• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

  • Offerte binnen 1 werkdag
  • Persoonlijk contact
  • Thema aankleding
  • Spelbegeleiding
  • Plaatsing in binnen en buitenland!

Circuit Zandvoort is back!

And it’s lights OUT at the Formule 1 Circuit Zandvoort!

Zo zal het klinken op 3 mei 2020, gierende rokende banden en een gevecht naar de eerste bocht! Het zal voor alle coureurs/teams lastig worden, nieuw circuit, nieuwe data, kortom genoeg om naar uit te kijken. Daarom alvast een update over het ontstaan van Circuit Zandvoort en de aanpassingen aan het circuit!

Yes, de Formule 1 is terug in Nederland, en niet te missen op het spiksplinternieuwe Zandvoort circuit. Max verstappen mocht er als eerste een rondje op rijden, dit deed hij uiteraard in een RedBull F1 auto (De RB08). Bij het zien van de beelden wordt het maar al te duidelijk wat een gaaf F1 circuit dit is.

Historie circuit Zandvoort

Als je in de historie duikt van Zandvoort dan zijn er in totaal dertig F1 grand prix’s gereden. De laatste winnaar op circuit Zandvoort was niemand minder dan Niki Lauda. Hij reed op 25 augustus 1985 in een Molaren-Tag-Porsche. Tezamen met Jim Clarck & Jackie Stewart zijn zij de enige die deze race meer dan 2 keer gewonnen hebben. Jim Clarck won zelfs vier keer en de heren Stewart en Lauda drie keer. Hier valt dus nog wel een record te halen voor de jonge Max Verstappen of de meervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.

Zandvoort stond er vroeger om bekend dat het een technisch en veeleisend circuit is, 1 foutje en je hebt de auto letterlijk in het zand op de duinen geparkeerd. Gilles Villeneuve dacht er in 1979 ander over, nadat hij zijn auto in de zandbak had geparkeerd rijdt hij vervolgens weer door op weg naar de pit straat, beginnend op 4 en eindigend op 2 wielen.
Overigens stamt het circuit uit 1948, toen nog met de naam Circuit van Zandvoort. Een leuk weetje is dat er in 1939 al wel een race gereden werd, dit deed men op het stratencircuit van Zandvoort.

Anderen bekeken ook

Circuit Zandvoort van vroeger & nu

Wijzigingen doorvoeren is voor Circuit Zandvoort niks nieuws, er is in het verleden al meerdere malen aan het circuit gesleuteld. (Slide Show foto’s Oude circuit tot nieuwe Circuit). Een van de grootste wijzigingen vond plaats in 1989, door de bouw van een bungalowpark werd het circuit verkort na 4139m naar 2526m. Uiteindelijk werd in 1998 de bouw gestart, na veel touwgetrek met de gemeente Zandvoort, voor het aanleggen van een nieuw circuit (Het circuit zoals we nu kennen).

Tijdens de laatste verbouwing voor komend seizoen is er het een en ander verandert. Ten eerste is de finishlijn verder naar achter verplaatst, zodat de startrij direct voor de hoofdtribune staat. Verder is de binnenkant hughenholtzbocht verbreed voor een betere doorloop. Hetzelfde is gedaan bij de audi-s bocht. De grootste verandering is gemaakt bij de Arie Luyendijk Bocht. Deze bocht zodanig aangepast dat het nu een kombocht is geworden, net als bij het Indianapolis circuit.

Meer informatie of direct boeken?

Geef die bocht een naampje

Veel van de bochten op circuit Zandvoort hebben een naam gekregen, maar hoe zit het nu?
Een aantal bekende bochten zijn de Tarzanbocht, Gerlachbocht, Rob Slotemakerbocht en de Arie Luyendijk bocht, maar hoe komen die bochten eigenlijk aan hun namen? De tarzanbocht dankt zijn naam niet aan de legendarische vanen zwinger, de benaming komt van de wals die destijds werd gebruikt om het circuit plat te maken …. Deze had de naam Tarzan. (Filmpje aanleg circuit). De andere bochten zijn vernoemd naar bekende rijders die hebben gereden op het legendarische circuit.

Kun jij ook niet wachten?

Het nieuwe circuit beloofd dus veel spannende races te gaan opleveren in de toekomst, het nieuwe circuit zal daarnaast ook te rijden zijn in het nieuwe aankomende formule 1 spel (Formule 1 2020). Geweldig om zelf te ervaren hoe het voelt om door duinen te rijden als Max Verstappen, ervaar het in een formule 1 playseat voor extreem plezier of doe er nog een Virtual Reality bril bij op en ervaar zelf hoe die nieuwe kombocht nou echt gaat. Kortom genoeg mogelijkheden om voor en na de race net als Max te kunnen vlammen in een formule 1 auto. Dus kun jij niet wachten tot het eindelijk begint, huur dan een F1 simulator bij Urban Events

F1 simulator met Red Bull Playseat

Pop-Up Race & Game Centre Ede

Lees meer

De coolste VR simulators van dit moment

Lees meer