• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

 • Offerte binnen 1 werkdag
 • Persoonlijk contact
 • Thema aankleding
 • Spelbegeleiding
 • Plaatsing in binnen en buitenland!

F1 circuit Shanghai

China biedt sinds 2004 ook onderdak aan de Formule 1. Gelegen in het Jiading district bevindt zich het “Shanghai International Circuit”, een fenomenaal circuit met een lengte van 5.415 kilometer. Dit circuit telt in totaal zestien bochten, waarvan er twee een 270° bocht zijn. Als je van bovenaf kijkt lijken deze twee aansluitende bochten op een slakkenhuis. In zijn totaliteit zijn er tot nu toe zestien races gereden, met in 2004 als eerste winnaar Ruben Barrichello in zijn Ferrari.

Urban Events F1 circuit Shanghai
Urban Events F1 circuit Shanghai
 • Lengte F1 Circuit Shanghai: 5.451 km
 • Aantal Bochten: 16
 • In game Difficulty: Hard
 • Race Lap Record: 1.32,238 Michael Schumacher
 • Eerste Winnaar: Ruben Barrichello (1985)
 • Laatste Winnaar: Lewis Hamilton (2019)
 • Gereden sinds: 2004
 • Race Simulator huren en zelf rijden?
  Urban Events F1 circuit Shanghai

  F1 Circuit Shanghai op de F1 simulator

  Het F1 circuit Shanghai is een uitdagend circuit op de simulator. Vertrekkend vanaf de start kom je meteen aan bij het lastigste gedeelte van dit circuit. De eerste bocht is 270° rechtsaf in een dalende lijn naar beneden, vervolgens is de volgende bocht 270° linksaf. Essentieel is het om hier goed je lijn uit te kiezen om hier goed en vloeiend doorheen te komen. In het middengedeelte zitten een aantal haakse bochten (9,10,11), met weinig uitloopstroken is het belangrijk op tijd te remmen. Vanuit bocht 13 ga je het 1.13 kilometer lange rechte stuk op, echter zit aan het eind hiervan een haakse scherpe bocht (14) naar rechts die verraderlijk is. Als hier namelijk te vroeg instuurt kom je in de muur terecht.

  “Hard”

  Rijdend in een simulator vergt dit circuit wel enige oefening, in game krijgt het ook als moeilijkheidsgraad “Hard”. Het ronde record van Michael Schumacher uit 2004 is een 1.32,238. Goede baankennis is “Key” extreem belangrijk op dit circuit. Wanneer je dat hebt is een tijd onder de 1.38 goed te behalen, mits het niet regent natuurlijk.

  Neem contact met ons op voor meer informatie
  of vraag vrijblijvend een offerte op!

  De Historie van F1 circuit Shanghai

  Een knap staaltje vakmanschap betreft de ontwikkeling van het “Shanghai International Circuit” is terecht gezegd op zijn plaats. De eerste race vond namelijk plaats in 2004, echter is de bouw van het circuit pas gestart begin 2003. Voor de bouw gestart kon worden moest de ondergrond worden verstevigd, voorheen was het namelijk een plek voor rijstbouw. Ook is het uniek dat in het jaar 2019 hier de duizendste Formule 1 race gereden werd in de historie van de autosport. Die race werd toen gewonnen door Lewis Hamilton, Max Verstappen eindigde toen als derde. Andere Nederlanders die hier hebben gereden zijn Robert Doornbos en Christijan Albers, dit was in 2005 met beide heren rijdend voor het “Minardi F1 Team”.

  Winnaars (Bijzondere prestaties)

  Lewis Hamilton steekt er met kop en schouders bovenuit qua resultaten op dit circuit. De “Shanghai Specialist” wist hier maar liefst zes keer te winnen. Ook wist Hamilton hier in totaal vier keer de snelste ronde neer te zetten. Telkens rijdend met een Mercedes motor ofwel voor het Mercedes Formule 1 team kan er gezegd worden dat de Duitse motorleverancier het goed doet in Shanghai. In zijn totaliteit kwam de Duitse krachtbron namelijk negen keer als winnaar over de streep.
  In 2011 wist Mark Webber met RedBull Racing de derde plek op het podium te behalen. Kijkend naar de dominante jaren van RedBull is dat niet zo vreemd, echter startte Webber die race vanaf de achttiende plek. Een unieke prestatie die tot nu toe nog door niemand is evenaart op het “Shanghai International Circuit”

  F1 circuit Shanghai

  Robert Kauffeld - Race Expert

  We helpen u graag met de beste race experience op uw event!

  Met Max Verstappen in de Formule1 en Circuit Zandvoort terug op de GP kalender worden we allemaal nog enthousiaster! Hoe leuk is dan een F1 race simulator op je bedrijfsfeest of beursstand. Urban Events adviseert graag om de ultieme race experience te verzorgen.

  Fun Facts

  Michael Schumacher was één van de grootmeesters in de Formule 1, met maar liefst eenennegentig overwinningen. Zijn laatste overwinning behaalde hij in 2006 op het “Shanghai International Circuit”. Het team van RedBull daarin tegen behaalde in 2009 hun eerste overwinning op dit circuit, in een hectische regenrace reed Sebastian Vettel zich naar de eerste plek toe.
  In 2010 had Sebastian Buemi een angstig moment tijdens de vrije training op vrijdag. Rijdend op het 1.17 kilometer rechte stuk brak zijn voorwielophanging af, beide banden vlogen dus onder zijn auto vandaan tijdens het aan remmen van bocht 14. Hierdoor vloog hij op topsnelheid rechtdoor de grindbak in, gelukkig remde auto voldoende af en kon Buemi veilig uitstappen.

  Zelf racen op F1 circuit Shanghai?

  Wil je zelf ook eens ervaren hoe het is om in een F1 Simulator rijden en zelf het “Shanghai International Circuit” te verkennen? Of heb je er altijd al van gedroomd een F1 Simulator in huis te hebben? Zoek dan niet verder en schakel Urban Events in en huur een F1 Simulator. Knal zelf over de baan, bepaal je eigen race strategie en geniet van elk circuit op de F1 Kalender

  Zelf de snelheid van een F1 bolide ervaren?
  Huur dan een F1 race simulator!