0318 - 842 466
 

VR pictionary ‘Tekenen in de ruimte’ in RTL4 TV programma de Jongens tegen de Meisjes

VR pictionary bij de Jongens tegen de Meisjes

  Voor de opnamen van het nieuwe seizoen zijn er door het productieteam van Talpa nieuwe spel elementen getest, waaronder VR Pictionary. Na het testen van het concept is er een definitief Virtual Reality spelconcept 'Tekenen in de ruimte' uitgewerkt, in April '17 opgenomen en door Urban Events van A-Z verzorgd. Uiteindelijk is het spel VR Pictionary op zaterdag 27 mei 2017 uitgezonden.

  Klantvraag: Voor een TV-programma ben ik de mogelijkheden aan het onderzoeken wat er mogelijk is om op een groot scherm VR Pictionary te spelen. Zouden jullie mij meer informatie kunnen geven? Ik ben nogal blanco op het gebied van VR-brillen en de mogelijkheden.

  Tekenen in de ruimte met de HTC Vive

  Tijl legt het Virtual Reality spelconcept uit: "Het team van Chantal begint en ze krijgt een Supersonische HTC Vive VR-bril op. Het is de bedoeling dat de overige drie Meisjes om de beurt individueel moeten gaan raden wat Chantal in de 3D ruimte tekent. Per persoon heeft elk Meisje 30 seconden de tijd.

  Hoe sneller men raadt wat er wordt getekend des te beter, want de overgebleven seconden zijn het aantal te winnen punten. Het team dat na drie tekeningen het meeste punten heeft, heeft het spel gewonnen". Chantal moest de woorden: BBQ, drumstel en uitlaat tekenen. En Tijl ging na de reclamebreak aan de slag met de woorden: Eisprong, zeemeermin en onderkin. De Meisjes wonnen met 62 punten.

  Google Tilt Brush

  VR brengt tal van nieuwe mogelijkheden met zich mee. Dat realiseerde Google zich al heel snel, kocht Tilt Brush en noemde het Google Tilt Brush. Tilt Brush is een VR applicatie, een soort Paint voor VR. VR Pictionary is dus leuk, maar denk ook eens aan een zakelijk 3D brainstorm sessie of Live Painting op uw beursstand of event.

  Wilt u uw gasten en creatief programma aanbieden met Virtual Reality? Laat uw gasten eens een 3D schilderij/creatie maken, laat u door ons of door een ervaren 3D kunstenaar begeleiden. Alle creaties kunnen digitaal; bijvoorbeeld als een snaphot, animated gif of video worden opgeslagen. Wij verzorgen de complete VR opstelling inclusief: transport, begeleiding en TV op statief bij u op locatie.

  Cases

  bekijk alle

  The Battle of the Sexes

  Sinds 2011 wordt de #DJTDM op RTL 4 rond de maand mei uitgezonden. #DJTDM wordt door Talpa geproduceerd en door Tijl Beckand en Chantal Janzen gepresenteerd. Twee teams bestaande uit 3 bekende mannen en één uit 3 bekende vrouwen nemen het tegen elkaar op.
  Het programma is uit verschillende spelonderdelen opgebouwd en is een humoristische spelshow waarin de verschillen tussen de twee seksen centraal staan. In de finale moeten de teams beurtelings vragen beantwoorden over een bepaalde top vijf, degene met de hoogste score wint. Achter het jongens- en vrouwenteam zit een vak met honderd mannen/vrouwen die elke week een andere hoofdprijs kunnen winnen.

  Bekijk

  ons assortiment