• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

  • Offerte binnen 1 werkdag
  • Persoonlijk contact
  • Thema aankleding
  • Spelbegeleiding
  • Plaatsing in binnen en buitenland!

F1 Experience Centre

F1 Experience Centre

Ben je een F1 fan, dan kun je binnenkort in Utrecht je hart ophalen! Op 1 juni 2020 word daar, in ‘The Wall’ langs de A2, het eerste officiële F1 Experience Centre geopend. In dit F1 Experience center kun je alleen of met je vrienden, familie of collega’s rijden in coole F1 simulators. Daag je vrienden uit voor een rondje op jullie favoriete circuits en rij met de officiële Formule 1 game. In Utrecht kun je sessies van een uur rijden, van kwalificatie tot grandprix.

Er komen in Utrecht 3 racing grids te staan met elk 20 F1 simulators, er is dus plek voor 60 personen. Reserveren zal in het begin vereist zijn, in verband met de Corona crisis. De plek waar je komt te zitten zal door de organisatie worden aangewezen maar boek je met een groep dan word je zo veel mogelijk bij elkaar geplaatst. Een race sessie kost €22,- per persoon.

F1 experience

F1 experience

F1 simulator hardware

Bij het F1 Experience centre hebben ze gekozen voor de nieuwste F1 Playseats in combinatie met 4k schermen en stuurtjes van Fanatec. De Seats zijn, net als bij Urban Events, op een verhoging geplaatst. Zodoende is het makkelijker om in te stappen en kun je na een uur racen ook weer uit de stoel komen. Om de race extra realistisch te maken zijn er naast het stuur kleine ventilatoren geplaatst. Door de wind, die naar mate je harder rijdt ook harder blaast, wordt een extra dimensie gecreëerd.
Wil je als Max verstappen op circuit Zandvoort racen dan zal je nog wel even geduld moeten hebben. Het Circuit Zandvoort zit pas in de nieuwe versie van de F1 game. F1 2020 zal op 14 juli uitkomen.

Anderen bekeken ook

Bedrijfsuitje bij F1 Experience centre

Het F1 Experience centre is uitermate geschikt voor bedrijfsuitjes. Met 60 personen tegelijk racen terwijl de rest toe kijkt. Het kan in Utrecht want de locatie beschikt over eigen horeca. Dus geniet van een drankje met een Olav Mol bitterbal of drink een Max Verstappen Red Bulletje terwijl je kijkt hoe je collega’s rijden.
Na afloop is het zelfs mogelijk om in de F1 store wat F1 merchandise te kopen, als aandenken voor thuis. Al met al een compleet uitje voor het hele team!

Volgens ‘The Official F1® Racing Centre‘ hoef je voor een bezoekje geen hardcore Formule 1-fan of ervaren simracer te zijn. Iedereen is er welkom om te beleven hoe het is om in een F1-auto te racen. De medewerkers van de F1 Experience centre helpen je na het plaatsnemen met de instellingen van de F1 sim zodat je op je eigen niveau kunt racen. Tijdens de sessies wordt je overigens door een race Marshall begeleidt. Deze heeft contact met je via de headset die je opkrijgt. Hiermee kun je ook met je vrienden praten tijdens de race.
In een uur tijd krijg je vervolgens de ervaring van een compleet F1 weekend. Na de rijdersbriefing volgt de vrije training om de baan te leren kennen. Daarna een kwalificatie en de race, Na afloop vindt de huldiging plaatse op het erepodium.
Helaas wel pech voor de aller jongste F1 fans. Om te kunnen racen in de F1 simulators wordt een minimale lengte van 145 cm gehanteerd.

 

F1 experience

Meer informatie of direct boeken?

f1 racen bij Hilton Schiphol

F1 Experience op eigen locatie

Ben je enthousiast geworden over F1 racen maar is het niet mogelijk om met jouw gezelschap naar Utrecht te komen? Urban Events verzorgt een complete F1 Experience op elke gewenste locatie. Met 1 of meerdere F1 race simulators kun je bij jou op het bedrijf op elk gewenste F1 circuit rijden. De F1 race simulator bestaan net als bij het F1 Experience centre uit F1 playseats, 4k schermen en echte F1 stuurtjes. Urban Events zorgt voor transport, op/afbouw en installatie van de simulators op locatie. Ook spelbegeleiding is mogelijk. En we zorgen voor F1 race thema aankleding door middel van zwart wit geblokte race matten, finishvlaggen en een Top Gear Leaderboard.
Bijkomend voordeel is dat je al vanaf 1.20m in de F1 simulators van Urban Events past. En wist je dat je bij Urban Events ook de F1 simulators kunt uitbreiden met Triple Screen of zelf Virtual Reality? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, of vraag een vrijblijvende offerte op.

Veelgestelde vragen

⭐ Wat is het F1 experience Centre?

Het F1 Experience Centre is een ruimte waar meerdere F1 race simulators staan. Je kunt er alleen of met een groep naar toe om te racen in een F1 race simulator.

⭐ Waar vind ik het F1 Experience Centre?

Het eerste F1 Experience Centre van Nederland is gevestigd in ‘The Wall’ in Utrecht. Dit pand vind je langs de A2.

⭐ Wat kost het racen bij het F1 Experience Centre?

Je kunt voor €22,- per uur racen bij het F1 Experience Centre in Utrecht.

Pop-Up Race & Game Centre Ede

Lees meer

De coolste VR simulators van dit moment

Lees meer