van de Oculus Rift, wordt daar in het voorjaar nog aan toegevoegd.

Anderen bekeken ook

All in One VR brillen

In de All in One VR categorie is de grootste veldslag gaande. Oculus brengt de Quest op de markt de grootste concurrent de HTC de Cosmos. HTC zegt hierbij dat het een VR beleving gaat worden zonder obstakels en Oculus schrijft op haar website over de Quest: “dit is onze eerste alles-in-één game systeem voor virtual reality. Je kunt nu bijna overal spelen. Het enige wat je nodig hebt, is een VR-headset en controllers”. Echter voor het spelen van specifieke VR games heb je toch een PC of console VR-headset nodig. Maar het schijnt dat je toch een PC of smartphone voor de Cosmos nodig hebt.

De focus van de fabrikanten ligt op het ontwikkelen van VR-headsets met een hogere resolutie, zowel voor standalone als voor PC/console VR-headsets. Echter zit het venijn in de krachtigere computers en processors die nodig zijn om de schermen in de Virtual Reality brillen aan te sturen. Sony, Samsung en LG (samen met Google) werken aan nieuwe ultra high res VR schermen, maar het is het onduidelijk op wie ze de pijlen gaan richten, de consument of de zakelijke markt. Ons advies is daarom te wachten met het kopen van een nieuwe VR-bril, omdat het VR landschap enorm aan het ontwikkelen is. Mocht je een VR bril willen kopen, koop dan een VR-bril in de prijsklasse van 400-500 euro. Of huureen compleet verzorgde VR opstelling bij Urban Events!

De coolste VR simulators van dit moment

Lees meer

Formule 1 seizoen eindelijk van start

Lees meer