• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

  • Offerte binnen 1 werkdag
  • Persoonlijk contact
  • Thema aankleding
  • Spelbegeleiding
  • Plaatsing in binnen en buitenland!

Filter

Bekijk de video

Lost is een korte Virtual Reality film gemaakt door Oculus Story studio in samenwerking met PIXAR. Niemand minder dan Saschka Unseld heeft de korte film geregisseerd. De film duurt slechts 4 minuten en speelt zich af in een betoverd bos vol vuurvliegjes. Deze film laat bij iedereen een verpletterende indruk achter.

Virtual Reality films zijn compleet anders dan bioscoopfilms. Voor de kijker, maar ook voor de producent. De kijker heeft een full 360° beeld en de films worden dusdanig geproduceerd dat wanneer er momenten van actie in de film zijn de kijker er zich ook makkelijk naar toe kan bewegen en de actie (het moment) op zijn of haar manier kan beleven. Daarnaast zijn er veel meer toepassingen en mogelijkheden om een verhaal te vertellen. Lost demonstreert u de basis.

Oculus Go

Het verhaal van Lost

Het verhaal van Lost gaat ongeveer als volgt (let op, spoiler alert): Je staat in een donker bos met overal vuurvliegjes die om je heen vliegen, het maanlicht glinstert door de boomtakken. In het enige interactieve deel van deze VR Experience kun je met je hoofd bewegen terwijl een soort van nieuwsgierige blikseminsect je bewegingen volgt.
Je blijft alleen in het bos achter om te genieten van de betoverende omgeving terwijl je luistert naar de bijna onheilspellende stilte van het bos. De spanning loop langzaam op terwijl je niet weet waarop je eigenlijk aan het wachten bent. Zoals vaak in een horrorfilm ben je constant angstig of er niet iets achter verschijnt.
Wanneer je een soort van mechanische piep van in de verte hoort zal je je afvragen of je op het punt staat om oog in oog te komen staan met een angstaanjagende Alien. Totdat plotseling de afgehakte hand van een gigantische robot vanuit de bomen valt. Dan begint het avontuur…

Horror VR

De VR experience Lost, een game kun je het eigenlijk niet noemen, is geen ervaring om vlak voor het slapen gaan te hebben. Ondanks dat het spannend is is deze VR beleving ook erg mooi gemaakt. Wij hebben deze ervaring meerdere keren achter elkaar getest omdat we constant het idee hadden nog dingen te missen. De omgeving in de game is erg uitgebreid en gedetailleerd, je ziet constant weer wat anders. Wat ons betreft een geslaagd project van Pixar en Oculus.