• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

 • Offerte binnen 1 werkdag
 • Persoonlijk contact
 • Thema aankleding
 • Spelbegeleiding
 • Plaatsing in binnen en buitenland!

F1 circuit Abu Dhabi

In Abu Dhabi ligt het Yas Marina Circuit, het duurste F1-circuit ter wereld, ook wel het Arabische Monaco genoemd. In 2007 hebben meer dan 14.00 medewerkers gebouwd aan het Circuit, wat speciaal werd aangelegd voor de Formule 1 Grand Prix. Het koste maar liefs 250 miljoen dollar om het circuit aan te leggen. Het circuit, dat ontworpen is door de Duitser Hermann Tilke, telt 21 bochten en heeft een baan van 5,55 km lang. Rondom het circuit bevindt zich een jachthaven en het opvallende Yas Vinceroy hotel. Direct naast het Circuit ligt het Ferrari World, het rode dak is duidelijk te herkennen aan het Ferrari-logo. Dit jaar zou de elfde keer worden dat de beslissende race gereden wordt op het Yas Marina Circuit.

Urban Events F1 circuit Abu Dhabi
Urban Events F1 circuit Abu Dhabi
 • Lengte F1 Circuit Abu Dhabi: 5.550 m
 • Aantal Bochten: 121
 • In game Difficulty: Very hard
 • Race Lap Record: 1:39.283 Lewis Hamilton
 • Eerste Winnaar: Sebastiaan Vettel (2009)
 • Laatste Winnaar: Lewis Hamilton (2019)
 • Gereden sinds: 2009
 • Race Simulator huren en zelf rijden?
  Urban Events F1 circuit Abu Dhabi

  F1 Circuit Abu Dhabi op de F1 simulator

  Een rondje over dit circuit in een f1 simulator is voor de raceliefhebbers die van een uitdaging houden. Het is namelijk een moeilijk circuit. Over start/finish kom je al snel bij de eerste bocht, goed remmen en insturen naar links, kijk uit voor de tracklimits. En weer versnellen om naar bocht twee te gaan. De bochten combinatie 2-4 rijd je in hoge snelheid. Vervolgens kom je aan bij Chicane 5-6, zorg dat je zo dicht mogelijk langs de paaltjes gaat. Hierna volgt al snel bocht 7 en komen we aan op de twee rechte stukken bij de DRS Zone. Vergeet niet af te remmen voor de chicane van bocht 8-9, waarna je weer gaat versnellen voor het rechte stuk. Aangekomen bij bocht 11-13 is het belangrijk om te remmen zodat je de bochten mooi aan snijdt. Dit is de beste plek om in te halen op het circuit. De snelste manier om deze bochten te nemen is door half gas te geven. Bij het verlaten van bocht 13 blijf je aan de rechterkant zodat je in die lijn bocht 14 kan nemen. Rij recht op bocht 16 af zodat je die door het midden kan nemen, pas op bij bocht 19 dat je niet te dicht bij de muur uit komt. Vervolgens bij de laatste twee bochten moet je uit kijken dat je niet de pitstraat in rijd.

  “Very Hard”

  Al met al is dit een lastig circuit met veel technische bochten. Met de rondetijd van Lewis Hamilton 1:39.283, is het mogelijk om onder de 1:45 te rijden.

  Neem contact met ons op voor meer informatie
  of vraag vrijblijvend een offerte op!

  De Historie van F1 circuit Abu Dhabi

  Bruno Senna kreeg in 2009 het startsein, als eerste coureur mocht bij de testronden afleggen tijdens de GP2-tests. Bij de eerste seizoen finale in oktober 2009, had geen enkele coureur de baan gereden. De Grand Prix van Abu Dhabi schreef geschiedenis toen in 2009 de eerste dag-nachtrace werd georganiseerd. Vanaf het begin van de race werden schijnwerpers gebruikt om het circuit te verlichten, Sebastiaan Vettel won deze race voor Redd Bull. In 2018 won Lewis Hamilton van Sebastian Vettel, Max Verstappen sloot de race af met een derde plek.

  Winnaars (Bijzondere prestaties)

  De eerste race werd gewonnen door Sebastian Vettel die 53 overwinningen heeft in de F1, waarvan er drie in Abu Dhabi zijn gewonnen. In totaal hebben vijf verschillende coureurs gewonnen op het Yas Marina Circuit (Vettel, Hamilton, Raikkonen, Rosberg, Bottas). Lewis Hamilton heeft de meeste overwinningen, maar liefs 4 keer won hij op het Yas Marina Circuit. Drie wereldkampioenen zijn bekroond in Abu Dhabi. Vettel in 2010, Hamilton in 2014 en Rosberg in 2016. Max Verstappen heeft twee keer het podium gehaald in Abu Dhabi, In 2018 sloot hij de race af met een derde plek. Vervolgens in 2019 eindigde hij op de tweede plaats op het Yas Marina Circuit.

  F1 circuit abu Dhabi

  Robert Kauffeld - Race Expert

  We helpen u graag met de beste race experience op uw event!

  Met Max Verstappen in de Formule1 en Circuit Zandvoort terug op de GP kalender worden we allemaal nog enthousiaster! Hoe leuk is dan een F1 race simulator op je bedrijfsfeest of beursstand. Urban Events adviseert graag om de ultieme race experience te verzorgen.

  Fun Facts

  Op het Yes Marina Circuit worden topsnelheden van 317 km/u bereikt met een gemiddelde snelheid van 198 km/u. De coureurs rijden 69% van een ronde op volle kracht in Yas Marina. Het circuit heeft het langste rechte stuk op de Formule 1 kalender, maar liefst 1,2 kilometer lang. Het Circuit is ontworpen met vier belangrijke acceleratieperioden, waaronder een acceleratie van 1173 meter, de langste van alle Formule 1 circuits ter wereld. De pitlane is gedeeltelijk onder de grond, waarin maar liefs 70 pitboxen zich bevinden. Het Yas Marina Circuit biedt maximaal 50.000 plaatsen voor toeschouwers. Er zijn in totaal vier overdekte tribunes, waaronder een exclusieve, afgeschermde Oranjezone. Abu Dhabi was de eerste huidige F1-race die naar zijn gaststad is vernoemd in plaats van naar zijn gastland, in 2020 volgt de Grand Prix van Mexico-Stad. Als je Abu Dhabi direct vertaald uit het Arabisch betekent het ‘ Vader van de Gazelle’.

  Zelf racen op F1 circuit Abu Dhabi?

  Lijkt het jou nou ook gaaf om in een F1 Racesimulator over het circuit van Abu Dhabi te race? Huur dan een Formule 1 racesimulator bij Urban Events. Voor je het weet ben je net zo snel als Lewis Hamilton op het Circuit van Abu Dhabi.

  Zelf de snelheid van een F1 bolide ervaren?
  Huur dan een F1 race simulator!