• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

 • Offerte binnen 1 werkdag
 • Persoonlijk contact
 • Thema aankleding
 • Spelbegeleiding
 • Plaatsing in binnen en buitenland!

F1 circuit Spa

Als één van de vier circuits die sinds 1950 nog in de huidige formule 1 kalender staat is het “Circuit de Spa-Francorchamps” er 1 om je vingers bij af te likken. Dit circuit staat tegenwoordig bekent als de eerste race na de zomerstop van de coureurs en is gelegen in Stavelot (België). Met een lengte van 7.004 kilometer is dit het langste circuit tijdens het Formule 1 seizoen. Verdeeld over twintig bochten met veel hoogteverschil is dit één van de favoriete circuits bij de fans. Sinds de eerste race in 1950 zijn er in België 64 Formule 1 races gehouden, zowel op het circuit van Spa als op de circuits van Zolder en Nivelles. De eerste race winnaar hier in 1950 was de Argentijn “Juan Manuel Fangio” rijdend voor Alfa Romeo.

Urban Events F1 circuit Spa
Urban Events F1 circuit Spa
 • Lengte F1 Circuit Spa: 7.004 km
 • Aantal Bochten: 20
 • In game Difficulty: Easy
 • Race Lap Record: 1.46,286 Valtteri Bottas
 • Eerste Winnaar: Juan Manuel Fangio (1950)
 • Laatste Winnaar: Charles LeClerc(2019)
 • Gereden sinds: 1950
 • Race Simulator huren en zelf rijden?
  Urban Events F1 circuit Spa

  F1 Circuit Spa op de F1 simulator

  Een rondje over Spa in een F1 Simulator is heel erg leuk en mooi om te doen. Vanwege de lengte kun je elke bocht goed voorbereiden om zo perfect mogelijk te nemen. Bekende punten op de baan zijn bocht 1 “La Source”. Deze haarspeldbocht is niet makkelijk en vooral met de start moet je hier uitkijken. Vervolgens is het door de naar “De” bocht van de Formule 1 “Eau Rouge”. Ingaand met een auto die tegen de 300 kilometer per uur gaat glooit deze bocht 35 meter omhoog. De truc is hoe harder je gaat hoe meer downforce je creëert, wat meer grip produceert. Dus voet naar beneden en genieten maar. De rest van het circuit bestaat uit uitdagende bochten en mooie combinaties uiteindelijk uitkomend bij “Blanchimont”.

  “Easy”

  Valtteri Bottas heeft het huidige ronde record op zijn naam staan met een 1.46,286. Het circuit zelf is niet heel erg lastig wat een goede tijd zeker haalbaar maakt. In het spel krijgt het ook de aanduiding “Easy”, als je iets wijd gaat ergens zijn er veelal uitloopstroken om je op te vangen. Al met al kom je met een beetje stuurmanskunst wel bij een 1 minuut 54 uit.

  Neem contact met ons op voor meer informatie
  of vraag vrijblijvend een offerte op!

  De Historie van F1 circuit Spa

  Het originele circuit van Spa was bijna twee keer zo langs als het huidige circuit. Bestaande uit voornamelijk publiekswegen besloeg dit monster circuit 14.120 kilometer, een gemiddeld rondje duurde meer dan drie en een halve minuut. Vanwege een aantal dodelijke ongelukken werd er na 1970 hier niet meer gereden. De Formule 1 verplaatste naar Nivelles en Zolder, kleinere circuits waar de veiligheid voor de coureurs veel beter was gewaarborgd. Na dertien jaar absentie keerde het “Circuit Spa de Spa-Francorchamps” weer terug binnen de Formule 1 met een korter (7km) en veiliger circuit.
  Spa staat ook wel bekend als thuis race van de Nederlandse Formule 1 coureurs, legioenen van Oranjefans komen tegenwoordig hier Max Verstappen aanmoedigen. Echter met de komst van Zandvoort zal de thuisbasis hiernaartoe verhuizen. Zowel Jos als Max verstappen zijn beide podium kandidaat in Spa geweest en beide op dezelfde derde plek. Beide heren kennen ook de nodige problemen hier met vader senior in 1996 met een enorm zware crash. Schijnbaar bleef zijn gaspedaal haken en vloog hij rechtdoor een bandenstapel in. Zoon Max viel afgelopen jaar in de eerste bocht uit door in contact te komen met Kimi Räikkönen.

  Winnaars (Bijzondere prestaties)

  Meest recente winnaar op het Circuit van Spa is Charles LeClerc in 2019, de Monegask wist hiermee ook zijn eerste Formule 1 overwinning te behalen. Kijkend naar het huidige circuit heeft Michael Schumacher hier de meeste overwinningen behaald (6) net voor Ayrton Senna (5). Van de huidige coureurs is Kimi Räikkönen hier het meest succesvol met in totaal vier overwinningen. Ferrari heeft in België de meeste overwinningen als team op hun naam (20).
  Een mooie race is die van 2000 toen Mika Hakkinen de overwinning wist te pakken. Startend vanaf pole-position verloor de Fin in ronde dertien zijn auto door te veel over de kerbs te rijden. Vanwege de regen waren deze extra glad geworden waardoor hij zijn auto verloor. Hierdoor kwam Michael Schumacher aan de leiding. Hakkinen moest zich hierdoor weer terug naar voren vechten en wist uiteindelijk ook weer Schumacher te pakken. Aan het eind van “Kemmel Straight” wist hij hem te pakken, drie auto’s breed vanwege een achterblijver blijft dit een geniale actie.

  f1 circuit spa

  Robert Kauffeld - Race Expert

  We helpen u graag met de beste race experience op uw event!

  Met Max Verstappen in de Formule1 en Circuit Zandvoort terug op de GP kalender worden we allemaal nog enthousiaster! Hoe leuk is dan een F1 race simulator op je bedrijfsfeest of beursstand. Urban Events adviseert graag om de ultieme race experience te verzorgen.

  Fun Facts

  Dat Max Verstappen een grote Formule 1 coureur is en toekomstig wereldkampioen gaat worden is wel duidelijk. In zijn debuut jaar voor TorroRosso liet Max al het nodige vuurwerk zien en zorgde zelfs dat jaar voor de “Inhaal Actie” van het jaar. In ronde elf van de race pakte hij Felipe Nasr buitenom bij “Blanchimont”, iets wat voorheen voor onmogelijk werd gehouden vanwege de hoge snelheid in deze bocht.
  Een start bij de Formule 1 is altijd belangrijk, echter is het in Spa soms verstandiger om in het begin eerst eieren voor je geld te kiezen. Na de start is het een heel kort stukje naar de eerste bocht. Wat het extra lastig maakt is dat dit een hele scherpe haarspeldbocht is naar rechts. Meerdere mega crashes zijn er hier al geweest. Denk maar eens terug aan 2012 toen Grosjean over de auto van Alonso vloog, of in 2018 toen Alonso zelf over de auto van Charles Leclerc vloog. Kortom altijd spektakel in de eerste bocht van Spa.

  Zelf racen op F1 circuit Spa?

  Wil jij ook een proberen een ronde te rijden op “Spa-Francorchamps”? Altijd al eens een F1 Simulator thuis willen hebben? Laat de vrouw een vaste locatie niet toe? Wacht dan niet langer en huur een officiële F1 Simulator bij Urban Events! Compleet verzorgd van A tot en met Z zo bij u afgeleverd! Start die motoren en vlieg door de bossen van Spa naar jouw F1 ervaring.

  Zelf de snelheid van een F1 bolide ervaren?
  Huur dan een F1 race simulator!