0318 - 842 466
 

Games op SteamVR beschikbaar voor MR headsets

SteamVR

Recent werden de Microsoft Mixed Reality headsets gelanceerd, maar een van de grootste uitdagingen was het beschikbaar stellen van content. Want zonder applicaties heb je niets aan een MR headset. De Windows MR headsets worden als Mixed Reality headsets in de makt gezet, maar kunnen voorlopig enkel als Virtual Reality bril worden gebruikt.

Een van de grootste uitdagingen, namelijk het spel- en contentaanbod, is nu door Microsoft aangepakt. Vanaf half november 2017 zijn VR games voor Windows MR-headsets beschikbaar op Steam. De SteamVR catalogus bevat ruim 2.000 games en applicaties. Daarmee is Steam dus de partij voor Microsoft om mee samen te werken en de plek voor gebruikers om games en applicaties te kopen en voor het downloaden van games.Tip: Samsung HMD Odyssey: 'The Ultimate Mixed Reality Experience'.

Maar wat is nu eigenlijk Mixed Reality?

In de headsets voor MR, die behoorlijk lijken op VR brillen, zijn camera’s en sensoren verwerkt. Alleen de HoloLens is voorzien van een eigen computer. Ook is de HoloLens het beste in staat tot het laten zien wat er op MR gebied mogelijk is, hij heeft een ontwikkel voorsprong. Naar verwachting zal er op Windows computers steeds meer ondersteuning komen voor Mixed Reality headsets en het gebruik van MR.

Mixed Reality is, in vergelijking met Virtual Reality een volledig andere denkwijze. Bij Mixed Reality kunt u interacteren met een laag die is toegevoegd aan iets wat werkelijkheid is of kan zijn. Toegevoegde elementen (lagen) beetpakken, ronddraaien en weggooien is met MR mogelijk. Eén van de verwachtingen in de markt is dat MR veel teweeg gaat brengen op het gebied van communicatie.

MR headsets versus de Vive & Rift

De verschillen met de Oculus Rift en de HTC vive zijn niet groot. De verschillen liggen enkel in de resolutie en de inside out tracking technologie. Voor MR headsets zijn geen sensoren nodig. De prijzen liggen nagenoeg bij elkaar. De resolutie van de MR Headsets ligt iets hoger dan die van de Rift en de Vive. Echter de MR headsets dragen nog VR bugs met zich mee. Op gebied van stabiele content hebben Oculus en HTC dus nog een voorsprong.

Microsoft Mixed Reality Headsets kunnen ook met motion controllers worden gebruikt, welke lijken op de Touch controllers van Oculus. De Windows Mixed Reality headsets kunnen niet stand-alone worden gebruikt, maar moeten op een krachtige PC worden aangesloten , zodat de relatief zware games in een vrij hoge resolutie gespeeld kunnen worden. Microsoft probeert VR betaalbaar te maken, door de prijs van de Mixed Reality headsets en controllers relatief laag te houden.