• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

  • Offerte binnen 1 werkdag
  • Persoonlijk contact
  • Thema aankleding
  • Spelbegeleiding
  • Plaatsing in binnen en buitenland!

Eredivisiesclubs breiden selectie uit met FIFA e-sporter

Eredivisie clubs zijn op zoek naar een nieuwe speler. Niet voor op het veld, maar om de club te vertegenwoordigen op FIFA toernooien. De clubs hopen met het aantrekken van een e-sporter aansluiting te vinden bij het jonge publiek dat van voetbal houdt, FIFA speelt en in diverse official club e-sporters een voorbeeld zien.

De e-sporter richt zich op nationale en internationale FIFA-competities. In Nederland hebben Ajax, PSV en Heracles al de selectie met een e-sporter uitgebreid. Koen is de official e-sporter van Ajax, PSV heeft Romal Abdi en Heracles heeft Bryan Hessing gecontracteerd. Koen Weijland heeft bij Ajax zijn eigen rugnummer en staat zelfs op de 11tal foto naast de spelers van Ajax1.

E-redivisie?

Profclubgamers die het tegen elkaar opnemen op het allerhoogste niveau: de E-redivisie? De online streams van bijvoorbeeld schietspellen, welke op hoog niveau worden gespeeld, trekken honderdduizenden tot miljoenen kijkers. Videogames krijgen zelfs stadions vol. Dus waarom zou een dergelijke E-redivisie er niet over een jaar al zijn?

Het duurt niet lang meer voordat alle eredivisieclubs een of meerdere FIFA-spelers hebben aangetrokken. Hoe gaaf zou het zijn dat in de toekomst alle clubgebonden FIFA e-sporters in wekelijkse speelronden tegen elkaar uitkomen. Gelijk aan het speelschema van de echte competitie, met aan het einde van het seizoen een Landskampioen! Zo ver is het nog niet, maar dat zal niet lang meer duren.

Wil je FIFA online spelen? Bezoek de FUT Champions website. Wekelijks succes op de hoogste niveaus geeft je automatisch toegang tot de felbegeerde Weekend League. Vergeet niet te bloggen en filmpjes van je successen op Youtube te posten. Wellicht scout Feyenoord, Vitesse of FC Twente je en sta je volgend seizoen op hun 11tal foto :-).

Anderen bekeken ook

Vitesse, FC Twente, Excelsior, AZ en FC Utrecht zijn op nog zoek naar een e-sporter. Hiervoor worden door de clubs aan de hand van een Champions League systeem gezocht naar de beste FIFA speler. Maar dan ben je er nog niet, want de FIFAspeler heeft een voorbeeldfunctie en die moet wel representatief zijn voor de club.

Goed kunnen gamen is dus niet genoeg. De e-sporters worden ook ingezet voor PR en events. Kijk ook maar eens naar het Youtube kanaal van Koen. Koen is niet alleen meervoudig Nederlands kampioen, maar ook Wereld Kampioen FIFA. En doet het ook goed voor de camera. Iets wat Ajax natuurlijk ook goed uitkomt.

Meer informatie of direct boeken?

FIFA Toernooi organiseren op locatie?

Wilt u voor kleine of grote groep een FIFA toernooi organiseren? Besteed dan de organisatie van uw FIFA game event dan uit aan Urban Events! Wij organiseren compleet verzorgde FIFA toernooien voor groepen tot wel 200 personen!

Uw FIFA event begint bij net zoals alle grote voetbal toernooien met de poule fase. Uw gasten worden gelijkmatig & schematisch over de verschillende poules verdeeld. Iedereen speelt minimaal 3 wedstrijden. De beste nummers twee gaan door naar de 1/8, 1/4 finale, 1/2 finale en de finale! Uw gasten beleven een onvergetelijke een PS4 FIFA voetbaldag.

Een Urban Events FIFA pakket boekt u altijd inclusief: transport, op- afbouw van de PlayStation4 game opstellingen, professionele spelbegeleiding en toernooisoftware. Klik hier voor meer informatie.

Pop-Up Race & Game Centre Ede

Lees meer

De coolste VR simulators van dit moment

Lees meer