• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

 • Offerte binnen 1 werkdag
 • Persoonlijk contact
 • Thema aankleding
 • Spelbegeleiding
 • Plaatsing in binnen en buitenland!

Gear VR

De Gear VR van Samsung is een VR bril voor de Samsung Galaxy en Note mobiele telefoons. Het zorgt ervoor dat je van je mobiele telefoon een virtual reality headset kan maken. Door je Samsung telefoon in de Gear VR te stoppen kun je VR ervaren op een goedkope en laagdrempelige manier

Urban Events Gear VR
Urban Events Gear VR
 • Wat is een Samsung Gear VR?
 • Welke mobiele telefoons zijn geschikt voor de Gear VR
 • De beste Gear VR apps
 • VR bioscoop met Samsung Gear VR
 • Gear VR vs. Cardboard
 • Samsung Gear VR huren?
 • Bekijk ook de andere VR brillen
  Urban Events Gear VR
  Urban Events Gear VR

  Samsung Gear VR bril

  Wat is de Samsung Gear VR

  De Gear VR is een extensie voor de Samsung Galaxy en Note mobiele telefoons. Het zorgt ervoor dat je van je mobiele telefoon een virtual reality headset kan maken. Net zoals de brillen van Oculus en HTC kun je een virtuele wereld creëren door deze vr headset op je hoofd te zetten. Het gebruiks gemak is simpel. Aan de voorkant van de bril zit namelijk een houder waarin je de mobiele telefoon stopt. Vervolgens plaats je de vr bril op je hoofd en kun je beginnen aan jouw virtual reality avontuur. Verder zit er ook een controller bij waarmee de Samsung Gear VR makkelijk kan bedienen. De VR bril zelf is niet meer dan een houder met lenzen en sensors. Het beeldscherm van de mobiele telefoon wordt gebruikt, evenals de processor. Uiteraard is de capaciteit van een VR bril met telefoon niet gelijk aan die van een VR bril met PC. Het is een goedkoop en goed alternatief voor eenvoudige games en 360 graden video.

  Oculus en Samsung

  Hoewel het eerste model van Samsung’s vr bril in 2015 op de markt verscheen had Samsung in 2005 al een patent voor een HMD (Head Mounted Display). Echter waren er toentertijd nog geen mobiele telefoons die hiervoor geschikt waren. Met de komst van de Galaxy S4 in 2013, welk een full-HD beeldscherm had, kwam het project weer boven water drijven. Daarom werd er in 2014 een samenwerkingsverband aangegaan met Oculus VR. Oculus zelf waren in 2012 begonnen met hun eigen versie van een virtual reality bril en hadden door middel van crowd-funding al een goede basis voor de toekomst opgebouwd. Tijdens een persconferentie van het IFA in Berlijn toonde Samsung de Gear VR welk in samenwerking met Oculus was ontworpen.

  VR brillen bioscoop

  Mobiele VR

  De Samsung GearVR is een unieke creatie tussen Oculus en Samsung, de tussenstap tussen Cardboard van Google en de volgende stap naar de Oculus Go. Het leuke is ook dat dit apparaat geen vaste verbinding naar een computer of iets dergelijks nodig heeft om operationeel te zijn. Het voordeel hiervan is dat de gear vr bril eigenlijk overal kan worden geactiveerd. Dus of je nu in de trein zit, thuis in de woonkamer of bij vrienden op bezoek bent maakt voor de Samsung Gear VR niet uit. Mits je natuurlijk wel een geschikte Samsung mobiel hebt, vanaf het S6 model is in principe elk Galaxy geschikt voor de Samsung Gear VR.

  Meer weten over Virtual Reality en de Samsung Gear VR?

  VR Headset

  De headset zelf heeft sinds de eerste uitgave een aantal transformaties ondergaan. Als eerste editie kwam het SM-R320 model uit welk alleen geschikt was voor de Galaxy Note 4 en kwam in 2014 uit. Dit model was voornamelijk bedoeld voor ontwikkelaars die op deze manier content konden creëren voordat het officiële model uitkwam. Het tweede model, de SM-R321, kwam in maart 2015 uit en had twee extra functies ten opzichte van zijn voorganger. Namelijk een toevoeging van een extra micro-usb aansluiting voor extra vermogen en een ventilator om het mistig worden van de lenzen tegen te gaan. Niet lang daarna in november kwam alweer het derde model uit onder de officiële naam SM-R322, echter kregen allen de naam Gear VR. Dit model bood ondersteuning aan een totaal van zes apparaten van Samsung en was bijna 20 procent lichter dan zijn voorganger. Daarna kwam het SM-R323 model welk ook weer een aantal kleine aanpassingen met zich meebracht zoals zachter kussentjes om de bril heen en betere beeldkwaliteit. Met de komst van het laatste model de SM-R324 kwam dan ook de controller erbij waarmee de verbondenheid met het spel werd vergroot.

  Samsun Gear VR bril

  Het gebruik

  De VR bril van Samsung is eenvoudig in gebruik en geschikt voor alle leeftijden mits het hoofd in de headset past. Pak simpelweg je mobiele telefoon wat een Samsung Galaxy of Note model moet zijn. Stop deze in de Samsung Gear VR en je kunt van start voor jouw virtuele avontuur met gigantisch aanbod van spellen en applicaties. Eenvoudig te bedienen door het gebruik van de meegeleverde controller. Ook kun je de aplicaties bedienen door de knoppen aan de zijkant van de bril in te drukken of draaien.

  Voor- en nadelen van de Samsung Gear VR

  + draadloos
  + verstelbare band
  + Gebruiksvriendelijk
  + Weinig installatie
  – snel oververhit
  – alleen voor Samsung Smartphone
  – controller verliest snel de verbinding

  Meer informatie of direct boeken?

  De beste VR apps voor de Gear VR

  Met een vrachtlading aan applicaties is het lastig om te bepalen welke nou de beste is gezien dit ook enigszins persoonsafhankelijk is. Desalniettemin hebben we toch een selectie applicaties die je een keer geprobeerd moet hebben. Netflix is multimedia streaming service van verschillende films series en documentaires. Mocht je in bezit zijn van een Netflix account dan is het mogelijk om de films en series ook in virtual reality te bekijken. Een unieke ervaring waarmee je jouw films en series kan ervaren zoals nooit tevoren. Een ander leuke applicatie is “Epic Roller Coasters” waarmee je met de Samsung Gear VR kunt ervaren hoe het is om in virtual reality op een achtbaan avontuur te gaan. Alleen of samen met vrienden kun je de meest epische achtbanen afstormen en je angsten overwinnen. Voor de Star Wars fanaten onder ons is er ook mooi spel voor de Samsung Gear VR. In het spel “Star Wars, Droid Repair Bay”, de naam zegt het al, moet jij ervoor zorgen dat alle droids weer 100% functioneren. In virtual reality moet je verschillende handelingen uitvoeren waardoor de droide weer op pad kan worden gestuurd.

  VR Cinema

  De term VR cinema is iets nieuws in de wereld van virtual reality. Stel je eens voor dat je naar de bioscoop kan gaan zonder de deur te verlaten. Nou denk je wellicht, ik ga normaal altijd met vrienden naar de bioscoop, hoe kan dat dan nu via virtual reality? Het is mogelijk om via de applicatie samen een verbinding op te starten zodat je elkaar ook kunt horen. Zo lijkt het dus net alsof je naast elkaar in de bios zit terwijl dat niet zo is. Verder kun je dus ook ongestoord eventueel met elkaar praten tijdens de film/serie, iets wat normaal in de bioscoop niet wordt toegestaan. Het enige wat je nodig hebt is de Samsung Gear VR Bril en een lekker stoel om in onderuit te gaan, vervolgens druk je nog op Play en begint jouw vr bioscoop ervaring. Een film kijken in 360 graden met een VR bril op is veel meer immersive dan een normale bioscoopervaring. En het gaat dan natuurlijk niet alleen om speelfilms. Denk ook aan bedrijfsvideo’s en productpresenties of korte video’s. Op evenementen is een VR bioscoop een mooie en unieke manier om een grotere groep tegelijk synchroon een 360 video beleving te laten ervaren.

  Gear VR vs.Cardboard

  De Vr bril van Samsung en de variant van Google (de Cardboard) werken beide met mobiele telefoons. Voor zover de gelijkenis. Wat is nou het precieze verschil tussen beide VR accessoires? Ten eerste kunnen we bij het materiaal beginnen, waarbij de Google Cardboard bestaat uit karton met twee lenzen erin is dat bij de bril van Samsung anders. De headset bestaat uit plastic met daarin een lens plus een ingebouwde “Headtracking”. Helaas is de Gear VR alleen geschikt voor telefoons van Samsung. De Google Cardboard heeft verder geen ingebouwde systemen en valt daarmee ook een stuk lager uit in de prijs, verder past in wezen elk type mobiel erin mits de grootte klopt ten opzichte van de houder. Zo kun je dus constateren dat de Cardboard een breder aanbod aan kan, waarop de Samsung Gear VR zich meer focust op een uniekere VR-ervaring door de ingebouwde hardware.

  Gear VR inzetten op beurzen, evenementen en feesten

  Het inzetten van de Samsung Gear VR op evenementen, Feesten of Beurzen kan perfect. Het vergt natuurlijk wel voldoende mobiele telefoons die je ten eerste paraat moet hebben plus een set back-ups voor als de eerste set geen stroom meer heeft. Dat ter zijde is het ultiem virtual reality vermaak en eenvoudig gebruikersgemak. De toevoeging van controller maakt het voor gasten ook veel eenvoudiger om de spellen op de headset te selecteren. Wilt u een specifieke selectie spellen of een selectie van 360 graden tours over verschillende landschappen? Alles is mogelijk met de Samsung Gear VR en werkelijk elke virtuele wereld kan worden opgestart voor de gasten.

  gear vr surf experience

  Gear VR huren op event

  Samsung Gear VR huren?

  De Samsung Gear VR is zeer geschikt om te huren en bijvoorbeeld in te zetten tijdens feesten en/of partijen. Als het klaar ligt is het gewoon plug and play en kun je van start in de virtuele wereld die perfect aansluit bij het thema van die dag of avond. Bij langdurige evenementen wordt het wel aanbevolen een extra setje apart te houden voor als het eerste model geen batterij meer heeft. Zo haal je maximale uit het apparaat tijdens een evenement of beurs. Wanneer je 1 of 2 losse vr brillen wilt huren kunnen deze vaak toegezonden worden met de post. Wil je een VR bioscoop met misschien wel 100 stoelen en vr brillen, dan kan alles volledig verzorgt worden. Huur je bij Urban Events dan verzorgen we transport, op/afbouw, installatie van content en zelfs begeleiding op het event. Interesse in een VR experience of het huren van een VR bril? Neem vrijblijvend contact met ons op!

  Wil je meer lezen over VR of de verschillende VR brillen?

  Heeft u een vraag? Wij horen het graag!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.