• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

  • Offerte binnen 1 werkdag
  • Persoonlijk contact
  • Thema aankleding
  • Spelbegeleiding
  • Plaatsing in binnen en buitenland!

Trainen van personeel met behulp van VR

Een groeiend aantal bedrijven gebruikt virtual reality (VR) voor het werven en opleiden van personeel. Men zoekt naar realistische praktijk ervaringen, welke werkgevers nieuwe manieren bieden om op een efficiënte en realistische wijze trainingen te geven. Één van deze sectoren is de bouw sector. VR transformeert de manier waarop trainingen in de bouw worden gegeven.

Het vinden en behouden van getrainde en ervaren machinisten is één van de grootste uitdagingen voor bedrijven uit de bouwsector. Daarnaast is er steeds minder ruimte voor menselijke fouten in de praktijk. Potentiële werknemers in een echte graafmachine laten trainen is een kostbare- en gevaarlijke bezigheid. Steeds meer bouwbedrijven zetten VR dus in bij het zoeken en het kiezen van de beste mensen voor hun team. Maar ook voor het trainen en coachen van hun eigen ervaren personeel.

Leer in virtual reality de impact van keuzes en acties te begrijpen

Hoewel het gebruik van VR voor werving en opleiding van personeel nog niet volledig in de werkprocessen van bouwbedrijven is opgenomen, denken wij dat dit in de nabije toekomst veel zal gaan gebeuren. Met VR wordt de gebruiker ondergedompeld in een praktijkervaring, gericht op de taken die hij of zij in het echt uit moet voeren. Er is ook een kostenargument, omdat het logistiek uitdagend kan zijn om deze trainingsscenario’s in de echte wereld te maken. Denk hierbij aan trainingen voor machinisten op dure en grote machines.

Met VR kunnen werkomgevingscenario’s worden ervaren en men leert in virtual reality de impact van keuzes en acties te begrijpen. E-learning in VR is ook een effectief hulpmiddel voor hands-on training, waardoor standaard handelingen met eigen inzicht herhaaldelijk (zonder schade) kunnen worden uitgevoerd. VR on the Job draagt ook bij aan het opbouwen van empathie. Je kunt bijvoorbeeld ervaren hoe het is om het werk van iemand anders te doen. Je bijvoorbeeld verplaatsen in het dagelijks werk van een graaf- of kraanmachinist.

Anderen bekeken ook

Leren aan de hand van VR technologie on the job!

Een praktijk voorbeeld hiervan is de graafmachine VR simulator. De graafmachine VR simulator is een combinatie van de nieuwste virtual reality technologie, een leercentrum en realistische machinebesturingen welke specifiek zijn ontworpen voor de bouwsector. Met minimale hardware maakt deze simulator trainingen op diverse graafmachines mogelijk, welke op meerdere locaties en met beperkt toezicht worden uitgevoerd. Er wordt geen brandstof verspilt of schade aan duur materieel toegebracht. Operators beoordelen de vooruitgang van de machinisten, hun vaardigheden en sterke/zwakke punten. Dit alles gebeurt in een real time omgeving en kan worden afgezet tegen de minimale eisen die een bouwbedrijf aan een graafmachinist stelt.

Staat u binnenkort op een bouwbeurs en wilt u op een laagdrempelige manier laten zien dat het bedienen van een graafmachine heel wat voeten in de aarde met zich meebrengt? Of bent u benieuwd hoe u virtual reality kunt inzetten voor training & coaching of voor het werven van graafmachinisten? Neem dan eens contact op met Urban Events!

De coolste VR simulators van dit moment

Lees meer

Formule 1 seizoen eindelijk van start

Lees meer