0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

  • Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

  • Offerte binnen 1 werkdag
  • Persoonlijk contact
  • Thema aankleding
  • Spelbegeleiding
  • Plaatsing in binnen en buitenland!

Race To The Max met iRacing

De verveling bij Max Verstappen liep hoog op deze winter, aangezien het winterstop in de Formule1 was. Maar nu is Max weer aan een nieuw F1 seizoen begonnen en heeft met de nieuwe Honda motor de derde plek veroverd!

Racen in de winterstop doet Max niet op een echt F1 circuit, maar in een professionele race simulator. Racen op het online raceplatform iRacing gaat hem overigens net zo goed af als in het echt. Want hij zet regelmatig de snelste ronde tijd neer en komt, net als in het echt, vaak als winnaar uit de bus. Maar wat is iRacing en wat heb je nodig? In deze blog leggen we het uit, zodat jij, als je Max op de racebaan tegenkomt kan inhalen.

Wat is iRacing?

iRacing is een professionele online race game die onder andere thuis kan spelen op een race simulator. De levens echte race game wordt wereldwijd gespeeld door race liefhebbers, maar ook door professionele race coureurs zoals Max Verstappen. Het spel biedt oneindig veel mogelijkheden op gebied keuze in circuits en racewagens. iRacing wordt zelfs gebruikt in de opleiding van opkomende Formule1 coureurs.

In geen enkele andere sport dan de racerij heeft deze technologie zo’n grote impact gehad op het ervaren van een echte race. Coureurs die nog nooit op een bepaald circuit zijn geweest kunnen door middel van iRacing het gekozen circuit uit hun hoofd leren. In iRacing kunnen de racewagens tot in kleinste detail worden aangepast, hierdoor kunnen ze naast hun skills het maximale uit hun racewagen ha

Anderen bekeken ook

Ga zelf aan de slag met iRacing

Wil je een race simulator kopen dan zijn deze verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, vormen en maten. Formule1 teams maken het nog gekker, daar staan simulatoren van enkele tonnen tot miljoenen die een F1 race tot in de kleinste detail kunnen nabootsen voor een realistische Formule1 race ervaring.

Het aanschaffen van iRacing is vrij simpel, het enige wat je nodig hebt is een high-end game pc, een controller/race stuur met pedalen en eventueel een race seat. Voor de echte race liefhebber is iRacing ook te spelen met een virtual reality bril. Hierdoor is het net alsof je een Formule1 wagen zit. Dit geeft je een nog betere formule 1 beleving. Wil je op drie schermen racen? Schaf dan een triple screen setup aan.

Meer informatie of direct boeken?

Online iRacing competitie

Heb je eenmaal alle spullen klaar staan, je vrienden uitgenodigd en het spel gestart? Dan is de kans groot dat je Max Verstappen tegenkomt tijdens de race. Want je kan hem herkennen aan zijn knal oranje race auto met zijn nummer 33 erop. En wie wil nou niet kunnen zeggen dat ze Max Verstappen op een circuit hebben ingehaald?

Over het algemeen zijn er maar weinig iRacing coureurs die Max weten in te halen. Max ondervind vaak hinder van dit soort slechte coureurs, omdat ze moedwillig Max van de baan willen rijden. Maar ben je goed in iRacing? Dan is het misschien interessant om mee te doen aan een online kampioenschap. Het winnen van een iRacing kampioenschap kan je namelijk een leuk zakcentje opleveren. De prijzenpot varieert van $10.000 tot $100.000.

Mocht je het online kampioenschap winnen dan komt de aanschaf van een professionele race simulator, zoals de formule 1 teams in hun fabriek hebben staan, een stuk dichterbij. Uiteindelijk is meedingen prijzengeld niet voor iedereen weg gelegd, maar het racen met iRacing is zeer leuk om te doen.

Samenwerking tussen Karting Genk & Urban Events

Lees meer

De Oculus Quest is precies wat VR nodig heeft

Lees meer