• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

 • Offerte binnen 1 werkdag
 • Persoonlijk contact
 • Thema aankleding
 • Spelbegeleiding
 • Plaatsing in binnen en buitenland!

F1 circuit Japan

De Grand Prix van Japan wordt gereden op het F1 Circuit Japan in Suzuka. Dit circuit staan ook wel bekend als een enorme uitdaging voor een bolide. Voor de F1 liefhebbers een van de meest populaire circuits, waar ze graag vroeg voor op staan. Een circuit met Nederlandse ‘roots’, ontworpen door John Hugenholtz. Beter bekend als de directeur van Zandvoort. Sinds 1962 niet meer weg te denken van de Formule 1 Kalender. Het achtvormige circuit telt 17 bochten en is maar liefs 5,807 km lang. Al vijfendertig keer stond De Grand Prix in Japan.

Urban Events F1 circuit Japan
Urban Events F1 circuit Japan
 • Lengte F1 Circuit Japan: 5.807 km
 • Aantal Bochten: 18
 • In game Difficulty: Medium
 • Race Lap Record: 1.30,983 Lewis Hamilton
 • Eerste Winnaar: Mario Andretti (1976)
 • Laatste Winnaar: Valtteri Bottas (2019)
 • Gereden sinds: 1976
 • Race Simulator huren en zelf rijden?
  Urban Events F1 circuit Japan

  F1 Circuit Japan op de F1 simulator

  Een rondje op dit circuit in een Formule 1 simulator is een goede oefening als het gaat om bochtenwerk. De moeilijkheid zit hem met name in het begin, een foutje wordt direct afgestraft. Vanuit de start kom je met hoge snelheid bij de eerste bochten, een mooi punt als je wilt inhalen via de binnenkant. Gevolgd door een bochtencombinatie 3-5 en afsluitend de lange bocht naar links is dit het moeilijkste stuk van het circuit. ‘Degner’ is een uit twee dele bestaande hoekcombinatie. Je komt in de verleiding om deze in volledige snelheid te doen maar zal hierdoor verast worden. Goed je snelheid verlagen en op tijd remmen is de truc hier. De tweede inhaalmogelijkheid zit hem bij ‘The Hairpin’, een langzame bocht waar iedereen naar binnen duikt. Aangekomen bij de ‘Spoon’, een ander uitdagend stuk van de baan, dit vergt veel oefening want kom je maar een beetje buiten de baan dan word je gestraft. ‘130R’ de bocht die je maar beter niet kan onderschatten, probeer de perfecte lijn te volgen en wees waakzaam want de laatste paar bochten komen al snel op je af. Aangekomen bij de Chicane word je vertraagt waarna je recht op de finish af rijdt.

  “Medium”

  Al met al is dit een zeer technische baan, het biedt genoeg uitdaging. In het spel beschreven als ‘Medium’, na goed oefenen is het mogelijk om een tijd van 1,40 neer te zetten.

  Neem contact met ons op voor meer informatie
  of vraag vrijblijvend een offerte op!

  De Historie van F1 circuit Japan

  De Grand Prix van Japan wordt sinds 1976 gereden. Helaas kent de Grand Prix van Japan zijn diepte punt als een jaar later, bij een crash, twee fans overleden. Hierdoor werd er een aantal jaar geen Formule 1 gereden in Japan. Sinds 1987 verscheen de Grand Prix van Japan weer op de kalender, maar nu op het achtvormige ‘Circuit Suzuka’. Het ‘Circuit Suzuka’ kreeg een reputatie als een van de meest uitdagende F1 Circuits, ook bij de fans is De japanse Grand Prix populair. In 1987 pakte Gerhard Berger de eerste winst op het ‘Circuit Suzuka’, voor Ferrari. Kan je Fernando Alonso nog herinneren in 2005? Hij maakt een schijnbaar onmogelijke inhaalactie op Schumacher, waarbij hij de buitenkant van 130R wist te behalen. Vanaf toen een legende op dit circuit.

  Winnaars (Bijzondere prestaties)

  Michael Schumacher is de coureur met de meeste zegens op ‘Circuit Suzuka’, maar liefs zes. Gevolgd door Hamilton met 5 zegens, en Vettel met maar liefs vier zegens op zijn naam. Aan kop blijft het team van Mercedes staan, zij hebben 11 keer gewonnen in de Japanse Grand Prix. Twee jaar na zijn eerste race, op het Japanse circuit, wist Verstappen een geweldige race te rijden en eindigde als tweede op het podium. Hij had minder geluk in 2019, waarbij van de baan werd getikt door Leclerc. Na vijftien ronden parkeerde Max zijn bolide in de pits. Het was einde oefening.

  f1 circuit japan

  Robert Kauffeld - Race Expert

  We helpen u graag met de beste race experience op uw event!

  Met Max Verstappen in de Formule1 en Circuit Zandvoort terug op de GP kalender worden we allemaal nog enthousiaster! Hoe leuk is dan een F1 race simulator op je bedrijfsfeest of beursstand. Urban Events adviseert graag om de ultieme race experience te verzorgen.

  Fun Facts

  Wist je dat ze op dit circuit maar 42 keer per ronde schakelen? Van de 18 bochten worden er 11 met snelheid van rond de 200km/u genomen, dat is snel. In 2014 reed Max Verstappen hier zijn allereerste echte Formule 1 kilometers, hij was toen de jongste debutant ooit in de Formule 1. Dunlop Curve is de snelste linkerbocht, 220 km/u, op het circuit. Hier raakte Jules Bianchi, 2004, zwaargewond door de stronende regen glibberde hij van het asfalt en botste tegen de takelauto op. De Fransman ontwaakte nooit meer uit deze coma. De 130R bocht, het toetje van Suzuka, word genomen met ruim over de 300 km/u volgas. Dit liep niet altijd goed af. Allan McNisch reed zijn Toyota letterlijk door de vangrail heen.

  Zelf racen op F1 circuit Japan?

  Beginnen je handen al te zweten en zie jij jezelf ook rijden in de bolide van Max verstappen? Denk je dat je in staat bent om dit bochten circuit onder de knie te krijgen? Huur dan een Red Bull Formule 1 simulator bij Urban Events! Zet een goede tijd neer en word de toprijder op het ‘Circuit Suzuki’.

  Zelf de snelheid van een F1 bolide ervaren?
  Huur dan een F1 race simulator!