• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

 • Offerte binnen 1 werkdag
 • Persoonlijk contact
 • Thema aankleding
 • Spelbegeleiding
 • Plaatsing in binnen en buitenland!

F1 circuit Singapore

Voor een nacht circuit reizen we af naar Singapore. Dwars door het stadcentrum van Singapore gaat het stratencircuit ‘Marina Bay Circuit Park’. De bekende racebaan-architect Herman Tilke heeft de baan ontworpen. Sinds 2008, de eerste nachtrace op de kalender van de Formule 1, waar Fernando Alonso de eerste winnaar was. Dit spectaculair stratencircuit is maar liefs 5,067 km lang en heeft 23 bochten. De coureurs komen van alles tegen: lange rechte stukken, knikken vol gas en langzame gedeeltens. De muren komen dicht op je af tijdens deze race en ze gaan zelfs onder de tribune door. De snelste rondetijd heeft Kevin Magnussen in 2018 gezet op 1:41,905 voor team Haas.

Urban Events F1 circuit Singapore
Urban Events F1 circuit Singapore
 • Lengte F1 Circuit Singapore: 5,067 km
 • Aantal Bochten: 23
 • In game Difficulty: Very Hard
 • Race Lap Record: 1:41,905 Kevin Magnussen
 • Eerste Winnaar: Fernando Alonso (2008)
 • Laatste Winnaar: Sebastian Vettel (2019)
 • Gereden sinds: 2008
 • Race Simulator huren en zelf rijden?
  Urban Events F1 circuit Singapore

  F1 Circuit Singapore op de F1 simulator

  Het Circuit van Singapore blijft een lastige race, een smal circuit met weinig ruimte. Vanaf start kom je al snel bij de eerste drie bochten, het begin is altijd erg chaotisch en er gaat vaak iets mis. Aangekomen bij bocht 5 ga op tijd remmen. Dit is een bedrieglijk lastige rechtse bocht waarbij je vaak te laat op de rem stapt. Vervolgens met je voet naar het gaspedaal want we moeten versnellen voor de eerste DRS-zone. Met een snelheid van 302 km/u kom je aan bij bocht 7 (memorial corner), de beste inhaalplek op de baan. Let vooral bij de bochten er goed op dat je niet in de muur beland want het blijft een smal stratencircuit. Bocht 11 is een lastige bocht, met meer dan een wiel over de binnenste stoeprand zal je straf opleveren. Behoedzaam door bocht 12, anders zitten we tegen de brug. In het begin zal dit lastig gaan maar hoe meer je oefent hoe beter dit zal lukken. In de verte zien we de ‘Singapore’s tunnel chicane’, het smalste stuk van de baan. Dit vereist goede besturing zodat je niet tegen de muur zit. Dan rust ons nog een ding, binnen de witte lijn blijven van bocht 23, gevolgd door nog een DRS Zone en op naar de finish.

  “Very Hard”

  Een pittige baan blijft het Circuit van Singapore. Maar hoe gaaf is het om in de nacht te rijden en over de finish te komen met klapperende vuurpijlen. Dat maakt dit circuit zo bijzonder. Het vergt wel veel concentratie van je. De ronde tijd van Kevin Magnussen is 1:41,905. Je zult zien dat je eerst rondje de 2:00 aan gaat tikken. Dit is niet erg het is een lastige baan maar met de goede concentratie en de goede techniek kan je uiteindelijk een rondetijd van 1:50 neerzetten.

  Neem contact met ons op voor meer informatie
  of vraag vrijblijvend een offerte op!

  De Historie van F1 circuit Singapore

  De allereerste Grand Prix in Singapore vond al eerder plaats, namelijk in 1961 op het circuit van ‘Thomson Road’. Echter werd in 1973 de laatste race gehouden vanwege verschillende redenen, waaronder de sterfgevallen tijdens de race. Maar sinds 2008 is de Grand Prix van Singapore in een rap tempo uitgegroeid tot een van de populairste Grand Prix van het jaar. Het Singaporese Grand Prix is de enige race die volledig in het donker wordt afgewerkt. Het ‘Marina Bay Circuit’ is een van de fysiek meest veeleisende op de Formule 1 kalender, het hobbelige straatoppervlak in combinatie met 23 bochten geeft de coureurs genoeg om over na te denken. De eerste winst was voor Fernando Alonso, een spectaculaire race met veel foutjes. In 2018 weet Verstappen een tweede plek te behalen op het podium in Singapore, de hoogst behaalde winst voor de Nederlander. Een jaar later staat hij weer op het podium maar dan op plek 3.

  Winnaars (Bijzondere prestaties)

  Sebastian Vettel heeft in totaal vijf races gewonnen op het ‘Marina Bay Circuit Park’, zowel met Red Bull (3) als met Ferrari (2). Lewis Hamilton heeft vier keer gewonnen. In 2018 reed Verstappen een geweldige race, hij starte vanaf de 2e plaats. In het gevecht met Vettel verliest hij zijn positie, de ferrari had meer vermogen. Na de bandenwissel neemt Verstappen zijn plaats weer terug in de race. Hij eindigd op de tweede plaats achter Hamilton maar voor Vettel. Er is vertrouwen in de baan en dat zie we ook het jaar erop. Verstappen start als vierde. Hij weet zich naar een derde plaats te rijden rijden achter de safety car. Een mooie derde plek voor Verstappen.

  f1 circuit singapore

  Robert Kauffeld - Race Expert

  We helpen u graag met de beste race experience op uw event!

  Met Max Verstappen in de Formule1 en Circuit Zandvoort terug op de GP kalender worden we allemaal nog enthousiaster! Hoe leuk is dan een F1 race simulator op je bedrijfsfeest of beursstand. Urban Events adviseert graag om de ultieme race experience te verzorgen.

  Fun Facts

  Singapore Grand Prix is een beroemde nachtrace die elk raceweekend word verlicht met maar liefs 1600 schijnwerpers, met een totaal vermogen van 3.180.000 wat. Hiervan kan je 20 Formule E-auto’s vijf races aandrijven. Tijdens de race is het vaak warmer dan 30 graden en het vochtigheidsniveau is boven de 70 procent. Dat betekent dat tijdens de race de coureurs ongeveer 3 tot 4 kg afvallen door het zweten. Je kan je bedenken dat een bidon dan heel belangrijk is, maar niet altijd gaat dit goed. Vorige jaar kwam Vettel over de finish met behoorlijk wat dorst. Zijn bidon deed het onderweg niet, dit maakte zijn overwinning nog indrukwekkender.

  Zelf racen op F1 circuit Singapore?

  De finish in zicht je hoort het vuurwerk, een prachtig uitzich naast de baan. Wil jij dit ook ervaren en denk jij dat je de auto op de baan houdt? Twijfel niet langer en huur een Formule 1 race simulator bij Urban Events. Daag je vrienden of collega’s uit en hopelijk ben jij de snelste op het Circuit van Singapore.

  Zelf de snelheid van een F1 bolide ervaren?
  Huur dan een F1 race simulator!