• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

 • Offerte binnen 1 werkdag
 • Persoonlijk contact
 • Thema aankleding
 • Spelbegeleiding
 • Plaatsing in binnen en buitenland!

F1 circuit Monaco

Het F1 circuit Monaco ofwel “Circuit de Monaco” ofwel het stratencircuit op de formule 1 kalender. Dit F1 circuit is de ultieme uitdaging voor iedere Formule 1 coureur. Fouten worden hier niet gepermitteerd en direct afgestraft door de genadeloze barrières. Het circuit zelf stamt uit het jaar 1929, echter de eerste Formule 1 race werd er pas gereden in 1950. Sindsdien zijn er zessenzestig races gereden in het prinsendom van Monte Carlo. In totaal biedt dit circuit negentien krappe bochten, met een lengte van 3.337 kilometer is het goed op letten geblazen elke ronde. Sinds de start hier is het circuit zes keer verandert van plattegrond, de meest recente versie stammend uit 2015.

Urban Events F1 circuit Monaco
Urban Events F1 circuit Monaco
 • Lengte F1 Circuit Monaco: 3.337 km
 • Aantal Bochten: 19
 • In game Difficulty: Very Hard
 • Race Lap Record: 1.14,260 (Max Verstappen)
 • Eerste Winnaar: Juan Manuel Fangio (1950)
 • Laatste Winnaar: Lewis Hamilton (2019)
 • Gereden sinds: 1950
 • Race Simulator huren en zelf rijden?
  Urban Events F1 circuit Monaco

  F1 Circuit Monaco op de F1 Simulator

  Breng je race handschoenen maar mee voor een rondje Monaco op een Formule 1 simulator. Op dit circuit worden namelijk de mannen van de jongetjes gescheiden. Stuur en remfouten worden hier genadeloos afgestraft. Kwalificatie is het belangrijkst voor Monaco gezien er praktisch geen inhaal mogelijkheden zijn. Vanaf de start is het kort stuk naar de eerste bocht “Saint Devote”, van daaruit is het rechtst omhoog naar “Massenet”. Rijdend langs het Casino van Monaco kom je uiteindelijk uit bij “Mirabeau”, bij deze extreem langzame bocht linksaf is het heel belangrijk op tijd te remmen. Lukt dit niet dan haal je bocht niet en moet de auto zelfs in de achteruit. Vervolgens ga je bij “Portier” de tunnel in. Inhalen zou een optie kunnen zijn bij het uitkomen van de tunnel door laat aan te remmen. Na een lastige chicane is rijd je door naar “tabac” waar je linksaf de haven in rijdt. Met twee linke hogesnelheid combinaties (Links/Rechts, Rechts/Links) bij het zwembad ga je daarna rechtsaf bij “La Rascasse”. Hier kun je de pits in voor verse banden evenals door rijden naar start/finish. Doe dit zevenenzeventig keer goed en je kunt jezelf kronen tot winnaar van Monaco.

  “Very Hard”

  Kortom een veeleisende baan wat het Formule 1 Spel ook aangeeft met de moeilijkheidsgraad “Very Hard”. Veel oefenen op een Formule 1 simulator voordat je aan de race begint is aan te bevelen. Het ronde record stamt uit 2018, toen gereden door Max Verstappen (1.14,260). Een goed richtpunt is proberen om in eerste instantie onder de 1 minuut twintig uit te komen. Van daaruit kun je verder gaan met het aanpassen van je auto. Zoek hier naar een opstelling waarin je veel grip en tractie creëert.

  Neem contact met ons op voor meer informatie
  of vraag vrijblijvend een offerte op!

  De Historie van F1 Circuit Monaco

  Het idee om een circuit te ontwerpen binnen de straten van Monaco kwam in 1929 van Antony Noghès (President van de Monegaskische Motorclub). Goed bevriend met de toen regerende “Grimaldi” Familie kwam het besluit om in het centrum (Monte-Carlo) gedeelte een circuit te ontwerpen. De eerste F1 race werd hier gereden in 1950 en gewonnen door Juan Manuel Fangio. Sindsdien zijn er hier vele historische gevechten en overwinningen behaald. Ook hebben er hier een aantal Nederlanders geracet, waarvan Max Verstappende meest recente is met een vierde plek in 2019. De Nederlander kwam als tweede over de streep, echter had hij helaas een tijdstraf van vijf seconden opgelopen bij het uitrijden van pitstraat. Jos Verstappen, de vader van Max, heeft hier ook gereden met als beste resultaat een achtste plek in 1997 & 2001.

  Winnaars (Bijzondere prestaties)

  De coureur met de meeste overwinningen op F1 circuit Monaco is Ayrton Senna (6 overwinningen). Van 1989 tot en met 1993 kwam de Braziliaan telkens als eerste over de streep. Tijdens de race van 1992 zag het er lang naar uit dat Nigel Mansell hier ging winnen. Startend vanaf pole-position reed de Brit zeventig ronden aan de leiding. In rondje eenenzeventig ging het toch mis door een lekke band. Genoodzaakt om een pitstop te maken kwam hij daarna achter Senna de baan op wie hiermee zijn vierde overwinning op rij wist te halen.
  Het team met de meeste overwinningen op F1 circuit Monaco is McLaren met vijftien zeges. Ook heeft McLaren hier de meeste rondes aan kop gereden (916 rondes). Michael Schumacher is de coureur met de meeste rondes aan kop (435 rondes). De Duitser had er wellicht nog meer op zijn naam kunnen zetten wilde het niet dat hij in 2006 achteraan startte. Dit kwam doordat hij tijdens de kwalificatie iet te opzichtig zijn bolide in de laatste bocht tot stilstand liet komen. Hierdoor konden de andere coureurs geen tijden meer neerzetten door toedoen van de gele vlaggen. De stewards zagen geen geloof in de excuses van de heer Schumacher en plaatste hem achteraan.

  f1 circuit monaco

  Robert Kauffeld - Race Expert

  We helpen u graag met de beste race experience op uw event!

  Met Max Verstappen in de Formule1 en Circuit Zandvoort terug op de GP kalender worden we allemaal nog enthousiaster! Hoe leuk is dan een F1 race simulator op je bedrijfsfeest of beursstand. Urban Events adviseert graag om de ultieme race experience te verzorgen.

  Fun Facts

  Gelegen aan de haven van Monaco biedt dit circuit van glamour en bezienswaardigheden. In 1965 reed de Australiër “Paul Hawkins” met zijn lotus de haven van Monaco in. Dit tien jaar na de crash van “Alberto Ascari”, wie ook besloot de zee te bezoeken.
  Bocht zes op het “Circuit de Monaco” is de langzaamste bocht op de Formule 1 kalender. Met 50 kilometer per uur door Mirabeau houden ze zich op dat moment keurig aan de snelheidsregels. Ook telt dit circuit het laagste aantal Formule 1 auto’s die de streep hebben gehaald, in 1966 en 1996 haalde een magere vier auto’s de finish.

  Zelf racen op F1 Circuit Monaco?

  Lijkt het je nou ook eens leuk om een F1 Simulator te huren en zelf rond te vlammen op het “Circuit de Monaco”? En heb je zelf geen Race Simulator in de huiskamer staan? Huur dan eens een Formule 1 Simulator bij Urban Events! De kans om zelf te ervaren hoe het is om te racen in een Formule 1 auto op de boulevard van Monaco.

  Zelf de snelheid van een F1 bolide ervaren?
  Huur dan een F1 race simulator!