• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

 • Offerte binnen 1 werkdag
 • Persoonlijk contact
 • Thema aankleding
 • Spelbegeleiding
 • Plaatsing in binnen en buitenland!

F1 circuit Mexico

Maar liefst 2200 meter boven de zeespiegel, midden in Mexico Stad bevind zich het Formule 1 circuit Mexico. Het Autodromo Hermanos Rodriguez Circuit is vernoemd naar de F1 coureurs en broers, Ricardo en Pedro Rodriguez. Dit technische circuit staat vanaf 1963 op de Formule 1 kalender. Het circuit heeft een lengte van 4,438 kilometer en 17 bochten. In totaal zijn er tot op heden twintig races gereden, waarvan Jim Clark in 1963 de eerste race won.

Urban Events F1 circuit Mexico
Urban Events F1 circuit Mexico
 • Lengte F1 Circuit Mexico: 4.304 km
 • Aantal Bochten: 17
 • In game Difficulty: Easy
 • Race Lap Record: 1:18,741 Valtteri Bottas
 • Eerste Winnaar: Jim Clark (1963)
 • Laatste Winnaar: Lewis Hamilton (2019)
 • Gereden sinds: 1963
 • Race Simulator huren en zelf rijden?
  Urban Events F1 circuit Mexico

  F1 Circuit Mexico op de F1 simulator

  Het F1 circuit Mexico (Autodromo Hermanos Rodriguez Circuit) is een makkelijk circuit op de race simulator. Een mooi circuit voor beginners dus. We vertrekken vanaf start en krijgen meteen een lang recht stuk waar inhaal acties mogelijk zijn. Vervolgens bocht 1-3 en door naar het tweede rechte stuk. Minder je snelheid voor bocht 4-6, verderop komen er een paar snelle bochten die uitkomen op een recht stuk. De laatste bochten worden iets technischer maar niet getreurd, veel blijven oefenen en je hebt het zo onder de knie.

  “Easy”

  Het circuit sluit af met nog een klein recht stuk richting de finisch. Met het baanrecord van 1;18,741 (Valterri Bottas) is het mogelijk om in de simulator 1:20 te rijden.

  Neem contact met ons op voor meer informatie
  of vraag vrijblijvend een offerte op!

  De Historie van F1 circuit Mexico

  De ontwikkeling heeft zeker niet stilgelegen rondom het circuit. In 1959 wist de vader van de beroemde racebroers, Ricardo en Pedro Rodriguez, binnen een jaar het racecircuit te laten bouwen. In 1962 reden de eerste Formule 1 auto’s over het circuit. In dit eerste race jaar verongelukte Richardo Rodrigeuz op het circuit van Mexico. Negen jaar later verongelukte Pedro Rodrigeuz ook achter het stuur. Een jaar later keerde de Formule 1 terug. Jim Clark domineerde de race vanaf pole-position en won de race in Mexico. De race sloeg aan bij de toeschouwers maar over veiligheid was er niet goed nagedacht. Tijdens de race liepen er honden en zelfs toeschouwers de baan op. Ze klommen over de veiligheidshekken om beter zicht op de baan te krijgen. Hier is een stokje voor gestoken en de Grand Prix van Mexico verdween van de kalender. Het circuit werd omgedoopt tot Autodromo Hermanos Rodriguez in 1972.Het circuit is in afgelopen decennia af en toe in gebruik geweest in de formule 1, maar sinds 2015 staat het circuit weer helemaal op de kaart. Jim Clark zorgde in 1963 voor de eerste overwinning op het Circuit van Mexico, recordhouder met 2 overwinningen. Max verstappen won als eerste Nederlander in 2017, een jaar later deed hij hetzelfde kunstje nogmaals.

  Winnaars (Bijzondere prestaties)

  Jim Clark mocht zich als eerste de winnaar noemen van de Grand Prix van Mexico. Max Verstappen won daarbij als enige sinds de terugkeer van de Formule 1 in Mexico twee races op rij. Geen enkele coureur heeft in Mexico meer dan twee races gewonnen. Lewis Hamilton is de man die vorig jaar de Grand Prix won. Max kon hetzelfde trucje in 2019 helaas niet nog een keer herhalen. De snelheid van Ferrari was krankzinnig en Mercedes had veruit de beste auto. De Honda-motor kon het hier simpelweg niet bijhouden. In 2020 kunnen dus zowel Verstappen als Hamilton een nieuwe record op naam zetten.

  f1 circuit Mexico

  Robert Kauffeld - Race Expert

  We helpen u graag met de beste race experience op uw event!

  Met Max Verstappen in de Formule1 en Circuit Zandvoort terug op de GP kalender worden we allemaal nog enthousiaster! Hoe leuk is dan een F1 race simulator op je bedrijfsfeest of beursstand. Urban Events adviseert graag om de ultieme race experience te verzorgen.

  Fun Facts

  Mexico is het snelste circuit van de F1, 364km/u werd er maar liefs gereden. Het nieuwe aangepaste circuit heeft 17 bochten, wat drie meer is dan de versie die in 1992 werd gereden. Het circuit heeft het langste rechte stuk van de Formule 1. De autos spenderen maar liefs 16 seconde per ronde aan remmen, 1,4 kg aan brandstof waarbij 47% vol gas geven. Het mooie circuit heeft maar liefs plek voor 100.000 bezoekers. Dit komt goed uit want de race word ook wel een ‘Maxico’ genoemd. ‘Onze’ Max Verstappen die technisch zo sterk is op deze baan, dit circuit lijkt hem op het lijf schreven. Vanaf komend jaar word het evenement officieel de Mexico City Grand Prix genoemd.

  Zelf racen op F1 circuit Mexico?

  Denk je net zo goed te zijn als Max verstappen, op het Circuit van Mexico? Maar heb je geen race simulator in huis. Twijfel niet langer en huur een F1 race simulator bij Urban Events! Wie weet haal je de snelste rondetijd op de simulator.

  Zelf de snelheid van een F1 bolide ervaren?
  Huur dan een F1 race simulator!