• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

 • Offerte binnen 1 werkdag
 • Persoonlijk contact
 • Thema aankleding
 • Spelbegeleiding
 • Plaatsing in binnen en buitenland!

HTC Vive

HTC Vive is de VR bril ontwikkeld door HTC. Het bedrijf dat van oorsprong computers en laptops maakte en later ook mobiele telefoons is in 2016 in VR gestapt. In samenwerking met VALVE, bekend van Steam, hebben ze de HTC Vive ontwikkelt. Lees op deze pagina alles over deze VR bril

Urban Events HTC Vive
Urban Events HTC Vive
 • Hoe is de HTC Vive ontstaan
 • HTC Vive Lighthouses en motion controllers
 • Samenwerking met Valve
 • De verbeterde Vive Pro
 • Games voor de HTC Vive
 • HTC Vive huren
 • Bekijk ook de andere VR brillen
  Urban Events HTC Vive
  Urban Events HTC Vive

  HTC Vive op event

  De geschiedenis van HTC Vive

  De HTC Vive is een virtual reality bril ontwikkeld door HTC in samenwerking met Valve. Het in Taiwan opgerichte HTC (1997) was voorheen gespecialiseerd in het maken van computers en laptops. Vervolgens gingen ze zich ook richten op de ontwikkeling in smartphones, om uiteindelijk in 2015 in virtual reality te stappen. 2015 is eveneens het jaar dat ze gingen samen werken met Valve. Valve is naast een videogame ontwikkelaar ook softwareontwikkelaar van het wel bekende Steam online platform voor games. Tijdens de “Game Developers Conference” in 2015 kondigde beide partijen twee nieuwe producten aan voor het vr tijdperk. Dit was uiteraard de HTC Vive en het platform waarop het zou gaan werken genaamd SteamVR. Zodoende stapte beide partijen in de wereld van virtual reality. De start was 3 jaar na Oculus maar net als Oculus kwam in 2016 het eerste consumenten model uit.

  Vive VR bril

  De HTC Vive is niet zomaar even een virtual reality bril die je even opzet. Het is een high-end en high immersive vr bril die ervoor zorgt dat je als het ware in de VR beleving wordt gezogen. Door gebruik te maken van het zogenaamde Lighthouse-Tracking systeem worden alle bewegingen die je in vr maakt perfect overgebracht. Hiervoor moeten er wel twee sensoren (lighthouses) worden opgehangen op ten minste ooghoogte, maar liever hoger. Tezamen met de controllers zorgt dit ervoor dat je je echt vrij waant in een vr wereld. Verder heeft het ook een Chaperone-systeem, dit helpt ervoor dat je niet buiten je speelveld beland en per ongeluk iets omstoot. De samenwerking met Valve werpt zijn vruchten af middels het goed doordachte softwareprogramma SteamVR.

  vive controllers

  Lighthouses

  HTC onderscheidt zich van zijn concurrenten door gebruik te maken van het door Valve en HTC ontwikkelde “Lighthouse” systeem. Dit systeem volgt je wanneer je in virtual reality speelt en beweegt tijdens het spelen van een videogame. Door gebruik te maken van twee basisstations, vierkante blokken met sensoren en lasers, wordt een soort tracking systeem neergezet. Vanuit deze blokken worden lasers flitsen verstuurd naar het speelveld waar dus ook de bril zich bevindt. Via een rekenformule wordt er dan berekend hoelang het duurt voordat de laser de bril vr bereikt. Hieruit kan dan exact worden bepaald waar en speler zich bevindt en zodoende een mooi en soepele virtual reality ervaring worden gecreëerd.

  Meer weten over Virtual Reality en de Oculus Rift?

  HTC Vive games

  Met de samenwerking tussen Valve en HTC kwam daarmee ook het platform Steam vol te staan met VR games. Tezamen hebben beide partijen hieruit SteamVR gecreëerd en daarmee legde ze de basis voor een super virtual reality platform. Veel ontwikkelaars van games wilden graag content leveren voor SteamVR. Steam bestond al bijna 15 jaar en stond immers bekend om zijn betrouwbaarheid. Oculus heeft een eigen vr platform gemaakt alleen komt dat bij lange na niet in de buurt van Steam. Met name de hoeveelheid games die SteamVR aanbiedt is enorm. Het is overigens wel mogelijk om de Oculus vr bril te gebruiken op SteamVR. Populaire vr games die je kunt spelen met HTC Vive zijn onder andere “The Lab” en “Job Simulator”. In het spel “The Lab” zitten diverse kleine en korte VR belevingen, zo kun je bijvoorbeeld boogschieten. Het spel “Job Simulator” is een spel wat zich in 2050 afspeelt, een tijd waarin de moderne beroepen verleden tijd zijn. Het is dan jouw taak om in vr te laten zien of jij deze beroepen van vroeger kunt uitvoeren. Denk hieraan het runnen van je eigen keuken of autogarage en daarbij verschillende taken moet uitvoeren.

  vive shooter

  htc vive plus en min

  Voor- en nadelen van de Vive

  + De kabel loopt via de achterkant van de headset
  + De batterijduur van de (oplaadbare) controllers
  + Ruime speelgebied en dus veel vrijheid om rond te lopen
  + Fijne headset als je brildragend bent

  – Je bent afhankelijk van motion tracking met lighthouses
  – headset is vrij zwaar, dat merk je bij lang spelen
  – niet geschikt voor in kleine ruimtes (minimaal 3×3 meter nodig)

  Meer informatie of direct boeken?

  VR PC

  Om een spel te kunnen spelen op de HTC Vive heb je een high-end gaming computer nodig. Deze moet aan een aantal eisen voldoen zodat het systeem van de HTC Vive ook goed wordt ondersteund. Zo moet de computer minimaal over een NVIDIA GeForce GTX 1060 videokaart (of gelijkwaardig) beschikken om de beeldkwaliteit goed over te brengen. Hier geldt trouwens voor hoe hoger hoe beter in verband met de helderheid van het beeld in de bril. Verder moet er genoeg werkgeheugen (RAM) beschikbaar zijn, 8GB is het minimumvereiste. Het werkgeheugen zorgt namelijk voor het soepel doorlopen van het spel. Ook moet de computer over Intel Core i5 of hoger beschikken plus voldoende USB 2.0 en HDMI-poorten om de bril op aan te sluiten. Als dit allemaal klopt dan kun je optimaal genieten van de HTC Vive en de nieuwe virtuele wereld verkennen die aan je voeten ligt.

  Voordelen en nadelen

  Zoals elk product kent de HTC Vive zowel voor- als nadelen in gebruik. De HTC Vive staat bekend om het grootte aantal vierkante meter (12m2) dat kan worden afgezet tijdens het gamen. Dit zorgt voor een mooie VR ervaring vanwege de bewegingsvrijheid die je hebt. Hieraan zit echter ook een nadeel gekoppeld namelijk het minimaal aantal vierkante meters om te spelen is maar liefst negen. Met een kleine woonkamer heb je dus al een probleem. Het plaatsen van systeem is er ook niet makkelijker op vanwege de sensoren die hoog moeten worden geplaatst. Je moet ze aan de muur bevestigen of een statief erbij kopen. Eenmaal geplaats biedt het systeem wel veel in-game speelplezier door het bewegen en het gebruik van de controllers. Kortom een mooie virtual reality ervaring met de HTC Vive als krachtpatser onder de vr brillen.

  Review

  Voordat je in de wondere wereld van vr kan springen met de HTC Vive moet er eerst het één en ander worden klaargezet. Met het bevestigen van de kabels, het opzetten van de sensoren en het opstarten van de computersoftware mag je best een klein halfuur voor rekenen. De bril zelf heb ik zelf als comfortabel ervaren en bood een mooi solide pasvorm voor op het gezicht. Het apparaat zelf weegt echter wel 555 gram dus moet er wel voor gezorgd worden dat de bril mooi aansluit, anders kan deze te veel op de neus gaan leunen wat een bij een langere game sessie niet al te fijn is. Verder zijn controllers extreem licht en beschikken deze over een trigger en een touchpad. Om het complete virtual reality systeem neer te zetten is er ook voldoende ruimte nodig, echter kun je ingame een raster aftekenen zodat je niet te ver buiten je zone loopt.

  HTC Vive huren

  De HTC Vive is niet de goedkoopste VR bril op de markt. Het is daarom ook niet voor iedereen weggelegd om er een aan te schaffen. Voordat je overgaat tot de aanschaf kun je wellicht eerst eens proberen. Het is mogelijk om de HTC Vive te huren bij Urban Events. Urban Events is gespecialiseerd in het voorzien van complete virtual reality ervaringen op locatie. Maar je kunt ook een losse VR bril huren. Bij een complete VR experience moet je denken aan het plaatsen van de apparatuur, het begeleiden hiervan tijdens het gamen en vervolgens het pakket ook weer netjes af te bouwen. Zo kunt je zelf met vrienden en familie eerst eens proberen wat nou virtual reality is met de HTC Vive. Ervaar hoe het is om in diepe oceanen te zwemmen met walvissen, bezoek sterrenstelsels of ga het avontuur aan met competitieve spellen zoals “Beat Saber” of “VR Soccer”. Kortom een compleet verzorgde vr ervaring verzorgd van A tot en met Z verzorgd door Urban Events.

  feest met Vive

  HTC VIve Pro glasses

  HTC Vive Pro + Eye

  De opvolger van de HTC Vive is de HTC Vive Pro. Deze is op een aantal punten verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Ten eerste is de bril krachtiger en brengt het een hogere resolutie met zich mee. Dit wordt gerealiseerd door een dual-OLED scherm wat een resolutie weergeeft van 2880 x 1600 pixels. Verder kunnen de lenzen aan de binnenkant worden versteld zodat er je alles goed scherp kan zien. Ook zit er op de achterkant een draaiknop voor de “Halo” die om de bril heen is bevestigd, hiermee kun je vr bril goed vastzetten op het hoofd. Het is ook mogelijk om deze bril draadloos te gebruiken met het behulp van een adapter. Daarnaast biedt HTC nog een model aan genaamd de “HTC Vive Pro Eye” welk in alle opzichten hetzelfde is als de HTC Vive Pro op 1 punt na. Deze vr bril volgt namelijk nauwkeurig de bewegingen van de ogen tijdens het gamen, het effect hiervan is dat je tijdens het spelen nog beter kan mikken en de beelden er nog mooier uitzien waar je op dat moment naar kijkt.

  Wil je meer lezen over VR of de verschillende VR brillen?

  Heeft u een vraag? Wij horen het graag!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.