• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

 • Offerte binnen 1 werkdag
 • Persoonlijk contact
 • Thema aankleding
 • Spelbegeleiding
 • Plaatsing in binnen en buitenland!

F1 circuit Baku

Midden in het hart van Baku, gelegen aan het Azadliq Plein, ligt het F1 circuit Baku ofwel “Baku City Circuit”. Net als in Monaco, Singapore en Melbourne is dit een volledig stratencircuit. Dit houdt in dat gedurende de rest van het jaar er geen sporen aanwezig zullen zijn van een circuit in Baku. Met een lengte van 6.003 kilometer en twintig bochten is het een uitdagend circuit voor de coureurs. Echter is dit niet het langste circuit op de kalender, die eer is nog steeds aan het “Circuit de Spa-Francorchamps” (7.004 kilometer). De eerste race vond hier plaats in 2016 en is sindsdien vier keer gereden. Ontwerper van dit circuit is de befaamde architect “Herman Tilke” die al meerdere circuits heeft ontworpen. Dit power circuit kent een lang recht stuk naar de finish van 2,2 kilometer waarin “Slipstreamen” goed mogelijk is. Aan het eind is het zelfs mogelijk om met drie auto’s breed op de eerste bocht af te stormen.

Urban Events F1 circuit Baku
Urban Events F1 circuit Baku
 • Lengte F1 Circuit Baku: 6.004 km
 • Aantal Bochten: 20
 • In game Difficulty: Very Hard
 • Race Lap Record: 1.43,009 Charles LeClerc
 • Eerste Winnaar: Nico Rosberg (2016)
 • Laatste Winnaar: Valtteri Bottas (2019)
 • Gereden sinds: 2016
 • Race Simulator huren en zelf rijden?
  Urban Events F1 circuit Baku

  F1 Circuit Baku op de F1 Simulator

  Kenmerkend van een stratencircuit zijn de muren langs de zijkanten. Deze zijn ook weer terug te vinden in Baku. Een vlekkeloze ronde in een F1 Simulator rijden hier is een echte uitdaging, echter glorieus als je het door begint te krijgen. Beginnend vanaf de start is het een scherpe bocht linksaf met een aansluitende linker daaropvolgend. De vele rechte stukken en haakse bochten in dit circuit maken een goede rembalans cruciaal. De bochten combinatie acht tot en met twaalf is de lastigste van het circuit. Het smalle gedeelte bij het ingaan van bocht acht geeft je het gevoel alsof die muur echt op je afkomt. Daaropvolgend zijn een aantal hoge snelheidsbochten uitkomend op het 2,2 kilometer lange rechte stuk. Hier is de kans voor een inhaalmanoeuvre het grootst door de lange slipstream mogelijkheden.

  “Very Hard”

  In game krijgt dit circuit de moeilijkheidsgraad van “Very Hard”. Belangrijk tijdens het rijden van deze baan op een Race Simulator is het insturen van de bochten. Een vuist regel tijdens het rijden is langzaam een bocht in en hard eruit. Het ronde record staat op een 1.43,009 van Charles LeClerc uit 2019. Een goed richtpunt in het begin is een foutloze ronde rijden, wanneer je dat doet kom je al snel uit onder de 1 minuut en 50 seconden.

  Neem contact met ons op voor meer informatie
  of vraag vrijblijvend een offerte op!

  De Historie van F1 Circuit Baku

  Omdat dit circuit pas in 2016 toegevoegd is aan de formule 1 kalender kent het nog niet veel historie. Wel was de naam van de race in 2016, Grand Prix van Europa, verandert in 2017 naar Grand Prix van Azerbeidzjan. Nico Rosberg was in 2016 met Mercedes de eerste winnaar op het “Baku City Circuit”, evenals Valtteri Bottas dit deed in 2019. Een leuke twist het “Baku City Circuit” is dat het tegen de klok in wordt gereden, iets wat niet veel voorkomt op formule 1 kalender. De Nederlander hier met het beste resultaat is Max Verstappen met een vierder plek in 2019.

  Winnaars (Bijzondere prestaties)

  Startend vanaf de tiende plek en dan race winnen is wat Daniel Ricciardo deed in 2017. De Australiër reed één van zijn beste races in zijn carrière. Tevens zorgde hij tijdens deze race ook nog eens voor een spectaculaire inhaalmanoeuvre. Aan het eind van het rechte stuk richting start/finish haalde hij niet één maar drie auto’s tegelijkertijd in. In rondje 23 remde hij iedereen eruit om vervolgens op de derde plek uit te komen.
  Mercedes is hier het team met de meeste (drie keer) overwinningen. Valtteri Bottas had in 2018 zijn tweede overwinning kunnen machtigen. De Fin reed 47 ronden lang aan kop, echter krees hij aan het eind van ronde 48 een lekke band. Mercedes wist alsnog de overwinning te pakken via Lewis Hamilton.

  Robert Kauffeld - Race Expert

  We helpen u graag met de beste race experience op uw event!

  Met Max Verstappen in de Formule1 en Circuit Zandvoort terug op de GP kalender worden we allemaal nog enthousiaster! Hoe leuk is dan een F1 race simulator op je bedrijfsfeest of beursstand. Urban Events adviseert graag om de ultieme race experience te verzorgen.

  Fun Facts

  De Grand Prix van Azerbeidzjan kent nog geen meervoudige winnaars. Met een leeftijd van vier jaar is dat te verwachten, echter gezien de kenmerken van dit circuit zal daar wellicht dit jaar verandering in komen. Daarnaast zijn er van de vier starts op pole-position twee coureurs die de race wisten te winnen. Namelijk Nico Rosberg in 2016 en Valtteri Bottas in 2019.
  Starten vanaf plek acht bied tijdens de race veel perspectief voor een goede finish. Zowel Lance Stroll (2017) evenals Sergio Perez (2018) beklommen het podium na het starten vanaf deze positie. Lance Stroll werd met zijn prestatie ook de twee na jongste coureur aller tijden die op een podium wist finishen.

  Zelf racen op F1 Circuit Baku?

  Lijkt het je nou ook eens leuk om een F1 Simulator te huren en zelf rond te vlammen op het “Circuit de Monaco”? En heb je zelf geen F1 Simulator in de huiskamer staan? Huur dan eens een F1 race Simulator bij Urban Events! De kans om zelf te ervaren hoe het is om te racen in een Formule 1 auto op de boulevard van Monaco.

  Zelf de snelheid van een F1 bolide ervaren?
  Huur dan een F1 race simulator!