• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

 • Offerte binnen 1 werkdag
 • Persoonlijk contact
 • Thema aankleding
 • Spelbegeleiding
 • Plaatsing in binnen en buitenland!

F1 circuit Hongarije

Wanneer de Formule 1 neerstrijkt in Hongarije valt dit meestal samen met de zomer. Gelegen net iets buiten Boedapest bevindt zich de “Hungaroring”, het circuit waarop sinds 1986 elk jaar een Formule 1 race is gehouden. Dit circuit staat bekend om zijn vele aaneen lopende bochten en hobbelige ondergrond. Het staat daarom ook wel bekend als “Monaco zonder Muren” of “Mickey Mouse” circuit. Met een lengte van 4.381 kilometer sinds 2003 en veertien bochten biedt dit circuit genoeg uitdaging voor de coureurs. De eerste winnaar hier was “Nelson Piquet” in 1986 en sindsdien heeft dit circuit vierendertig keer deelgenomen aan de Formule 1.

Urban Events F1 circuit Hongarije
Urban Events F1 circuit Hongarije
 • Lengte F1 Circuit Hongarije: 4.381 km
 • Aantal Bochten: 14
 • In game Difficulty: Hard
 • Race Lap Record: 1.17,103 Max Verstappen
 • Eerste Winnaar: Nelson Piquet (1986)
 • Laatste Winnaar: Lewis Hamilton (2019)
 • Gereden sinds: 1986
 • Race Simulator huren en zelf rijden?
  Urban Events F1 circuit Hongarije

  F1 Circuit Hongarije op de F1 simulator

  Hongarije krijg je niet zomaar onder controle op een F1 Simulator en vergt een aantal rondes om goed onder de knie te krijgen. Met veel bochten en weinig uitloopstroken is een klein foutje zo gemaakt. Startend vanaf start is het een relatief lang recht stuk naar de eerste bocht, hier is veel ruimte dus neem niet te veel risico. Door naar bocht twee is waar het lastig wordt. De baan loopt hiernaar beneden wat het remmen lastig maakt, probeer hier liever iets eerder te remmen dan te laat. Een ander lastig stuk is de combinatie bochten van vijf tot en met elf, zorg dat je hier in een vloeiend ritme komt te zitten. Bocht dertien is heel langzaam evenals veertien welk opkomend rechte stuk is, een goede “Exit” is belangrijk voor slipstream en inhaalmogelijkheden.

  “Hard”

  Omdat het niet zo genadeloos is als Monaco of Singapore krijgt dit circuit in game de moeilijkheidsgraad “Hard”. Het ronde record staat op de naam van Max Verstappen met een 1.17,103 gereden in 2019 voor RedBull Racing. Omdat een perfect rondje zo lastig is hier is een mooi richtpunt onder de 1 minuut 24 te rijden. Probeer het in een Red Bull racing simulator van Urban Events!

  Neem contact met ons op voor meer informatie
  of vraag vrijblijvend een offerte op!

  De Historie van F1 circuit Hongarije

  Voormalig Formule 1 baas Bernie Ecclestone droomde ervan om een race te houden achter het “ijzeren Gordijn” en realiseerde dit in 1986. In eerste instantie had hij zijn pijlen gezet op Rusland, echter raadde een Hongaarse vriend van hem aan om het in Boedapest te proberen. Ze wouden een circuit wat leek op Monaco maar dan zonder de muren. Startend in 1985 op 1 oktober was de bouw gereed binnen acht maanden, dit is sneller dan elk ander Formule 1 circuit.
  Sinds de start in 1986 zijn er ook al een aantal Nederlanders over de baan gevlogen. Hiervan heeft de Familie Verstappen hier wel een aantal aardige records staan. In 1994 behaald Jos Verstappen hier de derde plek en werd daarmee de eerste Nederlandse Formule 1 coureur op een podium. Max Verstappen behaalde hier in zijn debuut jaar voor TorroRosso een vierde plek, startend vanaf plek negen was dit een geweldige prestatie. In 2019 behaalde de Nederlander zijn eerste pole-position in de Formule 1 hier en werd tijdens de race uiteindelijk tweede na een mooi gevecht met Hamilton.

  Winnaars (Bijzondere prestaties)

  Overwinningsgigant Lewis Hamilton heeft ook in Hongarije weer toegeslagen. In totaal wist de Brit hier zeven keer te winnen, ter vergelijking kwam Michael Schumacher (2e plek) hier vier keer als eerste over de streep. Het team met de meeste overwinningen is McLaren waarvan de laatste dateert uit 2012 (11e overwinning).
  Het kleine circuit van Hongarije is een circuit waar veel coureurs hun eerste overwinning binnen de Formule 1 hebben behaald. Startend vanaf de veertiende plek en dan een race winnen is iets wat niet veel coureur op rekening kunnen bijschrijven. Des al niet te min deed Jenson Button juist dit in 2006 tijdens de enige natte race in Hongarije ooit gereden. Tezamen met titelkandidaten Fernando Alonso en Michael Schumacher behield Button zijn hoofd het koelst en pakte hier zijn eerste overwinning.

  F1 circuit Hongarije

  Robert Kauffeld - Race Expert

  We helpen u graag met de beste race experience op uw event!

  Met Max Verstappen in de Formule1 en Circuit Zandvoort terug op de GP kalender worden we allemaal nog enthousiaster! Hoe leuk is dan een F1 race simulator op je bedrijfsfeest of beursstand. Urban Events adviseert graag om de ultieme race experience te verzorgen.

  Fun Facts

  Mijlpalen behalen op de Hungaroring is iets waarvoor het circuit gemaakt is. Vele coureurs behaalde hier hun eerste Formule 1 overwinning: Damon Hill, Jenson Button, Fernando Alonso en Heikki Kovalainen tilde hier voor de allereerste keer de winnaars trofee op. Tevens was Heiki Kovalainen ook de 100ste Formule 1 coureur die een Grand Prix wist te winnen. Toen Max Verstappen in 2019 zijn eerste pole-position pakte werd hij ook de 100ste Formule 1 coureur die vanaf de eerste plek mocht starten.
  Sinds de start in 1986 is Ferrari vaste kandidaat op de “Hungaroring”, echter duurde het tot 1999 voordat beide bolides ook daadwerkelijk de finish haalde. Sindsdien doet Ferrari het hier goed mede door de periode van Michael Schumacher bij de Italiaanse renstal. Schumacher kent hier maar liefst zeven pole-position’s een record wat Lewis Hamilton kan evenaren bij de eerstvolgende race.

  Zelf racen op F1 circuit Hongarije?

  Denk jij nou ook van ik wil een keer rijden in een Race Simulator? Wil jij ervaren hoe het is om een ronde “Hungaroring” te rijden? Kijk dan eens op onze pagina van Urban Events en zie wat er qua F1 Simulatoren beschikbaar is! Nodig vrienden en familie uit en ga met elkaar de uitdaging aan en bepaal wie de nieuwe “Max Verstappen” is!

  Zelf de snelheid van een F1 bolide ervaren?
  Huur dan een F1 race simulator!