• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

 • Offerte binnen 1 werkdag
 • Persoonlijk contact
 • Thema aankleding
 • Spelbegeleiding
 • Plaatsing in binnen en buitenland!

F1 circuit Oostenrijk

Tussen de glooiende bergen en grazende koeien vinden we één van de oudere circuits van de Formule 1. In de plaats Styria, Oostenrijk, bevindt zich de “RedBull Ring”” en is tevens thuisbasis van het Formule 1 team RedBull Racing. Een circuit met een lengte van 4.318 kilometer en maar tien bochten te midden van de Oostenrijkse weides. De eerste race hier werd gereden in 1970 en gewonnen door “Jacky Ickx”, het circuit had toen nog de naam Östenreichring. Sindsdien heeft dit circuit onderdak geboden aan de Formule 1. In totaal zijn er op dit circuit eenendertig races gereden, tijdens de dertigste race hier wist Max Verstappen voor RedBull hier te winnen. De “RedBull Ring” is ook enorm populair onder de Nederlandse supporters sinds Max Verstappen onderdeel is van RedBull Racing. Zeeën van oranje supporters verspreiden zich over het circuit wat het bijna een thuisrace maakt voor Max Verstappen.

Urban Events F1 circuit Oostenrijk
Urban Events F1 circuit Oostenrijk
 • Lengte F1 Circuit Oostenrijk: 4.318 km
 • Aantal Bochten: 10
 • In game Difficulty: Very Easy
 • Race Lap Record: 1.06,957 Kimi Räikkönen
 • Eerste Winnaar: Jacie Ickx (1970)
 • Laatste Winnaar: Max Verstappen (2019)
 • Gereden sinds: 1970
 • Race Simulator huren en zelf rijden?
  Urban Events F1 circuit Oostenrijk

  F1 Circuit Oostenrijk op de F1 Simulator

  Een ronde in een F1 Simulator op de “RedBull Ring” is zeer goed uit te voeren. Vanaf start/finish is het een run naar de eerste bocht. Mocht je hier te laat remmen is dat niet heel erg gezien de uitloopstrook aan de achterkant. Dan is het een lang stuk omhoog naar bocht twee, hier kan er wat later geremd worden vanwege oplopende baan. Eenmaal ingestuurd vanuit bocht drie is het een mooi combinatie door vier, vijf en zes. Bocht zeven en acht zijn allebei naar rechts, hiervan ligt bocht zeven off-camber wat inhoudt dat de baan naar buiten buigt. Pas dus op dat hier de achterkant niet uitbreekt.
  Al met al biedt dit circuit een goede start voor beginnende rijders. In game wordt de baan ook aangeduid als “Very Easy”. Het ronde record staat op naam van Kimi Räikkönen met een 1.06,957 gereden in 2018 met Ferrari. Gezien de weinige bochten en lengte van het circuit is een tijd onder de 1 minuut 12 reëel en haalbaar bij een paar rondes oefenen.

  Neem contact met ons op voor meer informatie
  of vraag vrijblijvend een offerte op!

  De Historie van F1 Circuit Frankrijk

  De eerste Formule 1 race in Oostenrijk werd gereden op de “Zeltweg Air Base”, wat een militaire luchtbasis is, in 1964. Echter was dit circuit niet echt geschikt voor de Formule 1 en was de eerste keer gelijk de laatste keer. Zes jaar later keerde de Formule 1 weer terug in Oostenrijk op het gloednieuwe circuit, met de naam “Östenreichring”. Door de ontwikkeling van de Formule 1 auto’s en pijlsnelle lay-out van het circuit werd besloten na de race in 1987 hier niet mee te rijden. Met een gemiddelde van 255,756 kilometer per uur reed Nelson Piquet naar de pole-position tijd. Twee zware crashes in de openingsronde zorgde voor de laatste druppel en werd daarna uit de Formule 1 gehaald. Echter tien jaar later keerde het circuit weer terug nu met de naam “A-1 Ring”. Door aanpassingen van de nu beroemde circuit ontwikkelaar “Hermann Tilke” voldeed het weer aan de normen van de Formule 1. Eind 2003 kwam ook hier weer een einde aan totdat de nieuwe eigenaren van het circuit in 2013 een akkoord hadden bereikt met “Bernie Ecclestone”. Zodoende kwam tien jaar later de “RedBull Ring” op de kalender te staan.

  Winnaars (Bijzondere prestaties)

  Het Oostenrijkse circuit heeft voor genoeg winnaars gezorgd in de loop der tijd. Alain Prost wist hier drie keer te winnen, waarvan er twee achter elkaar in 1985 en 1986. Andere coureurs die dit ook voor elkaar wisten te boksen zijn: Michael Schumacher (2002,2003), Nico Rosberg (2014,2015) en Max Verstappen (2018,2019). Het team wat hier het meest heeft gewonnen is McLaren met zes overwinningen
  Voor de meest recente overwinning moest Max Verstappen van ver komen, startend vanaf de eerste start rij kwam de Nederlander belabberd weg. Na de eerste bocht was hij teruggevallen naar plek acht. Echter met veel bravoure en stuurmanskunsten wist hij de toen leidende Charles LeClerc in ronde 69 te verschalken. Tevens was dit ook de eerste overwinning van Honda sinds 2006.

  f1 circuit Oostenrijk

  Robert Kauffeld - Race Expert

  We helpen u graag met de beste race experience op uw event!

  Met Max Verstappen in de Formule1 en Circuit Zandvoort terug op de GP kalender worden we allemaal nog enthousiaster! Hoe leuk is dan een F1 race simulator op je bedrijfsfeest of beursstand. Urban Events adviseert graag om de ultieme race experience te verzorgen.

  Fun Facts

  Niki Lauda is de enige Oostenrijker die zijn thuisrace ook wist te winnen, dit deed hij in 1984 wat ook het jaar is van zijn derde wereldkampioenschap. Ook wist de Oostenrijker hier drie keer te starten vanaf de eerste plek. David Coulthard is de coureur hier met de meeste podium finishes. Na vier keer achterelkaar als tweede op het podium te hebben gestaan wist de Schot in 2001 uiteindelijk de race te winnen.
  Een jaar later gebeurde er iets wat de Formule 1 wereld op zijn kop zette. In 2002 reed Rubens Barrichello voor Ferrari en leidde de race. Het zag er lang naar uit dat de Braziliaan de race zou gaan winnen. Echter stak Ferrari daar een stokje voor door hem verplicht (Team-Order) in de laatste bocht Michael Schumacher voorbij te laten gaan. Dit omwille van het kampioenschap die Michael Schumacher ook patke dat jaar. Dit zorgde voor zoveel ophef binnen de Formule 1 dat er in 2003 besloten werd dat “Team-Orders” niet meer toegestaan zijn om de race kunstmatig te beïnvloeden.

  Zelf racen op F1 Circuit Oostenrijk?

  Altijd al gewild om als Max Verstappen door Oostenrijk te scheuren? Ben jij een formule 1 fanaat pur sang en heb je altijd al willen rijden in een F1 Simulator? Kom dan een F1 Simulator huren bij Urban Events! Urban Events verzorgd complete F1 Simulators voor thuis of op werk en zorgt voor de ultieme Formule 1 ervaring. Dus start die auto en scheur door Oostenrijkse alpen naar jouw Formule 1 droom!

  Zelf de snelheid van een F1 bolide ervaren?
  Huur dan een F1 race simulator!