• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

 • Offerte binnen 1 werkdag
 • Persoonlijk contact
 • Thema aankleding
 • Spelbegeleiding
 • Plaatsing in binnen en buitenland!

F1 circuit Zandvoort

Eindelijk is het zover na 35 jaar wachten en veel speculatie keert de Formule 1 terug naar Zandvoort. Gelegen in de Hollandse duinen ligt “Circuit Park Zandvoort”, met een lengte van 4.252 kilometer gloednieuw asfalt. De baan telt in totaal vijftien glooiende bochten dwars door de duinen van Zandvoort. Een old-school baan met kenmerken van vroeger, in plaats van uitloopstroken liggen er duinen naast de baan. Het heeft dan wel iets weg van Monaco waar de kleinste fouten worden afgestraft. De laatste winnaar hier was niemand minder dan Niki Lauda in 1985, toen rijden voor McLaren. In 1952 werd hier de eerste officiële Formule 1 race gereden welk gewonnen werd door Ferrari.

Urban Events F1 circuit Zandvoort
Urban Events F1 circuit Zandvoort
 • Lengte F1 Circuit Zandvoort: 4.252 km
 • Aantal Bochten: 16
 • In game Difficulty: NTB
 • Race Lap Record: NTB
 • Eerste Winnaar: Alberto Ascari (1952)
 • Laatste Winnaar: Niki Lauda (1985)
 • Gereden sinds: 1952
 • Race Simulator huren en zelf rijden?
  Urban Events F1 circuit Zandvoort

  Neem contact met ons op voor meer informatie
  of vraag vrijblijvend een offerte op!

  De Historie van F1 Circuit Zandvoort

  Zandvoort heeft in het verleden meerdere transformaties ondergaan. In het verleden was het een zeer snel circuit met veel bochten waarin je vol gas kon geven. Veel delen van het originele circuit werden later aangepast voor de veiligheid van de rijders. De meest ingrijpende wijziging vond plaats in 1989 toen het circuit qua lengte bijna doormidden werd gehakt (2.526 meter). Gemeente Zandvoort had besloten daar een bungalowpark neer te zetten. Gelukkig staartte in 1998 de bouw van een nieuw circuit, kennende zoals die er nu bij ligt met een lente van 4.252 kilometer.
  De Nederlandse coureur met het beste resultaat op het oude F1 Circuit Zandvoort was Gijs van Lennep met een zesde plek in 1973.

  Winnaars (Bijzondere prestaties)

  Jim Clark wist de Formule 1 op Zandvoort vier keer te winnen. In de jaren 1963,1964,1965 reed Engelsman steevast achter elkaar naar de overwinning. Jackie Stewart en Niki Lauda wisten hier beide ook drie keer te winnen. Ferrari heeft hier als team de meeste overwinningen (negen keer) te pakken, maar wat blijkt is dat Ford als motor leverancier voor tien overwinningen heeft gezorgd.
  In 1975 pakte James Hut zijn eerste overwinning op dit circuit. De flamboyante Engelsman zorgde voor veel spektakel tijdens deze race. De race startte op een natte baan en naarmate de race vorderde kwam Hunt als eerste binnen voor Slicks. Achteraf gezien een geniale keuze want hiermee won hij de race, met Niki Lauda in zijn kielzog en een rivaliteit in the making.

  Robert Kauffeld - Race Expert

  We helpen u graag met de beste race experience op uw event!

  Met Max Verstappen in de Formule1 en Circuit Zandvoort terug op de GP kalender worden we allemaal nog enthousiaster! Hoe leuk is dan een F1 race simulator op je bedrijfsfeest of beursstand. Urban Events adviseert graag om de ultieme race experience te verzorgen.

  Fun Facts

  Niki Lauda was gezegend met een geweldig gevoel voor racen evenals een messcherp inzicht. Beide aspecten paste hij toe bij zijn laatste overwinning in de Formule 1. Tijdens de laatste race in 1985 kwam de Oostenrijker als winnaar over de streep. Gestart vanaf plek tien reed Lauda al op plek 5 na 1 ronde. In ronde 33 kwam hij aan de leiding, teamgenoot Alain Prost kwam in de pits alleen ging er iets mis met zijn bandenwissel. Hierdoor kwam de Fransman achter de Oostenrijker op de baan. De laatste tien ronden zat er minder dan één seconde tussen beide coureurs. Uiteindelijk wist Niki de auto toch als winnaar over de streep te trekken, met Prost op 0,232 seconden daarachter.

  Minstens zo bijzonder was in 1979 toen de band van Jacques Villeneuve bij het ingaan van de Tarzan bocht ontplofte. Bij belande in de zandbak maar Villeneuve kreeg de auto toch in de achteruit weer de baan op. Uiteindelijk wist hij de auto zelfs terug in de pits te krijgen, wonderbaarlijk genoeg deed hij dit op drie wielen en met 1 hand uit de auto om andere coureurs te waarschuwen dat hij langzaam reed.

  Zelf racen op F1 Circuit Zandvoort?

  Rijdend door de duinen in een Formule 1 auto wie wil dat nou niet! Met de komst van Zandvoort op de Formule 1 kalender is het rijden in een F1 Simulator nog leuker geworden! Bekijk dan nu het aanbod Formule Simulators op de website van Urban Events. Huur er één voor uw evenement en trek alle aandacht! Kijk hoe het is om rond de nieuwe “Arie Luyendijk” kombocht te scheuren en als Tarzan door de “Tarzanbocht” te slingeren.

  Zelf de snelheid van een F1 bolide ervaren?
  Huur dan een F1 race simulator!