0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

  • Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

  • Offerte binnen 1 werkdag
  • Persoonlijk contact
  • Thema aankleding
  • Spelbegeleiding
  • Plaatsing in binnen en buitenland!

De Oculus Quest is precies wat VR nodig heeft

In 2012 onthulde John Carmack zijn houtje touwtje virtual reality bril, welke uiteindelijk de Oculus Rift DK1 zou worden. Wat toen nog maar een pietluttig maar veelbelovend prototype was, is anno 2019 een miljardenindustrie.

Tijdens de ontwikkeling van de Oculus RIft; van de DK1 naar DK2 naar de CV1 en uiteindelijk de Oculus Rift S (welke recent is gelanceerd), is er heel veel op gebied van content gebeurd. Er zijn inmiddels heel veel leuke VR demo’s, games en maatwerk applicaties op de markt! Echter heb je naast de Oculus Rift VR bril een geschikte High-end game PC nodig om te kunnen spelen. Oculus heeft daar verandering in gebracht met Oculus Quest. Dit is een standalone VR bril waarbij je geen PC nodig hebt.

6dof

6 degrees of freedom

De Oculus Quest maakt in tegenstelling tot de Oculus Go gebruik van 6DOF; 6 degrees of freedom. Dit wil zeggen dat hand- en hoofdwegingen aan de hand van zes assen worden geregistreerd in plaats van drie. De Oculus Nog met 3DOF resulteert dus in minder natuurlijke bewegingen.

De Oculus Quest gebruikt inside out camera’s om alle bewegingen en kantelingen vast te leggen en deze worden omgezet naar een meer realistische VR beleving. Je hebt zelf de controle, net zoals op de Oculus Rift. Mocht je buiten het ingestelde spelgebied komen, dan word je aan de hand van rode lijnen in het spel gewaarschuwd.

Anderen bekeken ook

De VR experience

Net zoals bij de Oculus Rift / S worden er bij de Quest Controllers meegeleverd. Deze controllers volgen jouw handen. Daarmee kan je een wapen bedienen of een ander item mee vasthouden welke je in de VR game nodig hebt. Daarnaast kan je met de controllers je handen in VR gebruiken. Wijs, maak een vuist, gooi iets weg, klim of pak iets op. Dit werkt aan de hand van makkelijk te bedienen knoppen op de controller, zowel links als rechts.

Helaas zijn nog niet alle VR games geschikt voor de Quest, maar daar wordt heel hard gewerkt. De meest populaire VR games zijn al wel te spelen. Er zijn anno 2019 tegen de 100 VR games welke op de Quest gespeeld kunnen worden. En dat worden er geleidelijk steeds meer. Zelfs leuke multiplayer games. De Quest is zeer goed te gebruiken op events, feesten of op beursstands waar de ruimte beperkt is. Het beeld van de Quest casten op een TV is echter lastig. Hiervoor is er een Wifi netwerk nodig, een smartphone als bridge en Google Chromecast als ontvanger op de TV. Dus mocht je publiek mee willen laten kijken dan kan je het beste een Oculus Rift / S met High-end game PC en TV op statief gebruiken.

F1 GrandPrix rijden vanuit je woonkamer

Lees meer

To race or not to race?

Lees meer