0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

  • Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

  • Offerte binnen 1 werkdag
  • Persoonlijk contact
  • Thema aankleding
  • Spelbegeleiding
  • Plaatsing in heel Nederland & België

Super Mario & The Ring in Augmentend Reality

Deze softwareontwikkelaar weet wel raad met zijn Microsoft HoloLens. Hij speelde namelijk in New York als Mario een potje Super Mario, maar dan in Augmented Reality! Abhishek Singh maakte het eerste beroemde level van Super Mario Bros na met behulp van Unity3D en speelde het spel in Central Park.

Voor voorbijgangers zal het er wat raar hebben uitgezien. Een man in een Super Mario-outfit met een rare doorzichtige bril/headset op zijn hoofd. Maar Abhishek zal zelf de grootste lol hebben gehad toen hij Super Mario in Augmented Reality speelde! Er zijn inmiddels al best wat games beschikbaar voor de Hololens, maar wat ons betreft is dit toch wel de leukste concept Augmented Reality retro game.

Augmented- en Mixed Reality

Met Augmented Reality voegt u een virtuele laag toe over de werkelijkheid. U kijkt hierbij door een doorzichtige bril en deze head mounted display iis in staat om aan hetgeen u ziet virtuele beelden toe te voegen. Ook kunt u met deze digitale lagen interactieren. De meest bekende Augmented- en Mixed Reality bril is de Microsoft Hololens en content wordt in Unity gemaakt.

AR verschilt dus behoorlijk van VR. Waar je bij VR compleet van de wereld wordt afgesloten en onderdompelt in de virtuele wereld, kun je met AR beelden over de echte wereld heen leggen. Het is nog lang niet zeker wat met die techniek in de toekomst allemaal mogelijk is. Er zijn nu al wel veel apps beschikbaar, gemaakt met bijvoorbeeld ARKit, die bijvoorbeeld met een AR Cardboard bekeken kunnen worden. Daarbij zijn al een paar genres zichtbaar: sommige leggen zich toe op het meten van elementen uit de echte wereld, andere projecteren meubels in je woonkamer of speelt een game in AR.

U wilt iets extra bieden aan uw gasten op uw feest of evenement? Boek dan eens de Hololens eens in combinatie met een Virtual Reality opstelling. Want Virtual, Augmented en Mixed Reality bieden vermaak voor zowel jong als oud. Een demo duurt slechts een minuut of 5 per persoon. Hieronder nog een voorbeeld van AR, gemaakt met ARKit.

Anderen bekeken ook

Je houdt ervan of je knijpt het liefst je ogen dicht: horror. Hou je ervan? Kijk dan het filmpje, maar het is zeker niet eng. Het lijkt net alsof het meisje uit The Ring uit de televisie komt gekropen. Ze volgt je en ineens … staat ze voor je. Het filmpje hiernaast is ook door Abhishek Singh gemaakt.

Singh maakte gebruikt van de ARKit-software. Dit is een een Apple toolbox voor iOS-ontwikkelaars. Dankij ARKit kunnen ontwikkelaars Augmented Reality toevoegen in iPhone- en iPad-apps. AR zie je steeds meer in Apps. Denk bijvoorbeeld aan het vangen van Pokémon in Pokémon Go of een nieuwe virtuele kleur geven aan een muur.

De Oculus Quest is precies wat VR nodig heeft

Lees meer

Beleef de F1 Dutch GP in een F1 Zandvoort Simulator

Lees meer