• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

  • Offerte binnen 1 werkdag
  • Persoonlijk contact
  • Thema aankleding
  • Spelbegeleiding
  • Plaatsing in binnen en buitenland!

Virtual Reality op school

Hoe gebruik je Virtual Reality op school

De meeste mensen kennen Virtual Reality van het spelen van games. E-sports is bijvoorbeeld een van de meest bekende toepassingen van Virtual Reality. Deze snel in bekendheid toenemende virtuele sporten zijn immens populair bij de jeugd. Ondanks dat Virtual Reality en games nauw verbonden lijken te zijn, zijn er nog veel meer toepassingen. Op scholen bijvoorbeeld. Daar wordt VR steeds vaker gebruikt om les te geven. Het wordt gezien als een alternatieve lesmethode waarbij scholieren de lesstof niet alleen tot zich nemen, maar ook daadwerkelijk ervaren.

Virtual Reality op school

Geschiedenisles in VR

Virtual Reality op school maakt het mogelijk om de hele wereld te bezoeken zonder het klaslokaal te verlaten. Er is immers geen limiet aan wat je via een VR bril kan ervaren. Daarmee is het een zeer handige tool om tijdens de lessen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een geschiedenisles. Vaak hebben scholieren moeite om zich in te leven in historische gebeurtenissen. Met een VR bril wordt het mogelijk om te ‘ervaren’ hoe erfgoed eruit ziet. Of wat dacht je van een aardrijkskundeles? Door bepaalde VR apps te gebruiken kunnen scholieren een kijkje nemen in de grootste steden en zo nooit meer hun topografie vergeten.

Anderen bekeken ook

Onbereikbare lesstof bereikbaar maken

Tegenwoordig is het enigszins achterhaald om tijdens de biologieles een kikker te ontleden. Niet alleen kan het voor sommige scholieren traumatisch zijn, de dierenbescherming heeft er vast ook wat van te zeggen. Om toch de toekomstige doctoren onder de scholieren te kunnen werven, is VR een perfecte manier om bijvoorbeeld een anatomie les te geven. De anatomie van de mens kan op een zeer realistische wijze bestudeerd worden middels VR. Iets dat voorheen door middel van afbeeldingen in boeken maar moeilijk te begrijpen viel. Met een VR bril op is het ineens veel makkelijker te ontdekken. Daarnaast kun je als docent ook veel dieper op de materie ingaan.

Meer informatie of direct boeken?

VR op school

Virtueel beroepen snuffelen

Een andere praktische toepassing van VR op school is het meekijken met andere beroepen. Het kan voor scholen nogal een uitdaging zijn om scholieren te adviseren op hun vervolg educatie. Wat wil je later worden en wat past het beste bij jou? Dat zijn moeilijke vragen waar Virtual Reality een oplossing kan bieden. VR maakt het namelijk mogelijk om scholieren mee te laten kijken bij verschillende beroepen. Ze kunnen zo zelf zien hoe het er in het ‘echt’ aan toe gaat. De keuze voor een vervolgstudie wordt op die manier een stuk makkelijker. Bovendien kunnen scholieren zich veel beter focussen op de beroepen die ze daadwerkelijk interessant vinden en zijn ze niet afhankelijk van het aanbod van meeloopdagen.

Virtual Reality op school voor de digitale generatie

De afgelopen decennia is de samenleving sterk gedigitaliseerd. De kinderen van nu kunnen zich bijvoorbeeld al niet meer voorstellen hoe een wereld zonder internet eruit ziet. Dit houdt in dat ook scholen moeten meebewegen met een wereld die steeds digitaler is. Virtual Reality is een manier om scholieren al jong te laten experimenteren met allerlei digitale toepassingen. De online wereld neemt een steeds dominantere positie in en je kan daarom niet vroeg genoeg beginnen met lessen die hierover gaan. VR is hier een handige tool die dit mogelijk maakt. Ben je als school of onderwijsinstelling benieuwd hoe VR toepasbaar is en geïmplementeerd kan worden. Urban Events informeert en adviseert je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een advies gesprek.

VR bril op school

Pop-Up Race & Game Centre Ede

Lees meer

De coolste VR simulators van dit moment

Lees meer