• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

  • Offerte binnen 1 werkdag
  • Persoonlijk contact
  • Thema aankleding
  • Spelbegeleiding
  • Plaatsing in binnen en buitenland!

Geen WK voetbal, maar wel een nieuwe FIFA21 game?

Wel of geen nieuwe FIFA21 game

We krijgen dit najaar, net als ieder jaar, gewoon een nieuwe FIFA game, toch? Volgens de traditie zou de game FIFA21 in september moeten uitkomen, echter is dit nog niet officieel bevestigd. Wij zitten met veel vragen. Zou het in FIFA21 mogelijk worden om Cross-Platform te spelen? Hoeveel zal er veranderen ten opzichte van FIFA20? Maar bovenal, zal de release date worden aangepast door het Corona pandemie? Laten we eerst eens met deze brandende vraag beginnen.

fifa21

fifa20

FIFA21 en Corona

Door de Corona pandemie die nu over de wereld kom EA Games in onbekend vaarwater evenals de ontwikkeling van FIFA21. Nog nooit in de historie van het spel zijn er zoveel toernooien en competities wereldwijd tegelijkertijd stil gelegd of uitgesteld.
De spellen van FIFA zijn afhankelijk van een aantal externe factoren. Denk hier aan de ontwikkeling van spelers gedurende het jaar. Maar ook de meerdere toernooien en competities die er wereldwijd worden gespeeld en de transferperiode die normaal gesproken in augustus plaats vindt. Het spel komt daarom altijd uit in de maand september, met als doel een nieuw spel tijdens de start van het nieuwe voetbalseizoen. Een nieuw spel met nieuwe ontwikkelingen en waarin elk team ook maximaal is bijgewerkt.

Anderen bekeken ook

Geen ontwikkelingen… geen FIFA2021?

Het kan dus zomaar voorkomen wanneer tijdens de release van dit spel er geen competities actief zullen zijn, iets wat nog nooit is voorgekomen in de historie van het spel. Spelers zullen zich ook niet kunnen door ontwikkelen, het opnemen van skill-moves van key-players is dus ook niet mogelijk vanwege gezondheidsredenen. Gelukkig is het tegenwoordig gemakkelijk om door middel van een patch spelers evenals competities gedurende het jaar bij te werken.
Punt is wel dat FIFA21 dit jaar met iets extra’s zal moeten komen om een aankoop te stimuleren bij de consument. De komst van de “Xbox Series X” en “Playstation 5” zal hierbij wel hulp bieden. Vooralsnog ziet het ernaar uit dat het spel in de maand september te koop zal zijn. Of dit haalbaar is valt nog te bezien, gezien al meerdere games hun release date hebben uitgesteld.

fifa games

Meer informatie of direct boeken?

FIFA games toernooi

Wat te verwachten..?

De laatste versie in de FIFA game reeks is gezien de historie één van de betere versies van de afgelopen jaren. De toevoeging van het “Volta” speltype, straatvoetbal van vier tegen vier was een mooie toevoeging. Wat er concreet zal gaan veranderen is nog niet bekend, zoals gezegd zal dit te maken hebben met het Corona virus. Speculaties zijn er wel en deze hebben we hieronder verzameld.
Nieuwe Carrière Modus
Tijdens de voorloop van FIFA 20 waren de verwachtingen voor de nieuwe carrière modus zeer hoog. Echter bleek het toch wat tegen te vallen, de veranderingen ten opzichte van de vorige editie vielen enigszins tegen. Verwacht wordt dat EA voor FIFA 21 hier meer aandacht aan heeft besteed.

Visual

Grafisch technisch zijn de verbeteringen de afgelopen jaren wel wat afgevlakt. Met de komst van de next-gen consoles dit jaar zullen er met name voor die consoles veel verbeteringen zichtbaar zijn. De nieuwe “Xbox series X” en “Playstation 5” beschikken over veel meer power in vergelijking met de vorige modellen. Het toevoegen van onder andere “Ray-Tracing” en een nieuwe “SSD-Opslag” zal resulteren in snellere laadtijden evenzeer als grafische upgrades.

fifa 21 logo

FIFA toernooi op locatie aankleding

Cross Platform

De mogelijkheid om online tegen elkaar te spelen tegen niet alleen Xboxspelers maar ook Playstation spelers zal een mooie toevoeging zijn. Het is al te zien bij het nieuwe Call of Duty spel, dit heeft ervoor gezorgd dat gamers meer game plezier beleven met een grotere community. Met de verschijning van twee nieuwe next gen consoles zal hoogstwaarschijnlijk daarop eerst de mogelijkheid bestaan voor Cross Platform.
Kortom is het de vraag wat de effecten van het Corona virus zullen zijn voor FIFA21 dit jaar. Intussen zullen ze bij EA gewoon hard blijven doorwerken om toch weer voor nieuwe dimensies en extra’s te realiseren. Tot zullen we bij nieuwe ontwikkelingen u hiervan op de hoogte stellen via onze website.

Pop-Up Race & Game Centre Ede

Lees meer

De coolste VR simulators van dit moment

Lees meer