• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

 • Offerte binnen 1 werkdag
 • Persoonlijk contact
 • Thema aankleding
 • Spelbegeleiding
 • Plaatsing in binnen en buitenland!

F1 circuit Montreal Canada

Canada staat sinds 1967 op de officiële Formule 1 kalender. Sindsdien zijn meerdere circuits de gastheer geweest voor dit formule 1 spektakel, met als meest recente toevoeging het “Circuit Gilles Villeneuve”. Montreal is thuisbasis voor dit circuit, met middenin het “Notre Dam Eiland” waarop het circuit is uitgestald. Sinds 1978 wordt de Formule 1 hier gereden met in 2019 de veertigste race. Het circuit telt in totaal veertien bochten en heeft een lengte van 4.361 kilometer.

Urban Events F1 circuit Montreal Canada
Urban Events F1 circuit Montreal Canada
 • Lengte F1 Circuit Montreal Canada: 4.361 km
 • Aantal Bochten: 14
 • In game Difficulty: Easy
 • Race Lap Record: 1.13,078 Valtteri Bottas
 • Eerste Winnaar: Gilles Villeneuve (1978)
 • Laatste Winnaar: Lewis Hamilton (2019)
 • Gereden sinds: 1978
 • Race Simulator huren en zelf rijden?
  Urban Events F1 circuit Montreal Canada

  F1 Circuit Montreal Canada op de F1 Simulator

  Canada is niet een zwaar op de Formule 1 kalender met hier en daar verraderlijke trekjes is het een leuk circuit in een Formule 1 Simulator. Vanaf de start rijdend naar bocht 1 is het dringen geblazen. Met een lichte bocht naar links draait deze vervolgens bijna 180 graden naar rechts. De muur aan de linkerkant kan wel eens heel snel dichtbij komen. Bocht 10 is de lastigste van het circuit, deze haarspeldbocht vergt veel van de remmen. Dit komt doordat de auto’s hier met bijna 300 kilometer per uur op af vliegen, om vervolgens af te remmen naar bijna 80 kilometer per uur. Vervolgens is het vol gas richting de “Wall of Champions” en over start/finish voor de volgende ronde.
  Het ronde record stamt uit 2019 gereden door Valtteri Bottas. De Fin wist toen een 1.13,078 neer te zetten. In game krijgt deze baan een ranking van “Easy” en is daarom goed te doen voor beginnende rijders. Daarom is een tijd onder de 1 minuut 18 goed mogelijk bij een foutloos rondje

  Neem contact met ons op voor meer informatie
  of vraag vrijblijvend een offerte op!

  De Historie van F1 Circuit Montreal Canada

  Voordat er gereden werd op het “Circuit Gilles Villeneuve” werd de Grand Prix van Canada op twee andere circuits gereden. Het “Canadian Tire Motorsportpark”, voorheen “Mosport Park”, bood onderdak aan acht van de tien races voor de overgang naar Montreal. De andere twee races werden gereden in Mont-Tremblant op het “Mont-Tremblant Circuit”. Beide circuits hebben een lengte van rond vier kilometer. De eerste Formule 1 race werd in 1967 gereden op “Mosport Park”, de winnaar destijds was Jack Brabham. Lewis Hamilton kwam in 2019 als eerste over de streep, Max verstappen finishte op de vijfde plek. Echter is dit niet de beste notering van de Nederlander. In 2018 kwam de nog jonge Nederlander als derde over de eindstreep.

  Winnaars (Bijzondere prestaties)

  Twee race legendes staan aan de leiding als het gaat om meeste overwinningen op het “Circuit Gilles Villeneuve”. Namelijk Michael Schumacher en Lewis Hamilton hebben hier beide zeven overwinningen behaald. Een unieke prestatie gezien de eerstvolgende Nelson Piquet is met drie overwinningen. Lewis Hamilton behaalde ook zijn eerste Formule 1 overwinning op dit circuit. Rijdend voor McLaren wist de Brit tijdens een hectische race, vier safety-cars, in 2007 zijn eerste overwinning te noteren.
  Wie ook op dit circuit zijn eerste overwinning wist veilig te stellen was Daniel Ricciardo. In 2014 was Mercedes oppermachtig in het nieuwe “Hybride” tijdperk, echter niet onoverwinnelijk bleek tijdens de Canadese Grand Prix. Met falende remmen voor Lewis Hamilton was het aan Nico Rosberg om de kar te trekken. De Duitser bleek echter niet opgewassen voor de taak en kon de aanstormende Ricciardo niet temmen. Met een botsing in de slotfase tussen Perez en Massa kwamen de rijders achter de safety-car over de finishlijn.

  f1 circuit canada

  Robert Kauffeld - Race Expert

  We helpen u graag met de beste race experience op uw event!

  Met Max Verstappen in de Formule1 en Circuit Zandvoort terug op de GP kalender worden we allemaal nog enthousiaster! Hoe leuk is dan een F1 race simulator op je bedrijfsfeest of beursstand. Urban Events adviseert graag om de ultieme race experience te verzorgen.

  Fun Facts

  Dat je de huid niet moet verkopen voordat de beer geschoten is een bekende wet in de Formule 1. Dat ondervond Nigel Mansell in 1991. Gekwalificeerd op de tweede plek vloog hij vlak na de start zijn teamgenoot “Riccardo Patrese” voorbij. Eenmaal op de eerste plek breide Mansell zijn voorsprong uit tot bijna een minuut met het ingaan van de laatste ronde. Vol vertrouwen begon Brit al het publiek te bedanken in zijn laatste ronde, echter sloeg het noodlot toe bij de haarspeldbocht. Zijn Formule 1 auto hield ermee op, achteraf bleek dat er geen benzine meer inzat. Zodoende kon “Nelson Piquet” de overwinning pakken, wat tevens zijn laatste overwinning was in de Formule 1. Denkend aan de Canadese Grand Prix komt ook de term “Wall of Champions” naar voren. In de laatste bocht opkomend naar start finish ligt een chicane die op hoge snelheid genomen kan worden. Echter komen de coureurs dan heel dicht in de buurt van de muur die vlak langs de baan is opgezet.  Drie voormalig wereldkampioenen, Michael Schumacher, Damon Hill, Jacques Villeneuve vielen allen ten prooi aan de “Wall of Champions”. Met de auto netjes geparkeerd konden de heren rustig beginnen met inpakken.

  Zelf racen op F1 Circuit Montreal Canada?

  Lijkt het je nou ook eens leuk om een F1 Simulator te huren en zelf rond te scheuren in Canada? En heb je zelf geen F1 Simulator in de huiskamer staan? Huur dan eens een Formule 1 Simulator bij Urban Events! Kies jouw favoriete formule 1 coureur en stap in die auto om jouw Formule 1 droom waar te maken.

  Zelf de snelheid van een F1 bolide ervaren?
  Huur dan een F1 race simulator!