• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

 • Offerte binnen 1 werkdag
 • Persoonlijk contact
 • Thema aankleding
 • Spelbegeleiding
 • Plaatsing in binnen en buitenland!

F1 circuit Melbourne

De Grand Prix van Australië wordt gereden op het F1 circuit van Melbourne. Sinds 1996 vindt hier de kick-off van het F1 seizoen plaats. Voor de diehard formule 1 fans het moment om een vroege wekker te zetten en de eerste race van het seizoen te volgen om zes uur in de ochtend. Dit stratencircuit met de naam “Albert Park Circuit” heeft een lengte van 5.303 km en bevat zestien bochten. Sinds de start van de Formule 1 is er in totaal vijfendertig keer gereden. De eerste Formule 1 race van Australië vond echter al plaats op drie november 1985 maar werd destijds nog gereden op het “Adelaide Circuit”.

Urban Events F1 circuit Melbourne
Urban Events F1 circuit Melbourne
 • Lengte F1 Circuit Melbourne: 5.303 KM
 • Aantal Bochten: 16
 • In game Difficulty: Very Easy
 • Race Lap Record: 1.24,125 Michael Schumacher
 • Eerste Winnaar: Keke Rosberg (1985)
 • Laatste Winnaar: Valtteri Botas (2019)
 • Gereden sinds: 1985
 • Race Simulator huren en zelf rijden?
  Urban Events F1 circuit Melbourne

  F1 Circuit Melbourne op de F1 simulator

  Een rondje Albert Park is een mooie uitdaging. Hoewel het officieel een stratencircuit is heeft het niet de kenmerken zoals Monaco of Singapore, dit houdt in dat je niet direct wordt afgestraft bij een fout. Vanaf de start zijn bocht 1 en 2 een drukke bedoeling, zorg ervoor dat je de auto hier uit de problemen houdt. Daarnaast zijn bocht 3 op 4 eveneens lastig, met name op tijd remmen voor bocht 3 is essentieel om goed uit te komen voor 4. De spectaculaire 11 en 12 zijn vol gas te nemen, ultiem race genot in een racesimulator.

  “Very Easy”

  Dit circuit is geschikt voor de beginnende rijder, in game krijgt het de kenmerk “Very Easy”, mits er goed wordt opgelet en de auto niet de muur in wordt gestuurd. Met een ronde record van een 1:24,125 uit 2004 (Michael Schumacher) is het goed mogelijk onder de 1:30 te rijden. Eenmaal met wat track knowledge onder knie kom je al gauw richting de 1:27.

  Neem contact met ons op voor meer informatie
  of vraag vrijblijvend een offerte op!

  De Historie van F1 circuit Melbourne

  Voordat er gereden werd op het “Albert Park Circuit” kwam de Formule 1 naar het “Adelaide Circuit”. Een groot verschil tussen beide circuits is het lengteverschil (Adelaide 3.780 km/ Albert Park 5.303) evenals de datum waarop de race werd gereden. Waarin de race op het “Albert Park Circuit” bekend staat als de start van het Formule 1 seizoen gold dat niet voor het “Adelaide Circuit”. Adelaide was namelijk de laatste race van het seizoen, met als eerste winnaar “Keke Rosberg” in 1985. Meest recente winnaar op het F1 circuit van Melbourne is Valtteri Bottas in 2019. Tijdens deze race kwam Max Verstappen als derde over de streep wat tevens zijn beste resultaat is in Australië. Andere Nederlanders die hier in het verleden de eindstreep hebben gehaald zijn Jos Verstappen (10e) en Giedo van der Garde (18e).

  Winnaars (Bijzondere prestaties)

  De Grandprix van Australië kent een hoop winnaars, hiervan heeft legende Michael Schumacher er, met in totaal vier overwinningen, de meeste van op zijn naam staan. Hoewel Lewis Hamilton de afgelopen vijf jaar wereldkampioen is geworden kwam hij op F1 circuit Melbourne slechts twee keer als winnaar over de streep. Het team met de meeste Formule 1 overwinningen is overigens McLaren (11 keer).

  Debuut Mark Webber

  In 2002 debuteerde Mark Webber voor het team van Minardi, wat inmiddels Scuderia / Torro Rosso is geworden. Tijdens deze spectaculaire race reed hij naar plek vijf. Dit was vrij uniek omdat Minardi erom bekent stond vooral achter in het veld te rijden. Hiermee bezorgde hij het team één van haar beste resultaten ooit.

  F1 circuit Melbourne

  Robert Kauffeld - Race Expert

  We helpen u graag met de beste race experience op uw event!

  Met Max Verstappen in de Formule1 en Circuit Zandvoort terug op de GP kalender worden we allemaal nog enthousiaster! Hoe leuk is dan een F1 race simulator op je bedrijfsfeest of beursstand. Urban Events adviseert graag om de ultieme race experience te verzorgen.

  Fun Facts

  Het lijkt alweer zo lang geleden maar Max Verstappen reed zijn eerste Formule 1 race op het F1 circuit Melbourne. De toen nog jonge Formule 1 coureur maakte in het jaar 2015 zijn debuut. Met 17 jaar is hij tevens ook de jongste debutant ooit in de Formule 1 historie.
  De eerste bocht op het “Albert Park Circuit” is een lastige, dit komt mede doordat het een nauwe rechter is die vervolgens direct naar een linker vloeit. In 2002 kreeg Rubens Barrichello namelijk een vliegende Ralf Schumacher over zich heen. Dit resulteerde in zoveel chaos dat er in de eerste ronde maar liefst acht auto’s uitvielen. Vervolgens vielen er nog een aantal auto’s en dit resulteerde in een finish met maar acht bolides. De winnaar in deze race werd Michael Schumacher.

  Zelf racen op F1 circuit Melbourne?

  Lijkt het je nou ook eens leuk om een F1 Simulator te huren en zelf rond te vlammen op het “Albert Park Circuit”? En heb je bovendien zelf geen F1 Simulator in de huiskamer staan? Huur dan eens een Formule 1 Simulator bij Urban Events! Door middel van een F1 simulator kun je zelf ervaren hoe het is om te racen in een Formule 1 auto. Hoe dicht durf jij langs de muren van het Albert Park circuit te sturen?

  Zelf de snelheid van een F1 bolide ervaren?
  Huur dan een F1 race simulator!