• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

 • Offerte binnen 1 werkdag
 • Persoonlijk contact
 • Thema aankleding
 • Spelbegeleiding
 • Plaatsing in binnen en buitenland!

F1 circuit Monza

In de omgeving van Milaan, ligt een van de oudste circuits van de F1 ‘ Autodromo Nazionale di Monza’. Elke centimeter asfalt ademt geschiedenis, elke bocht heeft een verhaal te vertellen. Sinds 1922 wordt er geracet in de notoire kombaan van Monza, Vanaf het begin van de F1 (1950) staat de Italiaanse Grand Prix al op de kalender. Dit magische circuit is 5,793 km lang telt 11 bochten, veel rechte stukken en korte chicanes. Het circuit symboliseert de geschiedenis van de Grand Prix-racerij met in totaal 68 verreden Grand Prix. De tribunes op Monza kleuren rood, de passie van de Tifosi zorgt voor een bijzondere sfeer. Kortom het circuit van Ferrari.

Urban Events F1 circuit Monza
Urban Events F1 circuit Monza
 • Lengte F1 Circuit Monza: 5,793 km
 • Aantal Bochten: 11
 • In game Difficulty: Very Easy
 • Race Lap Record: 1:21.046 Rubens Barrichello
 • Eerste Winnaar: Jules Goux (1921)
 • Laatste Winnaar: Charles LeClerc(2019)
 • Gereden sinds: 1922
 • Race Simulator huren en zelf rijden?
  Urban Events F1 circuit Monza

  F1 Circuit Monza op de F1 simulator

  Laten we een ronde rijden over het powercircuit van Monza, de thuishaven van Ferrari. Dit is een mooi circuit voor beginners. Door de lange rechte stukken is het belangrijk om snelheid te houden. De start is een breed recht stuk waar veel inhaalmogelijkheden zijn. Met 354 km/u kom je af op de eerste bocht. De volgende uitdaging zit hem in de Chicane die er is gelegd om de auto’s af te remmen. Ook hier is er een inhaalmogelijkheid als je dapper genoeg bent want er is weinig ruimte voor fouten. Aangekomen bij bocht 6-7, neem je snelheid af want met te veel snelheid door de bochten scheuren zal je straffen. We komen bij de laatste bocht, de Parabolica, een belangrijke bocht. Een goede doorloop hier is essentieel voor een goede ronde want na deze bocht komt het rechte stuk richting finish.
  Monza blijft een leuk circuit om te race, hoe vaker je het doet hoe meer je kan gaan letten op de kleine details van je snelheid aan passen.

  “Very Easy”

  De moeilijkheidsgraad van dit circuit is ‘Very easy’. Het ronde record staat op 1:21,046 (Rubens Barrichello ). Met een beetje oefenen en goede voorbereiding is het zeker mogelijk om richting de 1:25 te rijden in een Formule 1 Simulator.

  Neem contact met ons op voor meer informatie
  of vraag vrijblijvend een offerte op!

  De Historie van F1 circuit Monza

  Laten we terug in de tijd gaan naar de tijd van de kombaan van Monza. De kombaan die we nu kennen ligt er al vanaf 1948, deze is uiteindelijk gecombineerd met het circuit van nu. Hierdoor kreeg het totale circuit een lengte van maar liefst tien kilometer. In 1955,1956,1960 en 1961 maakte de Formule 1 nog gebruik van de kombaan. Maar de veiligheid op het circuit was een discussie puntje waardoor de Formule 1 besloot niet meer terug te keren naar deze kombaan. In 1969 is defenitief besloten om de 10 km lange kombaan te sluiten. Monza was een van de zeven nummers op de oorspronkelijke F1 kalender in 1950, samen met Silverstone, Monaco en Spa-Francorchamps zijn ze niet meer van de kalender af te denken. Het staat bekend om de bijzondere locatie van het podium, namelijk boven het rechte stuk. Het is nog altijd de snelste baan, vandaar de bijnaam de ‘Temple of Speed’. De Coureurs rijden met meer dan 350km/u op de lange rechte stukken en meer dan 75% van de ronde op volle snelheid.

  Winnaars (Bijzondere prestaties)

  Kimi Räikkönen reed in de kwalificatie van 2018 in 1;19,119 het circuit over met een gemiddelde snelheid van 263,57 km/u, daarmee heeft hij de allerhoogste gemiddelde snelheid ooit gereden in de F1. Het baanrecord tijdens een race werd echter gereden door Rubens Barrichello 1:21,046, in 2004. Micheal Schumacher (5) en Lewis Hamilton (5) mogen zich de heren op de baan noemen, samen delen ze het record voor meeste overwinningen op Monza. Ferrari is het meest succesvolle team in Monza, dat de race 20 keer heeft gewonnen, waarvan de meest recente met Charles Leclerc in 2019. Met 21 jaar, 2 maanden en 11 dagen oud won Vettel in 2008 de Italiaanse Grand Prix. Hij was toen de jongste winnaar ooit (destijds) van de Grand Prix. In 1950 won Giuseppe Farina het allereerste kampioenschap op de baan. Hij blijft de enige coureur die de titel op eigen bodem heeft gehaald.

  F1 circuit Italië

  Robert Kauffeld - Race Expert

  We helpen u graag met de beste race experience op uw event!

  Met Max Verstappen in de Formule1 en Circuit Zandvoort terug op de GP kalender worden we allemaal nog enthousiaster! Hoe leuk is dan een F1 race simulator op je bedrijfsfeest of beursstand. Urban Events adviseert graag om de ultieme race experience te verzorgen.

  Fun Facts

  In net iets meer dan 74 minuten won Micheal Schumacher de Italiaanse GP race in 2003. Dit is nog altijd het record voor de kortste Formule 1 race ooit.
  De Italiaanse Grand Prix kent tevens de oudste winnaar ooit. De Italiaanse Luigi Fagioli won op 53 jarige leeftijd de Italiaanse Grand Prix op F1 circuit Monza in 1951.

  Zelf racen op F1 circuit Monza?

  Zie je het al voor je, jij in een Formule 1 simulator op het powercircuit van Monza. Stroomt de adrealine al door je lichaam en heb je zweet handen gekregen. Blijf dan niet langer tobben maar huur een Formule 1 Race simulator bij Urban Events. Laat je collega’s of vrienden eens zweten en daag elkaar uit. Misschien ben jij wel degene die de beste rondetijd neer zet!

  Zelf de snelheid van een F1 bolide ervaren?
  Huur dan een F1 race simulator!