• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

  • Offerte binnen 1 werkdag
  • Persoonlijk contact
  • Thema aankleding
  • Spelbegeleiding
  • Plaatsing in binnen en buitenland!

Game corner inrichten op evenement of feest? Dit heeft u zeker nodig!

Game corner op feest of evenement?

Organiseert u binnenkort een groot feest of evenement en wilt u een Game corner inrichten om een nog grotere beleving voor u gasten te realiseren? In deze blog leggen we uit hoe u het beste een game corner in een feest of evenement kunt inpassen. Plus, wat daarbij allemaal komt kijken.

Maar hoe ziet de ideale gamecorner eruit? Waarmee dien je rekening te houden? Plus we geven u tips & trucs voor het organiseren van een succesvol evenement of bedrijfsfeest. Zorg er in ieder geval ervoor dat u de zintuigen van de gasten op een verrassende wijze prikkelt en dat u de entertainment niet wegmoffelt in een loze ruimte.

Succesvolle evenementen kenmerken zich door een diverse soorten vermaak voor de verschillende gasten/doelgroepen. Want niet iedereen is hetzelfde. Organiseert u een bedrijfsfeest? Uw medewerkers zijn als het goed is een afspiegeling van de maatschappij.

Iedere gast heeft een andere verwachting van een feest. De één wil dansen, springen en gek doen. De ander wilt gezellig bijkletsen of LOL maken met een collega in een leuke omgeving. Houd daar rekening mee! Zorg voor voldoende afwisseling in het aanbod van uw entertainment.

De locatie, brainstorm en checklist

(Be)zoek alvast daarom diverse locaties, waarvan u denkt dat ze bij uw bedrijf passen. Voordat u met een evenementen bureau gaat brainstormen. Een locatie die aan de verwachtingen van uw gasten voldoet en die bij het hoofddoel van uw feest, bedrijfsfeest of evenement aansluit. Betrek hier de event producer bij, zonder dat u hen direct al de opdracht gunt.

Zet kort en bondig uw event doel op papier en zoek dan pas een locatie, zodat u niet aan uw doel voorbij schiet. Een feest of evenement organiseren hoeft niet moeilijk te zijn, als je er maar goed over nadenkt. Brainstormen? Neem contact met ons op!

De basis van het organiseren van een evenement is simpel, dat is namelijk: de locatie, horeca, organisatie, budget, communicatie en de entertainment. Kies niet direct voor een kant-en-klaar pakket en zorg dat u niet verstrikt raakt in een zoektocht naar het juiste evenementenbureau en de juiste toeleverancier(s).

Een handig hulpmiddel is om op basis van uw doelstelling vs het verwachte resultaat van het feest of evenement een korte checklist voor de organisatie van uw evenement op te stellen. Deze checklist is een leidraad en een eventuele basis voor uw event draaiboek.

Anderen bekeken ook

De plattegrond en de inrichting

OK, u heeft nu een plan en een locatie. Het budget per werknemer of voor het totale evenement is bepaald en het draaiboek begint vorm te krijgen. Alleen nu ligt het gevaar op de loer. In een te laat stadium worden de offertes voor de entertainment opgevraagd.

Een tip hiervoor is dat u voordat of tijdens het maken van het plan al bij diverse partijen offertes opvraagt. U krijgt naast de prijs inzicht in wat er nu daadwerkelijk geleverd gaat worden, wat de afmetingen zijn en overige technische specificaties. Plus u kunt uw event plan nog bijsturen.

De plattegrond is essentieel voor de organisatie van een evenement en is naast het programma de rode draad in uw draaiboek. Kiest u voor een opzet, waarbij u met afzonderlijke segmenten werkt of gaat u voor één grote ruimte waar alles zich (omheen) afspeelt? In grote ruimtes zijn het licht en geluid vaak de bottlenecks voor de randentertainment. Wij maken soms mee dat onze Race stimulators, Virtual Reality en Game opstellingen door muziek overstemd worden.

Verlichting is in grote ruimten ook soms een probleem. De ene keer te donker en dan andere keer te licht. Door vroegtijdig met dit soort zaken rekening te houden voorkomt u tijdens het evenement veel ergernis.

Meer informatie of direct boeken?

Een game room of aparte segmenten?

Heeft uw locatie geen aparte ruimten, maar heeft u maar beschikking over één grote zaal? Denk dan eens aan huren een blow-up tent of werk met scheidingswanden. Hiermee creëert u een ruimte binnen een grote ruimte. Deze kosten in de verhuur niet veel en kunnen met LED verlichting een trendy uitstraling geven. Daarnaast geeft een dergelijke ruimte iets unieks. Mensen zijn van nature nieuwsgierig en willen weten wat er zich in een ruimte afspeelt.

Urban Events heeft maar liefst 35 producten standaard in haar assortiment. Acht verschillende Race Simulators, meer dan tien Virtual Reality opstellingen en meer dan vijftien verschillende game opstellingen. Daarnaast kunnen we ook nog maatwerk aanbieden. Op basis van uw wensen stellen wij voor u de gewenste game opstelling(en) samen.

Laat Urban Events u adviseren welke mix van game opstellingen aansluit bij uw doel, verwachte resultaat en het budget van uw evenement. Daarnaast adviseren we u ook nog op gebied van de inrichting, techniek, geluid en beeld. Huur niet los in, maar laat de implementatie van uw (VR) game corner over aan een specialist. Uw heeft voor, tijdens en na het evenement te maken met 1 contactpersoon. Dat is wel zo handig, toch?

Pop-Up Race & Game Centre Ede

Lees meer

De coolste VR simulators van dit moment

Lees meer