• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

 • Offerte binnen 1 werkdag
 • Persoonlijk contact
 • Thema aankleding
 • Spelbegeleiding
 • Plaatsing in binnen en buitenland!

F1 circuit Bahrein

Racen in de woestijn is waar het “Bahrain International Circuit” om bekend staat. Met in 2004 de eerste race in de Formule 1 is het een jonge hond in de kalender. Het circuit ligt op ongeveer dertig kilometer van de hoofdstad Manamah. Dit circuit kan op verschillende manieren worden opgebouwd, daarnaast beschikt het ook over verlichting zodat er ook in de nacht gereden kan worden. Wanneer het is opgebouwd voor de Formule 1 heeft het een lengte van 5.412 km en in totaal vijftien bochten. Sinds de start in 2004 mocht het circuit vijftien keer de Formule 1 organiseren.

Urban Events F1 circuit Bahrein
Urban Events F1 circuit Bahrein
 • Lengte F1 Circuit Bahrein: 5.412 km
 • Aantal Bochten: 15
 • In game Difficulty: Easy
 • Race Lap Record: 1.31,447 Pedro de la Rosa
 • Eerste Winnaar: Michael Schumacher (2004)
 • Laatste Winnaar: Lewis Hamilton (2019)
 • Gereden sinds: 2004
 • Race Simulator huren en zelf rijden?
  Urban Events F1 circuit Bahrein

  F1 Circuit Bahrein op de F1 simulator

  Het circuit van Bahrein is circuit gemaakt voor hoge topsnelheden, in totaal zitten er vier rechte stukken in waar makkelijk tegen de 300 km/h gehaald kan worden. Dat neemt niet weg dat dit circuit toch wel een aantal verraderlijke punten heeft. Ten eerste is bocht 1 een lastige deze draait namelijk een beetje terug naar rechts, vervolgens gaat deze over in bocht 2 die dan weer links naar beneden gaat. Ten tweede is er de bochten combinatie 9 op 10 welke een dubbele linker is die afzakt, op tijd remmen is bij deze bocht extra essentieel. De bochten combinatie vanuit 4 naar 8 is zeer spectaculair, een vloeiende S als het ware.

  “Easy”

  De moeilijkheidsgraad voor dit circuit is gecategoriseerd op “easy”. Hoewel er genoeg uitloopstroken zijn blijft het opletten geblazen, dit komt met name door de hoge snelheden waarmee je op een bocht af rijdt. Timing om te remmen is daarom wat lastiger, echter zeer belonend wanneer goed uitgevoerd. Het ronde record stamt uit 2005, Pedro de la Rosa was toen met een 1.31,447 de snelste op de baan. Met een beetje oefenen en goede voorbereiding is het zeker mogelijk om richting de 1.35 te rijden in een Race Simulator.

  Neem contact met ons op voor meer informatie
  of vraag vrijblijvend een offerte op!

  De Historie van F1 circuit Bahrein

  Sinds 2004 zijn er op het “Bahrain International Circuit” vijftien races gereden, alleen dat zouden er zestien moeten zijn. Tijdens het F1 seizoen van 2011 werd er namelijk niet geracet in Bahrein vanwege protesten. De race zou verplaatst worden naar eind oktober, echter kwam hier ook verandering in. Voormalig Formule 1 coureur Damon Hill riep in juni dat jaar op tot een boycot van de Grand Prix in Bahrein. Dit deed hij omdat de humane omstandigheden daar uit de hand begonnen te lopen. Uiteindelijk werd de race vervangen voor de Grand Prix van India dat jaar.
  De eerste winnaar van F1 circuit Bahrein was Michael Schumacher in 2004 rijdend voor Ferrari. Lewis Hamilton heeft als meest recente coureur gewonnen (2019) op het “Bahrain International Circuit”.

  Winnaars (Bijzondere prestaties)

  Sebastian Vettel heeft in totaal vier races gewonnen op het “Bahrain International Circuit, zowel met RedBull Racing (2) als me Ferrari (2). Fernando Alonso en Lewis Hamilton hebben hier beide drie keer gewonnen. Het team met de meeste overwinningen is Ferrari, de renstal uit Italië wist hier maar liefst zes keer te winnen.
  Dat Kimi Raïkkönen “The Ice Man” goed kan racen weten we ondertussen. In 2006 wist Kimi het onmogelijke te doen door vanaf plek tweeëntwintig naar de derde te rijden, een unieke prestatie wat sindsdien door niemand is gevenaard of verbetert.

  F1 circuit Bahrein

  Robert Kauffeld - Race Expert

  We helpen u graag met de beste race experience op uw event!

  Met Max Verstappen in de Formule1 en Circuit Zandvoort terug op de GP kalender worden we allemaal nog enthousiaster! Hoe leuk is dan een F1 race simulator op je bedrijfsfeest of beursstand. Urban Events adviseert graag om de ultieme race experience te verzorgen.

  Fun Facts

  We kennen de race van Bahrein sinds 2014 als een nacht race, voorheen werd hier overdag gereden, wat spectaculaire beelden geeft van de coureurs (Je kunt de ogen zien van de rijders). Deze switch naar nacht racen vergde een aantal veranderringen aan het circuit. Ten eerste werden er vierhonderdenvijfennegentig lichtmasten in de grond gezet. Vervolgens vijfenveertighonderd lampjes ingeschroefd, verbonden met iets meer dan vijfhonderd kilometer aan kabel.
  Max verstappen is een veelbelovend Formule 1 coureur met nu al veel records op zijn naam. Desondanks ligt niet elk circuit de Nederlander, kijkend naar Bahrein heeft hij van de vijf starts er maar twee weten te finishen. Hier valt dus nog het één en ander te verbeteren voor de Nederlander.

  Zelf racen op F1 circuit Bahrein?

  Stel je voor de lichten gaan aan, de zon gaat onder, en jij rijdt in een Formule 1 simulator op het “Bahrain International Circuit”. Dit kan volledig worden georganiseerd bij u thuis of op uw evenement. Urban Events heeft de meest moderne Formule 1 simulators beschikbaar, klaar om mee weg te rijden naar dit spectaculaire circuit van Bahrein. Ga zelf voor de ultieme rondetijd of strijd onderling met vrienden en bepaal voor eens en altijd wie de beste

  Zelf de snelheid van een F1 bolide ervaren?
  Huur dan een F1 race simulator!