0318 - 842 466
 

Oculus Go

Oculus Go huren? De Oculus Go is een alles in één VR-headset die iedereen past. Beleef Virtual Reality volledig standalone. U heeft dus geen PC nodig. Deze VR bril is vergelijkbaar met de Samsung Gear VR. De Go en Gear VR zijn binair compatibel en apps die op Gear VR draaien, werken ook op de Oculus Go. Dus er is veel content voor de Go beschikbaar. De controllers van beide VR headsets werken op dezelfde manier.

De standalone VR brillen Urban Events zijn zeer geschikt als aandachtstrekker op uw beursstand. Daarnaast kan de Oculus Go worden ingezet voor een VR bioscoop bij u op locatie. U huurt een compleet Oculus Go set inclusief: transport/verzending en het installeren/testen van de content. Neem contact op met Urban Events of stuur een bericht indien u de één of meerdere Oculus Go’s wilt huren en een vrijblijvende offerte wilt ontvangen.

Stel een vraag    Offerte aanvragen

De Oculus GO geeft Virtual Reality in handen geven van mensen die geen geschikte smartphone hebben of is voor diegene(n) die VR willen ervaren zonder dat ze afhankelijk zijn van een smartphone. De Oculus Go zal voornamelijk in de huiskamers belanden en Virtual Reality (volgens Facebook) mainstream gaan maken.

Oculus Rift vs de Oculus Go

Als om VR gamen en high-end VR applicaties gaat, zijn er opvallende verschillen tussen de Oculus Rift en de Oculus Go. De Oculus Go is beperkt tot Samsung Gear VR content; 360 graden video’s, demo’s en games. De Oculus Rift maakt gebruik van Oculus Home en er is heel veel content beschikbaar op Steam. Daarnaast zijn de Oculus Touch controllers enkel te gebruiken in combinatie met de Oculus Rift. De controller van de Oculus Go lijkt op die van de Gear VR en heeft haar beperkingen. Het grote voordeel van de Oculus Rift is dat er eenvoudig een grote LED TV voor de meekijkers op de High-end Game PC kan worden aangesloten. Dit vergoot de attentiewaarde van de Oculus Rift VR opstelling aanzienlijk.

Oculus Rift historie en verder …

Oculus staat bekend als de pionier van virtual reality. De Oculus Rift DK1 (Development Kit 1) was het eerst op landelijke TV te zien bij het TV programma de Wereld Draait door. Dit was in maart 2014. De Oculus Rift DK2 werd in juli 2014 uitgebracht en de Oculus Rift CV1 (Consumenten Versie 1) in januari 2016. De Oculus Touch controllers voor de Rift volgden iets later. Naast de Rift is de HTC Vive de meeste bekende VR headset.

PC + Console VR, Mobiele VR en Mixed Reality + Standalone VR

De DK1, DK2, CV1 en de HTC Vive hebben gemeen dat ze allemaal op een PC worden aangesloten. De jaren 2016 en 2017 waren de jaren van de VR content en de accessoires. Vanaf 2018 zal Virtual Reality te rubriceren zijn in: 1. PCVR & Console VR (de Oculus Rift, HTC Vive en Playstation VR), 2. Mobiele VR (Oculus Go en Samsung Gear VR) en 3. Mixed Reality & Standalone VR (Windows Mixed Reality, Oculus Santa Cruz en HTC Vive Pro).

Vragen over hoe Virtual Reality uw vraagstuk of doelstelling kan aanvullen of versterken? Of welke VR headset het meest geschikt is voor uw event of beurs? Neem dan contact op met Urban Events. Wij adviseren u graag op gebied van VR hard- en software.

Andere suggesties…