• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

 • Offerte binnen 1 werkdag
 • Persoonlijk contact
 • Thema aankleding
 • Spelbegeleiding
 • Plaatsing in binnen en buitenland!

Oculus Rift

Oculus Rift is de naam van de eerste consumenten versie van de VR bril van het bedrijf Oculus. Het bedrijf Oculus werd op 1 augustus 2012 met een zeer succesvolle kickstarter campagne in een keer bekend. Na twee jaar werd Oculus voor maar liefst 2 miljard dollar gekocht door Facebook. Lees op deze pagina alles over Oculus Rift VR!

Urban Events Oculus Rift
Urban Events Oculus Rift
 • De geschiedenis van de Oculus Rift vr bril
 • Van DK1 naar DK2 en CV1
 • Palmer Luckey en Mark Zuckerberg
 • De verbeterde Oculus Rift-s
 • Games voor de Oculus Rift
 • Oculus Rift Huren
 • Bekijk ook de andere VR brillen
  Urban Events Oculus Rift
  Urban Events Oculus Rift

  Oculus Rift Dk1

  Oculus Rift; van zolderkamer naar Unicorn

  Het ontstaan van de Oculus Rift is te herleiden naar 2012. Genaamd onder de naam Oculus VR gingen Palmer Luckey en het bedrijf Scaleform een samenwerkingsverband aan. Beiden partijen hadden veel interesse om in virtual reality een bedrijf op te starten. Op 1 augustus en werd er een inzameling gestart op het crowdfunding platform Kickstarter. Hiermee hoopte ze wat geld los te krijgen voor hun toekomstige project, het ontwikkelen van een vr bril. Met de steun van John Carmack rolde het geld binnen wat resulteerde in één miljoen dollar aan donaties binnen 36 uur. Een overweldigend succes voor Palmer Lucky en zijn companen.

  Development kits

  Met het opgebrachte geld kon het bedrijf starten met de ontwikkeling van de Development Kits, oftewel de DK1 en de DK2, voor de Oculus Rift. Donaties van boven de 300 dollar kregen een set thuis gestuurd. Twee jaar na de start van het kickstarter event kocht Facebook Oculus voor het duizelingwekkende bedrag van 2 miljard dollar. Uiteindelijk kwam in december 2016 de eerste officiële vr bril uit van oculus. De Oculus Rift CV1 (consumer version 1) was in alle opzichten een verbeterde versie van de laatste DK2 bril.

  Oculus Rift DK1 & DK2

  De eerste versie die Oculus op de markt uitbracht was de Development Kit 1, gebaseerd op het prototype uit 2012. Deze Development Kit was weliswaar bedoelt voor ontwikkelaars maar kon gewoon online besteld worden via Oculus.com. Met een scherm van 18 cm en gewicht van bijna 380 gram was het zeker geen lichtgewicht. Aan de zijkant van de vr bril zit aan beide kanten een schroef, hiermee kan de afstand worden bepaald van hoever de ogen van de het scherm verwijderd zijn. Daarnaast werden er meerdere lenzen mee geleverd die de virtual reality ervaring voor slechtziende mensen ook mogelijk maakt. Het stroom verbruik van deze vr bril ligt iets hoger dan wat standaard via usb kon worden geleverd, vandaar een extra adapter.
  In 2014 kwam Oculus met tweede variant namelijk de Development Kit 2, Dk2. Deze variant was voorzien van meerdere verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. Beide beeldschermen kregen een resolutie van 980×1080. De schermen waren tevens verbeterde AMOLED-schermen. Verder werd de positie van het hoofd nu ook gevolgd en was de Framerate verbeterd. Ook werd de bril een stuk lichter dan zijn voorganger. Omdat het nog altijd een ontwikkelaars versie was kon er nog niet in de normale winkel worden gekocht. Dat veranderde met de komst van de CV1 in december 2016. De Oculus Rift Dk2 bril werd behalve door developers van games ook al veel gebruikt op evenementen en beurzen. Bij Urban Events kon je in 2016 al een Oculus Rift huren!

  Oculus rift vr bril

  Oculus Rift Cv1

  In 2016 kwam dan eindelijk het eerste model van Oculus Rift voor de consument op de markt. De vr bril genaamd Oculus Rift Cv1. Dit model bracht eveneens weer meerdere aanpassingen en upgrades mee in vergelijking met het laatste DK2 model. Ten eerste is de resolutie van het scherm wederom verbetert met nu een resolutie van 1080×1200. Verder beschikt deze vr bril nu ook over 360 graden positiebepaling evenals geïntegreerde audio. Oculus stapte hiermee de consumentenmarkt in en ging hiermee de strijd aan met de HTC Vive. Oculus bracht zijn VR bril op de markt tegen een concurrerende prijs ten opzicht van de HTC Vive. Met 499,- dollar was de VR bril ongeveer 200 dollar goedkoper dan de HTC Vive.

  Meer weten over Virtual Reality en de Oculus Rift?

  De nieuwste Rift s upgrade

  In 2019 kreeg de Oculus Rift bril een upgrade met de komst van de Oculus Rift S. In tegenstelling tot bij de voorganger is het niet meer nodig om losse sensoren te plaatsen om de bril te kunnen gebruiken. Door gebruik te maken van Inside-out tracking is hiermee het gebruikersgemak verbetert. Inside out tracking wordt gerealiseerd door camera’s in de bril die de omgeving scannen en diepte en afstand kunnen zien. Ook het andere model van Oculus de Oculus Quest maakt gebruik van dit systeem.
  Een ander unieke nieuwe feature is de “Passthrough+ technologie”, zo kun je met de virtual reality bril op je hoofd ook zien wat er voor je gebeurt. De camera’s in de bril worden in dat geval gebruikt om je vooruit te laten kijken. Dit is ideaal bij het aftekenen van een speelgebied zodat je niet per ongeluk die dure vaas van het dressoir van je oma af stoot. Het meest goede nieuws van de Oculus Rift s is dat deze niet duurder is dan de vorige versie. Sterker nog de Rift s kwam voor 50,- minder op de markt en is voor 449,- van jou!

  rift s upgrade

  Voor- en nadelen Oculus Rift

  + De Oculus Rift heeft een ingebouwde koptelefoon
  + Hoge VR kwaliteit
  + zit comfortabel
  – Je bent afhankelijk van sensoren die je beweging registreert
  – Je hebt een zware pc nodig
  – korte kabel

  Voor- en nadelen Oculus Rift S

  + Oculus Rift S is geschikt voor kleine ruimtes
  + Door de externe camera’s in de bril heb je geen sensoren nodig
  + Goede registratie van je bewegingen
  + lange snoer
  – Er zitten speakers in de hoofdband van de bril waardoor je nog omgevingsgeluid hoort
  – bedrade VR bril
  – Geen instelling voor oog-afstand op de headset

  Meer informatie of direct boeken?

  Kwaliteit

  De vernieuwde en verbeterede Oculus Rift S is er ook op kwaliteit op voorruit gegaan. Ten eerste is de kwaliteit van de vr bril zelf verbetert, de toevoeging van een Halohoofdband zorgt ervoor dat de bril perfect op het hoofd blijft zitten. Daarnaast gaat dit het drukkende gevoel op de neus tegen wat vaak bij vr brillen voorkomt. Verder is ook de kwaliteit van het beeldscherm verbetert, het zogenaamde hordeur effect is hiermee extreem vermindert. Verder hebben upgrades aan de Hardware er ook voor gezorgd dat de kwaliteit van de vr bril erop vooruit is gegaan.

  Games

  Tekst: Door de jaren heen heeft Oculus voor veel unieke content gezorgd voor hun virtual reality brillen. Een goed voorbeeld hiervan is de vr game “Project Cars” waarmee je over tientallen circuits over de wereld kunt scheuren. Dit werkt het beste in combinatie met een race stuur en pedalen, of een F1 race simulator. Door de nieuwe ontwikkeling van de Rift S biedt het geweldig zicht tijdens het racen. Een ander geweldig spel is “Beat Saber” waarmee je als het ware met twee lichtzwaarden blokken kapot moet slaan. Deze komen op je af evenals een x aantal obstakels welke je moet ontwijken.

  Oculus Rift VR Experience

  Wanneer je op zoek bent naar een mooie virtual reality ervaring dan biedt de Oculus Rift S veel waarde voor zijn geld. Met een vracht lading aan spellen is er ruim genoeg virtual reality content om op los te gaan. Makkelijk in transport en eenvoudig te installeren zijn aspecten die de Oculus Rift S waarmaakt. Perfect voor een Virtual ervaring thuis met familie en vrienden. Inmiddels is de VR bril ook niet meer weg te denken op evenementen en beurzen. Er zijn diverse toepassingen voor de zakelijke markt. Denk bijvoorbeeld aan een VR bioscoop of VR escape room. Verder kun je vr ervaringen ook huren bij professionele bedrijven zoals Urban Events. VR is erg leuk als entertainment op evenementen en om aandacht mee te trekken naar een beursstand.

  Pluspunten & minpunten

  Zoals met elk product kent ook de vr bril “Oculus Rift S” zowel pluspunten evenals minpunten. Positieve aspecten van de Rift S is het inside-tracking systeem en de verbetering van het hordeur effect. Verbetering van de schermresolutie en de toevoeging van de Halo op de bovenkant heeft ook de gebruikerservaring enorm verbeterd.
  Echter zijn er ook wat minpunten beginnend met het geluid. Voorheen zaten er twee oordoppen aan de zijkant echter zitten die hier niet meer op. Op zich werkt dit dan prima als je alleen thuis bent, echter met meerdere mensen om je heen of andere soorten van geluid wordt het al gauw storend. Daarnaast vergt de oculus Rift systeem nogal het nodige pc-vermogen om te draaien.

  Rift vr bril

  Rift vs Vive

  Oculus Rift S vs HTC Vive

  Het eerste wat opvalt als je de HTC Vive vergelijkt met de Oculus Rift S is de prijs. De HTC Vive is de duurdere van de twee concurrenten met een prijs startend vanaf €800. Kijkend naar beeldkwaliteit heeft de nieuwe Oculus Rift S een modern lcd-beeldscherm. Daarentegen werkt HTC met een AMOLED-display. Hoewel dit beeldscherm stamt uit het 2016 model biedt HTC nog steeds een betere refresh rate van 90HZ, de Oculus Rift S loopt daar wat op achter met 80HZ.
  Verder is de tracking van de HTC Vive perfect door de twee externe sensoren. Ter vergelijking met de Oculus Rift S, welk ook goed werkt op een paar “bugy” momenten na. Oculus heeft rechten op een aantal zeer populaire stemmen die speciaal voor en door Oculus Rift S ontwikkeld zijn. De vraag of welk nou het beste is hangt heel erg van de persoon af en waar je zelf naar op zoek bent. Begin je net met VR dan zou Oculus Rift S het handigst zijn in verband met de gebruikersvriendelijkheid.

  Wil je meer lezen over VR of de verschillende VR brillen?

  Oculus Rift op je evenement

  Waarom zou je een Oculus Rift S op een evenement moet plaatsen is simpel uit te leggen. Stel je zoekt entertainment voor op een bedrijfsfeest of evenement dan biedt de Oculus Rift S hiervoor de oplossing. Geschikt voor zowel kinderen, volwassenen en ouderen. Het brede scala aan spellen zorgt ervoor dat bij elk thema wel passend spel te vinden is. Daarnaast kunnen voorbijgangers meekijken met de actieve kandidaat, zij kunnen dan in game zien wat hij op dat moment aan het doen is in het spel. De wereld verandert en vr events zie je steeds vaker en vaker terugkomen.

  Oculus Rift op een Beurs

  Een beurs draait om aandacht trekken van de rondlopende bezoekers en deze naar je stand te krijgen. Daarom zie je vaak veel standhouders vele vormen van entertainment neerzetten bij hun stand. Virtual reality werk daarom perfect op een beurs met een scala aan opties om neer te zetten bij een stand. Denk hieraan bijvoorbeeld een VR Racesimulator waarmee je beursgangers bepaalde prijzen kan laten winnen voor de snelste tijd. Of dat de gasten moeten laten zien hoe goed ze nu echt zijn in voetbal door penalty’s te nemen of tegen te houden. Kortom tientallen opties die mogelijk kunnen zijn om van een beurs week/weekend een succes te maken.

  Heeft u een vraag? Wij horen het graag!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.