• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

 • Offerte binnen 1 werkdag
 • Persoonlijk contact
 • Thema aankleding
 • Spelbegeleiding
 • Plaatsing in binnen en buitenland!

F1 circuit Frankrijk

Frankrijk is het land waar de georganiseerde motorsport is ontstaan, de term “Grand Prix” is Frans en betekent “Grote Prijs”. Dit land is de bakermat van de Formule 1 en maakte ook onderdeel uit van het huidige Formule 1 kampioenschap in 1950. Het huidige “Circuit Paul Ricard” keerde na vijfentwintig jaar absentie weer terug op de kalender in 2018. Gelegen op de winderige hoogvlakte van “Le Castellet”, vlakbij Marseille, doemt dit power circuit op. In 1971 werd hier de eerste race gereden en gewonnen door “Jackie Stewart”. Sindsdien zijn er zestien Formule 1 wedstrijden hier verreden. De baan heeft een lengte van 5.842 kilometer en kent in totaal vijftien bochten.

Urban Events F1 circuit Frankrijk
Urban Events F1 circuit Frankrijk
 • Lengte F1 Circuit Frankrijk: 5.842 km
 • Aantal Bochten: 15
 • In game Difficulty: Medium
 • Race Lap Record: 1:32.740 Sebastian Vettel
 • Eerste Winnaar: Jackie Stewart (1971)
 • Laatste Winnaar: Lewis Hamilton (2019)
 • Gereden sinds: 1971
 • Race Simulator huren en zelf rijden?
  Urban Events F1 circuit Frankrijk

  F1 Circuit Frankrijk op de F1 Simulator

  Laten we beginnen met een mooi rondje over het hogesnelheidscircuit van Paul Ricard. Het belangrijkste op deze baan is dat je de racelijn onder de knie krijgt. Bocht 1 en 2 zijn misschien wel de moeilijkste bochten op de baan. Deze high-speed links-rechts chicane is een goede inhaalmogelijkheid. Gebruik bij bocht 2 de stoeprand en ga hier weer vanaf als je de bocht verlaat. Dit geld ook bij bocht 7, een knik naar rechts voor het rechte stuk. Na het rechte stuk kom je aan bij chicane 8/9. Neem de stoepranden een beetje mee maar houd de auto onder controle. Want kom je over de witte lijn dan gaat je dat een penalty kosten. We naderen alweer het einde van de ronde maar niet voordat we bocht 11, 12 en 14 hebben genomen. Deze bochten kunnen je voorbanden redden of vernietigen. Het is helemaal afhankelijk hoe je ze pakt. Nogmaals oefening baart kunst. Helemaal voor deze baan in Frankrijk.

  ” Medium ”

  Het circuit dat je maar liefst op 167 manieren kan rijden is een ‘Medium’ circuit op de F1 game. Het snelste racerond staat op 1.32,740 door Sebastiaan Vettel. Als je hierbij in de buurt komt zou dat helemaal super zijn. Maar een rondetijd van 1.40 rijden is op deze baan al een goed begin. Als je eenmaal dit gladde circuit onder de knie krijgt zal je uitkomen op een tijd van 1.35 per rondje.

   

  Neem contact met ons op voor meer informatie
  of vraag vrijblijvend een offerte op!

  De Historie van F1 Circuit Frankrijk

  In 2018 keerde de F1 na 10jaar absentie weer terug in Frankrijk op het F1 circuit Frankrijk ofwel “Circuit Paul Ricard”. In 2008 won Felipe Massa voor Ferrari de laatste op het circuit te Magny-Cours. Dit circuit was 18 keer onderdeel van de Formule 1. Het in Le Castellet gelegen circuit werd in 1970 aangelegd om vervolgens in 1971 zijn eerste F1 race te mogen organiseren. De naam van het circuit komt van pastis magnaat “Paul Ricard”. De fransman zocht de uitdaging om een circuit te ontwerpen en pakte dit dus grondig aan. Dit lange circuit vergde toen en nu nog steeds veel van de Formule 1 autos en haar motoren. Door de lange rechte stukken komen de auto’s geregeld tegen het maximumaantal toeren aan. Er zijn hierdoor veel motoren ontploft. In 1985 was er een zware crash tussen Ayrton Senna en Nigel Mansell. Sinds de terugkeer hier in 2018 wist Lewis Hamilton beide races op zijn naam te zetten.

  Winnaars (Bijzondere prestaties)

  Sinds 1950 heeft Frankrijk voor een hoop Formule 1 races gezorgd, daarbij komen dan ook een vrachtlading aan winnaars uit. De persoon met de meeste overwinning is Michael Schumacher met in totaal acht Franse Grand Prix overwinningen. Lichtpunt voor Frankrijk is wie er op plek twee staat met zes overwinningen “Alain Prost”. Ferrari is het succesvolst in Frankrijk met zeventien overwinningen, hiervan dateert de laatste uit 2008.
  David Coulthard wist in 2000 een memorabele overwinning te behalen in Frankrijk. In furieus gevecht met Michael Schumacher gingen de twee kemphanen tegen elkaar te keer. Coulthard probeerde in de haarspeldbocht een inhaalpoging echter werd deze fors gepareerd door Schumacher. Hier was de Schot niet van gediend en stak zijn middelvinger op naar de Duitser. Uiteindelijk viel Schumacher toch nog uit in ronde 59, toen al achter David Coulthard en Mika Hakkinen rijdend.

  F1 circuit Frankrijk

  Robert Kauffeld - Race Expert

  We helpen u graag met de beste race experience op uw event!

  Met Max Verstappen in de Formule1 en Circuit Zandvoort terug op de GP kalender worden we allemaal nog enthousiaster! Hoe leuk is dan een F1 race simulator op je bedrijfsfeest of beursstand. Urban Events adviseert graag om de ultieme race experience te verzorgen.

  Fun Facts

  De Franse motor ontwikkelaar Renault wist in 1906 de grote prijs van Frankrijk te winnen. Echter duurde het daarna maar liefst 73 jaar voordat de ze er weer één wisten te winnen. In totaal boekte Renault in Frankrijk 6 overwinningen, meest recente hiervan was in 2005 met Fernando Alonso.
  Het podium van 1982 bestond de top vier in Paul Ricard uit lokale helden. Rene Amoux wist de race op zijn naam te schrijven met aan zijn zijde Alain Prost en Didier Pironi. Er zijn ook maar drie coureurs die hier meer dan één keer wisten te winnen: Alain Prost, Nigel Mansell & Lewis Hamilton.

  Zelf racen op F1 Circuit Frankrijk?

  Lijkt het jou nu ook gaaf om op het ingewikkelde circuit van Paul Ricard te racen? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op. Daag je vrienden uit en stap in de F1 race simulator van Urban Events.

  Zelf de snelheid van een F1 bolide ervaren?
  Huur dan een F1 race simulator!