• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

  • Offerte binnen 1 werkdag
  • Persoonlijk contact
  • Thema aankleding
  • Spelbegeleiding
  • Plaatsing in binnen en buitenland!

Virtual Reality in de sport

De diverse toepassingen van Virtual Reality in de sport

Sporten met behulp van de VR bril wordt vaak gecategoriseerd onder het kopje ‘games’. Dit label is enigszins achterhaald. VR sporten is de afgelopen jaren een steeds grotere en op zichzelf staande business geworden. Er zijn bijvoorbeeld ontzettend veel fans van e-sports en er gaan miljoenen in om. Deze virtuele sportwerelden bieden veel nieuwe mogelijkheden en worden dan ook steeds vaker tijdens real-life wedstrijden toegepast. In deze blog ontdek je een aantal toepassingen van Virtual Reality in de sport.

Vr in de sport voetbal

Sport wedstrijden beleven via Virtual Reality

Onbewust is onze beleving tijdens het kijken naar sport eigenlijk zeer beperkt. Als je voor de televisie zit wordt je zicht gestuurd door het beeld dat de camera filmt. En als je op de tribune staat en je kijkt een wedstrijd dan wordt je zicht regelmatig geblokt door andere supporters. Door wedstrijden met 360 graden camera’s op te nemen kunnen toeschouwers een veel betere beleving van de wedstrijd ervaren. Met de VR bril bepaal je namelijk zelf waar je naar kijkt. En je hebt altijd een eersterangs zicht!

VR tijdens de real-life trainingen

Een trainer of coach is maar één man of vrouw met twee ogen. Kortom, de trainer kan niet alles zien wat er tijdens trainingen gebeurd. Door de training op te nemen krijgt de trainer er als het ware nog 100 ogen bij. Zo kan hij/zij elke sporter optimaal trainen en bijsturen. Virtual Reality wordt in de sport ook steeds vaker gebruikt om wedstrijden te analyseren. Op die manier kunnen spelers van de gemaakte fouten leren. Het is tevens een goede manier om je tegenstander te leren kennen.

Anderen bekeken ook

Scouten met behulp van VR

Jonge getalenteerde sporters zijn vaak afhankelijk van de aanwezigheid van scouts om hun sportdromen waar te maken. Geluk speelt hier dan ook vaak een grote factor bij. Door meer talenten de kans te geven wordt Virtual Reality door scouts gebruikt om op meerdere sportvelden te kunnen meekijken. Mogelijke talenten kunnen van iedere hoek bekeken worden en zo kan het potentieel goed ingeschat worden.

Virtual Reality sporten voor amateurs

Veruit de meeste sportfans zullen nooit zelf ervaren hoe het is om een professionele sporter te zijn. Met behulp van Virtual Reality komt deze droom toch wat dichterbij. VR kan namelijk gebruikt worden om samen met je vrienden games te spelen in de virtuele wereld. Huur bijvoorbeeld VR materialen in en beleef met je collega’s een bedrijfsfeest om nooit te vergeten. Je kan je samen onderdompelen in de professionele sportwereld en even in de schoenen kruipen van je favoriete sporters.

Virtual Reality in de sport

Meer informatie of direct boeken?

vr bril in gras

E-sports voor professionals

Het spelen van virtuele sportgames op zeer hoog niveau wordt ook wel e-sports genoemd. Net als bij echte wedstrijden gaat binnen de e-sports veel geld om en kun je als fan de wedstrijden bekijken. De beste spelers zijn binnen de e-sports ware beroemdheden. Spelers die in het echte leven niet bekend zijn, kunnen binnen de e-sports toch bovenaan staan. Ook zijn er natuurlijk real-life professionals die ook goed blijken te zijn in de virtuele wereld. Kortom, amateur en professional ontmoeten elkaar binnen de e-sports en creëren een spannende virtuele sportwereld.

Pop-Up Race & Game Centre Ede

Lees meer

De coolste VR simulators van dit moment

Lees meer