• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

  • Offerte binnen 1 werkdag
  • Persoonlijk contact
  • Thema aankleding
  • Spelbegeleiding
  • Plaatsing in binnen en buitenland!

Dance Central is terug als Virtual Reality game!

Dance Central is terug als nieuwe virtual reality game! Het dansspel werd in 2010 exclusief uitgebracht voor de Xbox 360 en was een van de meest succesvolle lanceertitels voor Kinect. Dance Central voor VR zal dit voorjaar naast de nieuwe Oculus Quest headset worden gelanceerd en zal ook naar Oculus Rift en Rift S komen.

Dance Central VR lijkt veel op zijn XBOX voorgangers. Spelers dansen binnen bepaalde tijd op populaire dancehits. Er zijn maar liefst 32 tracks waarop in Virtual Reality gedanst kan worden. Het leuke is dat je echt in een club staat. Het VR spel volgt de bewegingen van je hoofd en handen. De eindscore wordt bepaald door hoe nauwkeurig je hebt gedanst, op basis van de positie van je handen, bewegingssnelheid en de hoofdhoogte. Het spel registreert of je de tips van je danspartner spiegelt. Zij geven je ook de instructies. Naast hen bevind zich een instructiebord met daarop de aankomende danspasjes.

Beschikbaar voor Oculus Touch, Quest & Rift S

Dansen in VR is zeer leuk om te doen en voelt goed. Vooral voor de omstanders is het heel leuk om de speler in de dansjes op te zien gaan. De Oculus Quest vr headset en de Oculus Touch controllers maken het eenvoudig om gebaren zoals duimen omhoog en wijzen uit te voeren. Deze gebaren maken deel uit van de choreografie. Dance Central is na de release van de Oculus Quest ook gewoon te spelen op de Oculus Rift met Touch controllers en op nieuwe Oculus Rift S.

Harmonix, de ontwikkelaar van Dance Central, ontwikkelt al langer Muziek & Dans games speciaal voor virtual reality. RockBandVR en Audica zijn de twee andere VR titels van het bedrijf. In RockBandVR ben je de gitarist van een RockBand. Hiervoor heb je één Touch controller nodig, welke op een replica Fender wordt gemonteerd. Audica is een ritmisch schietspel speciaal ontworpen voor Virtual Reality. Het spel lijkt een beetje op Beat Saber, de VR game hit van 2018. Voor Dance Central is om het spel te spelen geen internet verbinding noodzakelijk. Wel als je met andere spelers in Multiplayer wilt dansen.

Anderen bekeken ook

Dansen in Virtual Reality is leuk op jouw event!

Voor spelers die even willen oefenen voordat ze los gaan heeft Harmonix een oefenmodus ontwikkeld, de Studio. Hier kan je danspassen aanleren door een reeks van lichtbollen te volgen. Je kunt zelfs dansbewegingen vertragen, zodat je beter begrijpt hoe het spel je volgt. Ben je klaar met oefenen? Dan wordt het tijd om los te gaan! Het fijne van dansen in VR is dat je de echte wereld om je heen niet ziet. Dit danst een stuk lekkerder 😉

WIl jij op jouw event of feest in Virtual Reality gaan dansen? Bel dan even met Urban Events of stuur ons een bericht. Dan geven wij je advies over met welke Oculus VR bril(len) je dit het beste kunt gaan invullen. Wij hebben namelijk al jaren lang ervaring met Muziek & Dans games op events en feesten. Ook kunnen we dan meedenken en advies geven over de aankleding van een VR Dans Corner of de Oculus Rift VR opstelling(en), zodat wij 1:1 op jouw Dans thema aansluiten. Uiteraard is het mogelijk om diverse Muziek & Dans game en VR opstellingen met elkaar te combineren. Wij zijn in ieder geval blij met deze oude game. welke ik een nieuw jasje is gestoken. Hopelijk jij ook!

De coolste VR simulators van dit moment

Lees meer

Formule 1 seizoen eindelijk van start

Lees meer