• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

 • Offerte binnen 1 werkdag
 • Persoonlijk contact
 • Thema aankleding
 • Spelbegeleiding
 • Plaatsing in binnen en buitenland!

F1 circuit Amerika

De Formule 1 kalender brengt ons in Amerika. Sinds 2012 is F1 circuit Amerika ‘The Circuit of the Americas’ in Austin de uitvalsbasis van de Formule 1 in the USA. Het circuit waar de coureurs het gaspedaal graag intrappen. Het meesterwerk van Hermann Tilke, een geweldig circuit waarbij hij een aantal favoriete elementen uit andere circuits heeft genomen. Het circuit heeft een lengte van 5,513 km en bestaat uit 20 bochten.

Urban Events F1 circuit Amerika
Urban Events F1 circuit Amerika
 • Lengte F1 Circuit Amerika: 5.513 km
 • Aantal Bochten: 20
 • In game Difficulty: Easy
 • Race Lap Record: 1:36,169 Charles Leclerc
 • Eerste Winnaar: Lewis Hamilton (2012)
 • Laatste Winnaar: Valtteri Bottas (2019)
 • Gereden sinds: 2012
 • Race Simulator huren en zelf rijden?
  Urban Events F1 circuit Amerika

  F1 Circuit Amerika op de F1 simulator

  Een mooi circuit om in de Formule 1 Simulator te rijden. Het is een combinatie van andere circuits dus als je al vaker hebt gereden zal je dingen herkennen. Vanaf de start is het heel druk. Bocht een gaat omhoog, een belangrijk inhaalpunt. Met 312 km/u kom je aan bij de tweede bocht, dus kijk goed in je spiegels dat er niemand naast je zit. De volgende bochtencombinatie zal je herkennen van Silverstone, het Maggotts-Becketts-Chapel-Complek. Probeer een goede snelheid te behouden en op de ideale lijn te zitten. Aangekomen bij bocht 9, een ruime, snelle maar lastige bocht. Goed de bocht aansnijden is daar cruciaal om vervolgens voldoende vaart te maken voor het snelle stuk. Het lijkt net of je hier naar het einde van de wereld rijdt omdat de bocht plotseling een afdaling blijkt te zijn. De laatste bochten van het circuit zijn scherpe linkerbochten waarna je vervolgens over de finish rijdt.

  “Easy”

  Het is een makkelijk circuit en bied mooie uitdagingen in de Formule 1 simulator. Het is vooral goed inschatten wanneer je moet insturen, dit geld voor heel het circuit. Het is daarom best zwaar voor de coureurs maar ook voor jou als simulator rijder. Vorig jaar zetten Charles Leclerc de snelste rondetijd van 1:36,169. Na een paar keer de baan te hebben gereden is het goed te doen om een rondetijd van 1:40 neer te zetten. Het biedt zeker ook de uitdaging voor ervaren rijders.

  Neem contact met ons op voor meer informatie
  of vraag vrijblijvend een offerte op!

  De Historie van F1 circuit Amerika

  Tussen Amerika en de Formule 1 ging het niet altijd even goed. Amerika had zijn eigen races, overigens vonden ze de Formule 1 gewoon te Europees. Daarvoor gaan we terug in de geschiedenis. De Indy 500 was een langtijd deel van de Formule 1 maar het bleef een op zichzelf staand event, dit werkte niet. Pas in 1961 kwam de F1 echt in Amerika. Ditmaal op het circuit van ‘Watkins Glen’. Door het mooie natuurgebied waarin het circuit lag en de regenachtige dagen werd het een modderpoel. De ‘Glen’ werd berucht door deze modderpoel, The Bog. Na meerdere pogingen verdween Amerika van de Formule 1 kalender. Tot 2012, Hermann Tilke ontwierp een geweldig circuit, lekker snel, snelle bochtencombinaties en veel plekken om in te halen. Het circuit in Texis is voor ieder wat wils. De regenval in 2015 heeft ervoor gezorgd dat de grond is verzakt en het erg hobbelig is geworden. Maar het goede nieuws is dat eind dit jaar het asfalt is aangepakt omdat er veel coureurs over klaagde.

  Winnaars (Bijzondere prestaties)

  Lewis Hamilton de heer en meester, maar liefs zes keer won hij de race. In 2018 reed Verstappen een geweldige race in de Verenigde Staten. Hij knokte zich naar voren tijdens de wedstrijd en kwam op podiumkoers te liggen. Met een geweldige inhaalactie en felle verdediging kwam hij voorbij Hamilton. Vorig jaar ging Valtteri Bottas er met de eerste plaats vandoor. Niet alleen Bottas reed een mooie race maar Max Verstappen reed ook een geweldige race en eindigde als derde. Het technische, snelle circuit ligt hem zeker, Max heeft de smaak te pakken.

  F1 circuit Amerika

  Robert Kauffeld - Race Expert

  We helpen u graag met de beste race experience op uw event!

  Met Max Verstappen in de Formule1 en Circuit Zandvoort terug op de GP kalender worden we allemaal nog enthousiaster! Hoe leuk is dan een F1 race simulator op je bedrijfsfeest of beursstand. Urban Events adviseert graag om de ultieme race experience te verzorgen.

  Fun Facts

  De maximale snelheid die op het circuit wordt bereikt door een Formule 1 auto is 314 km/u. Slecht 14% van een ronde wordt besteed aan remmen, daarbij wordt er 60% van de ronde vol gas gegeven. Amerika staat er om bekend de grote burgers en de Pulle bier. Tijdens een gemiddelde race weekend worden meer dan 12.000 cheeseburgers gegeten en 32.736 liter bier gedronken. De organisatie maakt er altijd een groot feest van. Er komen wereldberoemde zangers en bands, waaronder Taylor Swift, Pit Bull, Flo Rida en Elton John hebben opgetreden tijdens de Amerikaanse Grand Prix.

  Zelf racen op F1 circuit Amerika?

  Zie jij jezelf al zitten in een Formule 1 Simulator op het Circuit van Amerika? Je bent nog maar een klik verwijderd van deze ervaring. Huur een Formule 1 race simulator bij Urban Events. Daag je collega’s of vrienden uit en hou de ronde tijden bij op het Lap times bord van Urban Events.

  Zelf de snelheid van een F1 bolide ervaren?
  Huur dan een F1 race simulator!