0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

  • Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

  • Offerte binnen 1 werkdag
  • Persoonlijk contact
  • Thema aankleding
  • Spelbegeleiding
  • Plaatsing in binnen en buitenland!

Vier Nederlanders in de F1 Esports Pro Series 2019!

Na een zwaar bevochten selectieproces zijn de meest bekwame F1 Esport coureurs ter wereld aangekondigd. Elk F1 Esport team heeft drie F1 Esport coureurs in hun stal. Maar liefst vier Nederlanders, bij drie verschillende teams, gaan strijden om de F1 Esports Pro Series 2019 titel.

Floris Wijers heeft een stoeltje bij Haas F1, Allert van der Wal en Bono Huis bij McLaren Shadow en Jarno Opmeer bij Renault Sport Team Vitality. In de F1 Esports Pro Series racen de beste online racers uit de hele wereld. Tweevoudig kampioen Brendon Leigh is de man die in 2019 verslagen moet gaan worden. Evenals Enzo Bonito die eerder dit jaar professionele coureurs overtrof bij het besturen van een echte raceauto tijdens de Race of Champions 2019.

Hoe werkt de F1 Esport series?

Een stoeltje bij een F1 team krijg je niet zomaar. Er gaat heel wat aan vooraf, maar het is echt mogelijk als slaapkamer racer een half jaar later op het podium van de F1 Pro series te staan! Maar dan moet je wel heel veel oefenen en tijd doorbrengen in een F1 Race Simulator. Maar hoe werkt het nu eigenlijk? Hoe word je nu eigenlijk F1 Esport coureur? Het begint met online kwalificeren. Iedereen kan meedoen, of je nu F1 2019op een PC, Playstation of XBOX speelt.

Er zijn drie kwalificatie evenementen. Dit jaar werden de kwalificatie events in Shanghai, Baku en Cataluna van 8 april t/m 19 mei 2019 georganiseerd. Elk event duurt twee weken, heeft zijn eigen race scenario en is zo opgezet dat elke deelnemer tot het maximale wordt uitgedaagd. De score per race wordt gebaseerd op de snelste ronde tijden, de manier waarop men racet ‘clean driving’ en hoeveel hulp bij het racen ‘ driving assist’ je nodig hebt.

Vervolgens wordt de top6 F1 Esport coureurs van elk evenement uitgenodigd voor een play-off race. Eén race per platform; PC, Playstation en XBOX. De beste 10 per platform gingen door naar de pro draft. In de pro draft moet je racen om in competitie te blijven om zodoende in de Live draft show terecht te komen. Ja ja, het gaat allemaal niet vanzelf. Je moet echt wat kunnen!

Anderen bekeken ook

Mis de F1 Esports Pro Series en Finale niet!

In de Live draft show worden de F1 Esporters vergezeld door coureurs uit de F1 Esport teams. De spanning is hier niet meer te houden. Officiële F1 experts kiezen uiteindelijk ten minste één coureur voor hun F1 Esport team, welke ze mede gaat vertegenwoordigen in de F1 Esports Pro Series! In vier grootschalige live evenementen, van september t/m december 2019, wordt er gestreden voor het team- en coureur kampioenschap + een aandeel in het prijzengeld, maar liefst $500.000!

De F1 Esport Pro series 2019 worden gehouden op 11 september, 2 oktober en 6 november. De grote finale is op 4 december. De F1 Pro Series en de Finale worden live op Facebook, YouTube en Twitchgestreamed, maar wordt ook door mediapartner Ziggo uitgezonden in Nederland. De Pro series is de spannende climax, waarbij dertig coureurs virtueel in een Formule1 race simulator het gevecht met elkaar aangaan. Een F1 Esport elite groepje, wat ontstaan is uit 109.000 wereldwijde gamers. Mis het niet!

F1 GrandPrix rijden vanuit je woonkamer

Lees meer

To race or not to race?

Lees meer