• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

  • Offerte binnen 1 werkdag
  • Persoonlijk contact
  • Thema aankleding
  • Spelbegeleiding
  • Plaatsing in binnen en buitenland!

Apple Glass AR bril

Apple Glass

Verschillende fabrikanten hebben al pogingen ondernomen om een succesvolle AR-bril op de markt te brengen. Maar nu is het de beurt aan Apple. Google’s poging met de Google Glass was immers mislukt. Apple denkt nu met Apple glass (origineel hoor Apple!) als eerste een AR bril te kunnen maken die voor het grote publiek toegankelijk is. Nu maar hopen dat het er niet alleen maar cool uit ziet.

Apple komt zoals ieder jaar met vele updates en nieuwe producten op de markt. Normaal gesproken zijn dit met name vernieuwde versies van bijvoorbeeld de Iphone, Ipad, de Apple watches of MacBooks. Ditmaal gaan de geruchten echter over een geheel nieuw product. De Apple Glass augmented reality bril.

Apple glass ar bril

Geruchten

De geruchtenmolen rondom Apple komt in principe geen moment tot stilstand. Het techbedrijf uit de VS weet consumenten en de media constant nieuwsgierig te houden. Vaak gaat het om een nieuwe iPhone of andere bestaande producten. Ditmaal betreft het weer eens een compleet nieuw product, en daar worden we enthousiast van! Volgens de doorgaans goed ingelichte YouTuber Jon Prosser zal Apple komen met de Apple Glass bril. Deze Jon heeft eerder de komst van de IPhone SE, de introductie van de nieuwe Macbook Pro en de Macbook Air juist voorspelt. Ook een groot aantal details over de te verwachten iPhone 12 werden door Jon al prijsgegeven in zijn vlogs.

Anderen bekeken ook

Wat is een AR-bril?

Voordat we verder gaan, misschien vraag je je af, wat is een AR bril nou eigenlijk? Een AR bril of Augmented Reality bril is een bril waarbij een digitale wereld over de echte wereld wordt geprojecteerd. Door deze techniek is het voor de gebruiker van een Augmented Reality bril mogelijk om objecten te bekijken die er niet echt zijn. Dit kan handig zijn bij het inrichten van een woning of om een indicatie te krijgen van hoe iets eruit komt te zien. Daarnaast is het natuurlijk makkelijker om een bank op de bril te wijzigen dan in de echte wereld. Anders dan bij een Virtual Reality bril kan je bij een Augmented Reality bril nog wel de echte wereld blijven zien, bij een VR-bril word je volledig afgesloten van de buitenwereld en zie je alleen het beeld van de VR-bril.
Waar Virtual Reality veel toepassingen kent in games zal Augmented Reality ook in het dagelijks leven meer bruikbare toepassingen kennen. Daardoor zal AR voor een grotere groep mensen interessant zijn. En dit is precies de reden dat Apple op de AR trein is gesprongen.

Hololens AR demo

Meer informatie of direct boeken?

apple glass prototype

Vormgeving

Terug naar de Apple Glass. Volgens Jon Prosser pakt Apple het op gebied van design anders aan dan voorgangers. In plaats van een futuristisch design kiest het voor een ontwerp dat juist niet veel afwijkt van een normale bril. Volgens Apple’s filosofie zou een bril die te futuristisch is mensen afschrikken. Het eerste prototype van de Apple Glass is van plastic maar het zou kunnen dat het uiteindelijke product van een ander materiaal gemaakt is.

Apple Glass prijs

Je zou wellicht een astronomisch bedrag verwachten, maar niets is minder waard. De Hololens 2 van Microsoft kost maar liefst 3000dollar. De Apple Glass zal echter al voor 499 dollar te koop zijn. De voornaamste reden dat de verkoopprijs zo laag is heeft te maken van de processoren. Die zitten er namelijk niet in! De AR Glass zal moeten worden gekoppeld aan de iPhone en maakt gebruik van de processor kracht van de iPhone. Het bedienen van de bril zal gaan door op de bril te tikken of door handgebaren te maken voor de bril. Ook zou Apple een draadloze oplader meeleveren die te gebruiken is als standaard voor de bril.

Verkoop en presentatie

Zoals elk jaar geeft Apple tegen het einde van het jaar een presentatie waarbij zij de nieuwe iPhones presentere. De verwachting is dat ze hier ook de Apple Glass AR bril als ‘one more thing’ bij willen presenteren. Dit doen ze dan vaak aan het einde van de show. Door alle Corona ontwikkelingen zou het echter kunnen dat apple hiermee wacht tot hun volgende presentatie in Maart 2021. Ze willen namelijk absoluut veel pers aanwezig hebben bij zo’n grote aankondiging. De AR bril zal daarna overigens pas eind 2021 of begin 2022 op de markt verschijnen. Houdt de website van Apple in de gaten als je wilt weten wanneer het volgende Apple event gepland is.

AR Experience

Ben je nieuwsgierig naar Augmented Reality als techniek dan kun je al experimenteren met bijvoorbeeld de Hololens. Urban Events kan een AR experience verzorgen met de Hololens of Hololens2 van Microsoft. Leuk voor op events om gasten te laten zien wat de toekomst te bieden heeft. Er kunnen games mee gespeeld worden maar ook demo’s van diverse zakelijke toepassingen zijn mogelijk. Wil je een eigen AR applicatie laten bouwen? Urban Events helpt graag!

Apple Glass one more thing

De coolste VR simulators van dit moment

Lees meer

Formule 1 seizoen eindelijk van start

Lees meer