• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

 • Offerte binnen 1 werkdag
 • Persoonlijk contact
 • Thema aankleding
 • Spelbegeleiding
 • Plaatsing in binnen en buitenland!

Race Simulator

Het nabootsen van de realiteit van een race is bij een race simulator is zeer belangrijk. Is deze niet goed dan stelt een race helemaal niets voor. Maar hoe zorg je nu voor de beste race beleving? Nou, een goede race ervaring wordt door een correcte weergave van het rij- en weggedrag bepaald! De hardware van de simulator is hierbij alles bepalend, maar ook elementen als het kiezen van de juist race game en de keuze van het game platform (PC, Playstation, XBOX, VR of online).

Urban Events Race Simulator
Urban Events Race Simulator
 • Uitgebreid Race Simulator assortiment
 • Force feedback voor realistische beleving
 • Top Gear Leaderboard met magneetstrips
 • Geblokte racemat & finish vlaggen
 • Voor elke soort race de nieuwste game
 • Plaatsing in binnen en buitenland
 • Maatwerk; branding & aankleding mogelijk
 • Offerte aanvragen
  Urban Events Race Simulator
  Urban Events Race Simulator

  Configureer je eigen Race Simulatie

  Race simulators zijn er in vele smaken! Wil je met de race simulator op een specifiek circuit racen of heb je concreet een race wagen in gedachten? Op hoeveel schermen wil je racen of biedt racen in VR de beste race simulatie? Er is heel veel mogelijk!

  Urban Events helpt je hiermee en geeft je passend advies! We kijken samen welke race seat en gameplay hierbij het beste past. Wordt het GT- of rally race of wil je toch Formule1 racen? Er zijn dus heel wat veel factoren waarmee je rekening moet houden bij f1 racing simulation en het kiezen van de juiste race set-up!

  Meer informatie of direct boeken?

  Max Verstappen’s Playseat simulator

  Max heeft voordat hij in de F1 terecht kwam heel wat uren doorgebracht in een race seat van Playseat. Dit is een Nederlands bedrijf uit Doetinchem, welke high-end race seats verkoopt. Max trainde maar liefst 4 uur per dag in een Playseat simulator. Zonder ook maar één rondje op een echt F1 circuit gereden te hebben troefde hij gevestigde F1 coureurs af! Max was als het ware voorgeprogrammeerd, waardoor hij in de echte F1 Grand Prix slimmer en sneller was.

  Van een basis race simulator tot een professionele race setup

  Heb je een Playstation? Dan kan je een stuurtje met pedalen en een race game aanschaffen. Je eigen low budget race simulator stelt je in staat om te racen, maar je zal snel merken dat je de lat hoger wilt gaan leggen. De volgende stap is je eigen race seat! Stapsgewijs bouw je jouw race simulator uit. Maar dan zult al snel zien dat bij het kopen van je eigen race Simulator er verschillende prijsklassen, vormen en maten zijn. Zoals gezegd heb je voor weinig al een verbeterde race ervaring, maar voor een professionele race setup, met alles erop en eraan, betaal je zo vijftig tot wel honderdduizend euro!

  Race Simulator

  Race Simulator Seats & Accessoires

  Gamen alsof je op het circuit rijdt in een raceseat met stuur en pedalen! Wie wil dat nou niet thuis of op kantoor? Alle race simulator stoelen zijn geschikt voor Playstation, PC, XBOX en VR race games. Ten eerste zijn er race seats welke op een autostoel lijken. Deze zijn zowel voor Rally- en GT als voor Top Gear races geschikt.

  Ten tweede zijn er voor de Formule 1 fans speciale f1 seats welke de rijpositie van een F1 coureur nabootsen. Voor elke race seat zijn er diverse accessoires beschikbaar, zoals: stuurtjes, pedalen en professionele TV statieven. Onze F1 seats zijn op een professionele verhoging gemonteerd en zijn voorzien van een replica F1 stuur.

  Race seats voor Formule 1 fans

  Ben je fan van één specifiek F1 team? Urban Events heeft voor elke F1 fan een geschikte race seat. Er kan bij ons gekozen worden uit zwarte Formule1 seats, witte, rode of F1 seats met Red Bull of Mercedes-AMG branding.

  Voor de echte Formule 1 fans heeft Urban Events diverse F1 seats in haar assortiment. Als je Mercedes of Red Bull fan bent dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben meerdere MercedesAMG en Red Bul f1 seats voorradig. Gemonteerd op een verhoging waardoor in- en uitstappen een peulenschil is. Onze rode, witte en zwarte F1 seats zijn uitermate geschikt voor branding en personalisatie. Op de rugleuning van deze seats kunnen we namelijk een sticker van 20 x 20 cm plakken. De lange- en korte zijden van de verhoging kunnen van branding worden voorzien. Zeer geschikt voor op de beursstand!

  Maar welke race simulator kies je nu?

  Het is bij de keuze van een race simulator belangrijk wie er gebruik van gaat maken. Bedenk dus goed welke doelgroep je wilt gaan bedienen! Het kan zijn dat de doelgroep jonge kids zijn en te klein zijn voor een race seat. Hiervoor kan je dan het beste kiezen voor een race simulator zonder seat. Omdat de kids niet bij de pedalen kunnen komen. Voor de grotere kids kan je denken aan een 3D race simulator met twee race seats of een GT Race Simulator. Race je liever in een F1 stoel in plaats van een GT seat? Daarvan hebben we er veel (tot wel 16 stuks) van op voorraad! We kunnen ook een race corner op locatie verzorgen met 2, 3, 4 of heel veel race simulators naast elkaar óf voor een combinatie van verschillende stoelen. Zo is er voor iedere doelgroep wat wils!

  Wat is Sim racing?

  Racen in een race simulator is de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen. Mede omdat sinds enkele jaren onze F1 trots Max Verstappen een stoeltje in de Formule1 heeft. Er kan op verschillende manieren worden garaced. Er zijn diverse realistische race games op de markt en er kan uit een breed gamma aan race simulatoren gekozen worden. Sim racing is een E-sport, waarbij bijvoorbeeld een Formule1-, GT of Rally race wordt nagebootst. Je hoeft dus niet perse voor Sim racen online te gaan. Het grote voordeel is dat een crash geen gevolgen voor je heeft en dat je in korte tijd alle circuits in korte tijd van binnen- en buiten kent. Binnen korte tijd race je wellicht in een Virtual Grandprix.

  F1 Race Simulator

  Voel je voor even als Max Verstappen!

  Bekijk meer

  VR Race Simulator

  Stap in de virtuele auto van je dromen!

  Bekijk meer

  GT Race Simulator

  Rij een rally of op een stratencircuit!

  Bekijk meer

  Wat heb je voor Simracen nodig?

  Voor simracen heb je een race seat met racestuur, pedalen, TV op tweepoot statief, race game en een game console nodig. Dit kan ook natuurlijk een High-end game PC zijn. Aan jou de keuze of je dit online- of online doet. Train je race skills of ga met collega’s of vrienden te strijd aan. Alleen in één race of bijvoorbeeld tegelijkertijd in één race je raced met meerdere race simulatoren op locatie. Hierbij is zelfs wedstrijd verslaggeving bij mogelijk! Je kan ervoor kiezen om automatisch te schakelen of voor de real thing te gaan. Creëer je een eigen GrandPrix op locatie en boek je race simulator bij Urban Events!. Er kan zelfs op drie schermen of in Virtual Reality worden geraced.

  Wedstrijd verslaggeving

  Olav Mol verzorgt al sinds 1991 zo goed als onafgebroken het Formule1 commentaar. Zijn collega Jack Plooij komt voor-, tijdens en na de Formule1 races met updates uit de pitstraat en interviewt de coureurs. Samen brengen ze een energieke stijl van presenteren. Maar hoe vet zou het zijn om tijdens de F1 competitie iemand erbij te hebben die de wedstrijd verslaggeving tijdens het sim racen verzorgd? Dit kan Urban Events aan de hand van Spectator mode verzorgen. Hiervoor nemen we een extra game console, TV op statief en een geluidsinstallatie voor de voice over mee. Het meekijkend publiek wordt op deze manier op een energieke wijze geïnformeerd over de race.

  Formule1 competitie op locatie

  Wil je een F1 competitie op locatie organiseren? Huur dan meerdere F1 race simulators bij Urban Events! Wij verzorgen de gehele competitie van begin tot eind. De opzet hiervan kunnen we samen overleggen. Start één race met daarin meerdere deelnemers of laat men singleplayer racen voor de beste rondetijd. Een F1 Grandprix kunnen we net zoals in het echt starten met een kwalificatie ronde. Hierbij vallen de slechtste rijders af. De beste coureurs worden in poules verdeeld. De beste nummers 1 (en 2) van de poules gaan door naar de knock out fase. Op een groot scherm volgen omstanders de Formule1 race. Hierbij kunnen we uiteraard de wedstrijd verslaggeving verzorgen.

  Meer informatie of direct boeken?

  Formule1 racen op locatie

  Er zijn verschillende mogelijkheden om een race simulator te huren. Race op één groot scherm, op drie schermen of in Virtual Reality. Er zijn veel configuraties mogelijk en er kan uit diverse race games- en seats gekozen worden. Een F1 simulator is zeer laagdrempelig vermaak en is zeer competitief. Naast solo races bieden wij ook de mogelijkheid om een eigen competitie op locatie te organiseren. Wie zet de snelste rondetijd neer of wie mag zich aan het eind van de Grandprix de champagne ontkurken?

  Het Formule1 Actiepakket

  Wil je zelf aan de slag gaan met een race simulator op jouw event, feest of beursstand? Bekijk dan eens het actiepakket welke we hiervoor hebben samengesteld. Naast de huur van de F1 Race Simulator is het transport, de op/afbouw en installatie inbegrepen. We leveren tevens gratis een zwart/wit geblokte race mat ter decoratie en een Top Gear leaderboard om de snelste rondetijden op bij te houden.

  Na de opbouw verzorgen wij een uitgebreide instructie over de werking van de race simulator en we laten een praktische handleiding achter waarin alles nagelezen kan worden. Optioneel kunnen we een achterwand met race visual voor wat extra aankleding en een F1 standee meenemen. Uiteraard is het mogelijk dat wij de spelbegeleiding verzorgen. De eerste 4 uur spelbegeleiding zijn dan in het actiepakket inbegrepen. Voor de extra uren berekenen we €35,- ex btw per uur. Op een 2e race simulator ontvang je een zeer aantrekkelijke korting op de huur.

  Race Simulator

  Neem contact met ons op voor meer informatie
  of vraag vrijblijvend een offerte op!

  GT Race Simulator stoer

  Racen in een fabrieksauto, Rally of GT Race

  Naast de Formula 1 raceklasse zijn er nog veel meer race klassen. De lijst met wereldwijde raceklassen is zeer lang. De belangrijkste raceklassen richten zich veelal op rally racen en racen in fabrieksauto’s op verharde (straat) circuits. Met onze race opstellingen kunnen we veelal de gewenste race simulatie verzorgen.

  Voor deze race klassen heeft Urban Events dus vrijwel altijd een passende race simulator voorradig. Huur bijvoorbeeld een compleet verzorgde GT race Simulator of een Rally Race simulator. Op basis van uw wensen stellen we de juiste simulator samen. Race in je rally wagen of in een specifiek merk / uitvoering. Uiteraard zoeken we hierbij het beste circuit of race locatie.

  Zelfs voor Formula E racen kan je bij Urban Events een simulator huren. Deze race klasse wordt steeds populairder aangezien er al wat F1 coureurs naar de Formula E klasse zijn overgestapt. Daarnaast zijn er heel wat bedrijven welke zich aan all electric racen willen spiegelen. Op al onze race simulators geldt dat er op één groot scherm, maar ook op drie schermen en in Virtual Reality, kan worden geraced.

  Of toch een Motor race simulator?

  Vind je het toch leuker om Motor te racen? Bekijk dan onze Motion Motor Simulator eens. Door links en rechts te hangen race je soepel door de bochten heen. Voordat je opstapt geeft onze begeleider een uitgebreide uitleg over de motor race game. Na deze korte uitleg zet je de VR bril op en dan begint jouw race. Omstanders volgen de race op het meegeleverde TV op statief. Ook bij deze simulator verzorgen we een High Scores Leaderboard waarop de beste scores bijgehouden kunnen worden.