• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

  • Offerte binnen 1 werkdag
  • Persoonlijk contact
  • Thema aankleding
  • Spelbegeleiding
  • Plaatsing in binnen en buitenland!

De Virtual Reality ritme game hit, Beat Saber!

Op 1 mei 2018 is de nieuwe VR game Beat Saber gereleased. Een combinatie tussen Stars Wars, Fruit Ninja VR en Guitar Hero! Het idee is dat je op de beat van muziek met twee lichtzwaarden gekleurde kubussen doormidden slaat. Elke kubus is gekoppeld aan een bepaald ritme en een pijl op de kubus geeft aan in welke richting je moet slaan.

De lead developer van Beat Saber kwam op het idee van de VR ritme game nadat hij een HTC Vive had gekocht. Hij was ontevreden over de aanbod van VR ritmespellen. Velen van hen slaagden er volgens hem niet in om beweging te koppelen aan een beat in een Virtual Reality game. Hij begon na te denken over hoe hij een VR actie muziek game zou ontwikkelen. In eerste instantie was het niet de bedoeling om Light Sabers te gebruiken. In een eerder versie van Beat Saber werden zwaarden gebruikt. Deze waren vergelijkbaar met de zwaarden in Fruit Ninja VR. Toen men Beat Saber in concept ging testen bleek dat spelers te gefocust waren op de hoek van hun zwaarden en geen plezier hadden met het ritme van de game. De zwaarden werden uit de game gehaald en vervangen door funky lichtzwaarden.

Beat Saber ging binnen enkele dagen Viraal

Beat Saber is zeer leuk game om te spelen op feesten en evenementen. Dit blijkt alleen al aan het aantal retweets van de 1ste tweet. Deze werd in enkele dagen ruim 8.000 keer geretweet. De teaser van Beat Saber ging vanwege de eenvoud van het spel en de beat viraal. Je kunt meteen zien wat je moet doen door ernaar te kijken. Daarnaast zijn de recensies, ruim 4.000 stuks, op STEAM overweldigend positief.

Beat Saber kan op de Oculus Rift en HTC Vive worden gespeeld. Voorlopig nog in Singleplayer, maar aan een Multiplayer versie wordt gewerkt. Hiervoor is dan wel op locatie een stabiele bekabelde internet verbinding nodig. Onlangs verscheen er op Dumpert een leuk filmpje over de game. Met als titel ‘VR is dus wel tof’. Inderdaad, maar VR is naast deze nieuwe VR game op zichzelf al tof. Bekijk onze andere Top VR Games maar eens. Beat Saber is hierop een zeer leuke aanvulling!

Anderen bekeken ook


Huur Beat Saber voor op uw feest of evenement

Wilt u Beat Saber voor op uw feest of evenement huren? Huur dan een Oculus Rift VR opstelling met de game Beat Saber en Oculus Touchcontrollers. U huurt een VR opstelling inclusief transport, op/afbouw en spelbegeleiding. Verwacht u veel gasten? Huur tegen een aantrekkelijke meerprijs een tweede Beat Saber VR opstelling. U kunt hierop uiteraard ook een andere Party VR game spelen.

Omstanders kunnen op een TV op statief meekijken en mee deinzen op de beat. Onze begeleider legt het spel uit en helpt met het op/afzetten van de VR bril. We kunnen we de Beat Saber opstelling(en) voor u in het thema muziek voor u aankleden en de opstelling(en) met een muziek installatie uitbreiden. Informeer eens naar de maatwerk mogelijkheden. Huur voor de kleinste kids een Muziek & Dans games opstelling. Of speel naast Beat Saber een andere VR ritme game zoals Music Inside. Een andere leuke combinatie zou Rock Band VR of een Party game opstelling kunnen zijn. Zo heeft u voor ieder wat wils op uw event. Heeft u een vraag? Dan horen we deze graag!

De coolste VR simulators van dit moment

Lees meer

Formule 1 seizoen eindelijk van start

Lees meer