• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

  • Offerte binnen 1 werkdag
  • Persoonlijk contact
  • Thema aankleding
  • Spelbegeleiding
  • Plaatsing in binnen en buitenland!

Eerste indruk van de HTC Vive Cosmos

HTC heeft een nieuwe virtual reality headset aangekondigd, de Vive Cosmos. Volgens HTC is de Cosmos de volgende stap in haar Vive serie headsets. De Vive Cosmos heeft geen externe sensoren nodig en wordt met full motion (6Dof) bewegingscontrollers geleverd.

Opvallend is dat de spacy bewegingscontrollers er bijna identiek uitzien als de Oculus Touch controllers. De Vive Cosmos wordt gepitched als een handig apparaat met veel comfort en eenvoudige installatie. Een enorme zegen voor degenen onder ons die weten hoe moeilijk het kan zijn om een virtual reality headset te installeren.

In tegenstelling tot de HTC Vive en HTC Vive Pro, ligt er bij de Cosmos een nieuwe versie van HTC’s trackingsysteem onder de motorkap. Naast het nieuwe trackingsysteem; welke twee zijwaarts gerichte camera’s gebruikt, is er hard aan het design van de headset gewerkt.

Door de comfortabele gewichtsverdeling voelt de Cosmos licht aan. De nieuwe materialen zijn zacht, licht en ademend. Helaas hebben we nog geen exacte van de Cosmos kunnen bemachtigen. HTC zegt dat het hierover later in het jaar meer details zal geven. De Vive Cosmos is geen standalone / zelfstandige VR-headset. Net als de originele Vive en Pro-modellen, maakt deze verbinding met een PC. De Cosmos moet dus in eerste instantie verbinding maken met een computer, maar kan mogelijk uitbreiden naar andere platforms. HTC geeft aan dat je de Vive Cosmos in de toekomst mogelijk met een smartphone kunt verbinden en het vermogen heeft om te worden aangedreven door meer apparaten dan een traditionele game PC. Best wel vaag ;-).

Anderen bekeken ook

Waar de Cosmos nu precies in de Vive hardwarelijn komt te staan is niet duidelijk. Hierover geeft HTC in de nabije toekomst meer informatie. Het lijkt erop dat HTC een hype aan het creëren is en nog even wacht met wat de concurrent Oculus doet.

In tegenstelling tot de HTC Vive Pro heeft de Cosmos in ieder geval niet het vermogen om te weten waar je naar kijkt. De Cosmos ondersteunt namelijk geen foveated rendering. Laat dit net nu één van de grootste voordelen van Oculus zijn in de VR headset competitiestrijd. Als de Cosmos een VR headset blijkt te zijn, welke je op een telefoon, tablet, pc of wat dan ook kan aansluiten, dan kan het een ware aanvulling zijn. Maar zonder exact te weten wat de Vive Cosmos is en kan, is het nog allemaal een groot vraagteken! To be continued!

De coolste VR simulators van dit moment

Lees meer

Formule 1 seizoen eindelijk van start

Lees meer