• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

  • Offerte binnen 1 werkdag
  • Persoonlijk contact
  • Thema aankleding
  • Spelbegeleiding
  • Plaatsing in binnen en buitenland!

Race Simulators heb je in alle soorten en maten

Race Simulators

Race simulators zijn sinds het succes van onze eigen Max Verstappen in de Formule 1 populairder dan ooit tevoren. Racen is overigens altijd al een veel gekozen thema geweest. Helemaal als het gaat om entertainment op evenementen, beurzen of bedrijfsfeesten. Sinds de eerste grand prix winst van Max is de formule 1 race simulator het niet meer weg te denken op de Nederlandse beursvloer. Ook de fabrikanten van formule 1 stoelen, zoals Playseat, doen momenteel goede zaken. De die-hard race fans ruilen de controller of het stuur dat met klemmen bevestigd zat in voor een echte Playseat of race seat. Mits de vrouw/partner dat toe staat natuurlijk.

Race Simulators zijn er dan ook in verschillende prijsklassen, vormen en maten. Voor een klein budget heb je al een verbeterde race ervaring op je eigen zolderkamer. Maar je kunt ook rustig vijftig tot wel honderdduizend euro stuk slaan op een professionele variant, met allerlei toeters en bellen. In deze blog beschrijven we de uiteenlopende opties en onze mening met betrekking tot de voor en nadelen bij de inzet op een (zakelijk) event.

race simulator

De budget race simulator

Een race simulator heeft op z’n minst een stoel, stuur en pedalen (althans dat vinden wij). We laten dus de losse stuurtjes met bureau montage en oplossingen voor aan je bureaustoel even buiten beschouwing.

De handige klusser kan natuurlijk met een oude autostoel, een race stuur met pedalen (a €79,95) en wat hout en schroeven zelf op een regenachtige zondagmiddag iets in elkaar klussen wat op een race simulator lijkt. Maar ben je wat minder handig, of gewoon lui, dan kun je vanaf €299,- al een low budget race seat kopen. Je hebt dan ook een bouwpakket, maar wel een bouwpakket met een handleiding. Met een beetje handigheid heb je binnen 30 minuten een race seat in elkaar. Daar kan je race stuur, dat je natuurlijk online bij de meest voordelige shop heb gekocht, zo op gemonteerd worden.

Anderen bekeken ook

Mocht je nog geen Playstation of XBOX console hebben dan koop je op marktplaats een tweedehands ps3 of xbox 360, sluit deze aan op de TV die je van je ouders slaapkamer hebt gepakt en voor onder de

€500,- ben je helemaal klaar om aan de start te verschijnen. Je kunt op je werk mooi zeggen dat je een echte race simulator op je zolderkamer hebt maar echt geschikt voor op een event is het natuurlijk niet.

Meer informatie of direct boeken?

Race Simulatoren voor beurs of evenement

Wanneer je hobby dusdanig uit de hand is gelopen en je salaris hoog genoeg, dan kun je in het duurdere segment naar race seats gaan shoppen. Ook daar zijn er uiteraard verschillen in prijs en kwaliteit. Je kunt kiezen voor Formule1 seats of meer de rally of GT kant op gaan.

Voor zo’n anderhalf a twee duizend euro heb je een degelijke Playseat race stoel met force feedback racestuur en pedalen. Uiteraard combineert dit het beste met een van de next-gen gameconsoles, of een high-end pc. Uiteraard dan nog een mooie 4k led tv om de scherpe race graphics goed weer te kunnen geven.

Met race simulators zoals deze heb je een representatieve opstelling voor op een beursstand of evenement. En ondanks dat je gerust meer geld kunt uitgeven aan stuur of scherm, zal de race ervaring voor de gemiddelde beursbezoeker daar niet meer bijzonder van worden. Met de juiste aankleding en bijvoorbeeld een scorebord om de snelste rondetijden bij te houden heb je een aandachttrekker op een beursstand. En een race simulator is bovendien tof entertainment voor op de bedrijfsborrel of familiedag.

De full size F1 race simulators

Heb je genoeg vierkante meters op de stand of wil je graag je spreekwoordelijke spierballen laten zien? Rol dan een echte F1 simulator uit of koop een full size F1 replica en zet daar je eigen tv voor. Vervang het stuur voor dat van de Playstation en je hebt een echte eye-catcher op je event.

Let wel op want je moet voldoende lenig zijn om in de f1 stoel te kruipen. Qua race ervaring is het niet veel verschillend dan van de hierboven beschreven oplossing. Wat ons betreft niet de meest voor de hand liggende keuze voor op je beursstand. Zoals je weet zijn m2 duur en is een ‘laagdrempelige’ oplossing vaak een betere optie. Je wilt immers ook niet dat je gasten uit hun maatpak scheuren bij het in of uitstappen.

Veelgestelde vragen

⭐ Wat is een race simulator?

Een race simulator simuleert een autorace, ook wel sim racing genoemd. Met een race simulator kun je door middel van een virtual reality bril racen zonder dat je daar de ruimte voor nodig hebt die je bij een normale race nodig hebt. Je kunt hierbij voor meerdere omgevingen kiezen, terwijl alles in een virtuele omgeving plaats vindt.

⭐ Wanneer huur ik een race simulator?

Een race simulator kun je bij allerlei verschillende gelegenheden gebruiken. Denk aan een teamuitje of een bedrijfsfeest. Je kunt een competitie houden met elkaar. Een race simulator trekt ook de aandacht naar een beursstand waar je graag met je bedrijf wilt opvallen.

⭐ Welk type race simulators zijn geschikt?

Bij ons kun je kiezen tussen meerdere type race simulators. Zo kun je bij ons kiezen uit een F1 simulator, waarbij je volledig een race op het Formule 1 circuit kunt simuleren. Daarnaast heb je bij ons ook een 3D race simulator, GT Race Simulator of Ultimate race simulator. Deze hebben allen verschillende pluspunten, kijk daarom gerust naar het gehele assortiment.

Formula E Race Simulator

Pop-Up Race & Game Centre Ede

Lees meer

De coolste VR simulators van dit moment

Lees meer