• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

 • Offerte binnen 1 werkdag
 • Persoonlijk contact
 • Thema aankleding
 • Spelbegeleiding
 • Plaatsing in binnen en buitenland!

F1 circuit Brazilie

Het circuit van Brazilië, Autodromo Jose Carlos Pace, bevind zich in de buitenwijk Interlagos in Sao Paolo. Als je dit letterlijk vertaald in het Portugees betekent het ‘tussen de meren’. Het circuit waar Max Verstappen vorig jaar eindigde als winnaar van De Grand Prix van Brazilië. Door de winst van de Braziliaan Carlos Pace, in 1975, is het circuit in 1985 naar hem vernoemd. Twee jaar na z’n overwinning verongelukte hij bij een vliegtuigcrash. Sinds de start van de Formule 1 is er in totaal zevenendertig keer gereden. De eerste Formule 1 wedstrijd vond plaats in 1973. Dit circuit telt vijftien bochten en heeft een lengte van 4,309 km.

Urban Events F1 circuit Brazilie
Urban Events F1 circuit Brazilie
 • Lengte F1 Circuit Brazilië: 4.309 km
 • Aantal Bochten: 15
 • In game Difficulty: Easy
 • Race Lap Record: 1:10,540 Valtteri Bottas
 • Eerste Winnaar: Emerson Fittipaldi (1973)
 • Laatste Winnaar: Max Verstappen (2019)
 • Gereden sinds: 1973
 • Race Simulator huren en zelf rijden?
  Urban Events F1 circuit Brazilie

  F1 Circuit Brazilië op de F1 simulator

  Het circuit van Brazilië is een uitdagend circuit voor beginnende sim racers. Over start kom je al snel de eerste bochten tegen. Vervolgens komen we aan op een kort recht stuk waarbij de DRS open kan. Hier heb je de mogelijkheid om in te halen. Voor de 5e bocht is het belangrijk om iets te remmen daarna komen we bij bocht 6 uit. Dit is een lastige bocht, probeer de auto aan de binnenkant te houden. Voor de ervaren sim racers zijn de laatste bochten voor het rechte stuk belangrijk dat je goed blijft schakelen en je zo min mogelijk snelheid verliest. Hier zit dan ook de meeste uitdaging voor het sim race. Wederom sluiten we af met het lange rechte stuk waar je nog eenmaal de DRS kan opengooien. Met het ronde record van een 1:10,540 (Valtteri Bottas) is het goed mogelijk om op een Formule 1 race simulator onder de 1:15,00 te rijden.

  Neem contact met ons op voor meer informatie
  of vraag vrijblijvend een offerte op!

  De Historie van F1 circuit Brazilië

  In 1936 is het circuit aangelegd. De landeigenaar vond het geschikter voor een racebaan dan voor woningen. Het circuit is meerdere malen aangepast vanwege verschillende risico’s. Op het rechte stuk bijvoorbeeld konden de coureurs wel 20 seconde de maximumsnelheid aanhouden. Vanwege de heuvelachtige ondergrond vinden veel coureurs dit een interessant circuit. Dit stelt namelijk hoge eisen aan de coureurs maar ook aan de kracht van de motoren. In 1973 wond Emerson Fittipaldi, voor Lotus, de eerste race op het Circuit van Brazilie.

  In 2018 was het duwen en trekken tussen Verstappen en Ocon. Ze kwamen elkaar in de 44ste ronde tegen, terwijl Max een dominante race reed kwam hij de Fransman tegen die op een nieuwe set banden reed op een ronde achter Verstappen. De Fransman was sneller en wou zichzelf ‘unlappen’ Dit eindigde uiteindelijk in tranen. Verstappen verloor z’n positie en eindigde als tweede, hij was woest en duwde Ocon in het Parc Ferme na afloop van de race, hiervoor kreeg Verstappen een taakstraf van de FIA.

  Winnaars (Bijzondere prestaties)

  Michael Schumacher is de meest succesvolle coureur op het circuit van Brazilië. Hij won maar liefs 4 keer. Ferrari won op het circuit maar liefs negen keer. Vijf Braziliaanse coureurs hebben op eigen bodem gewonnen sinds de Grand Prix van Brazilië deel uit maakt van de Formule 1 kalender. Max Verstappen heeft als enige Nederlander hier een winst kunnen behalen in 2019.

  F1 circuit Brazilië

  Robert Kauffeld - Race Expert

  We helpen u graag met de beste race experience op uw event!

  Met Max Verstappen in de Formule1 en Circuit Zandvoort terug op de GP kalender worden we allemaal nog enthousiaster! Hoe leuk is dan een F1 race simulator op je bedrijfsfeest of beursstand. Urban Events adviseert graag om de ultieme race experience te verzorgen.

  Fun Facts

  De wijk is niet echt veilig in 2017 zijn verschillende teams beroofd terwijl ze onder schot werden gehouden. In 2017 reed Max Verstappen 332,1 km/u als gemiddelde snelheid in een rechte lijn, de snelste gemiddelde snelheid vastgelegd in de Grand Prix van Brazilië. Van de 33 races op het circuit van Brazilië heeft de coureur die start vanaf pole-position slecht 12 keer gewonnen, een verhouding van 36 %, dat is een van de laagste van elk circuit op de Formule 1 kalender. Maar liefs 68% van de ronde afstand op het circuit kan je afleggen op volle touren.

  Zelf racen op F1 circuit Brazilië?

  Wil jij nou ook net zo snel worden op het circuit van Brazilië als Max Verstappen? Twijfel dan niet een huur een Red Bull race simulator bij Urban Events! En wie weet race jij net zo goed als Max Verstappen.

  Zelf de snelheid van een F1 bolide ervaren?
  Huur dan een F1 race simulator!