0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

  • Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

  • Offerte binnen 1 werkdag
  • Persoonlijk contact
  • Thema aankleding
  • Spelbegeleiding
  • Plaatsing in heel Nederland & België

Formule E race experience met VR op de beursstand van Viessmann in Brussel, Milaan en Coventry

De Viessmann Group, een internationaal toonaangevende fabrikant van verwarmings-, industriële en koelsystemen, is vanaf seizoen 2017/18 sponsor van de Formule E. De van oorsprong Duitse familieonderneming is officieel partner van het Panasonic Jaguar Racing Team in het FIA Formula E kampioenschap geworden. De FIA Formula E is een raceklasse voor racewagens met een supersnelle elektromotor.

Zoals onze hele wereld, ondergaat ook Viessmann een omvangrijke technische en culturele verandering. Binnen tientallen jaren wordt er voorgoed vaarwel tegen het olietijdperk gezegd. Het FIA Formule E kampioenschap staat symbool voor deze verandering. Het partnerschap met Panasonic Jaguar Racing maakt ook de ontwikkeling van Viessmann hierin zichtbaar. Viessmann vroeg Urban Events deze partnership door te vertalen naar haar deelname aan de Batibouw beurs in Brussel. Hiervoor werd de Panasonic Jaguar Racing race wagen skin toegevoegd aan een bestaande Virtual Reality race game. De Formule E Race Simulators met VR uitbreiding waren en daverend succes.

Formula E Race Simulator

Formule E is uniek in de wereld van de motorsport dankzij de keus van locaties. Met uitzondering van de E-Prix van Mexico, vinden alle rondes van het kampioenschap plaats op tijdelijke straatcircuits in het centrum van ´s werelds grootste steden. Elke actie, van training, kwalificatie tot de race zelf vindt plaats op één en dezelfde dag.

De racekalender omvat 14 races in 11 steden, inclusief de dubbelraces in Hongkong, New York en de seizoenfinale in het Canadese Montreal. In de Formule E duelleren niet alleen de rijders en de kracht van hun auto. Het is vaak een race om efficiëntie en het beste energiemanagement. En precies deze gebieden zijn de drijvende kracht achter de huidige ontwikkeling van Viessmann.

Panasonic Jaguar Racing

Jaguar keerde in oktober 2016 terug in de racewereld, en werd daarmee de eerste premium fabrikant die aan de all-electric FIA Formule E kampioenschap straatraces meedeed. Viessmann is al jaren betrokken bij diverse wintersporten, wat de internationale bekendheid van het merk duidelijk heeft doen stijgen.

Nu trekt de dubbele – S op zwarte ondergrond in de FIA Formula E & op de beursvloer de aandacht. Langs deze weg wil Viessmann zijn naamsbekendheid verder aanscherpen en innovatieve producten een nieuw platform geven.

Ook op de MCE Mostra Convegno Expocomfort in Milaan konden de beursbezoekers plaatsnemen in de Viessmann Formule E race experience. Hiervoor werd er wederom een speciale ruime wand op de beursstand geplaatst, met daarop een Formula E visual van Panasonic Jaguar Racing.

De Formule E Race Simulators werden door professionele hosts begeleid. De verhogingen van de Formula E race Seats werden in de huisstijl van Viessmann bestickerd. Daarnaast werden de beste racetijden en de basis gegevens van de deelnemers aan de hand van digitaal high score leaderboard met behulp van iPads geregistreerd.

Meer informatie of direct boeken?

VR F1 Pitstop Challenge bij het Ziggo F1 Live event editie 2019 in de Ziggo Dome te Amsterdam

Lees meer

VR pictionary ‘Tekenen in de ruimte’ in RTL4 TV programma de Jongens tegen de Meisjes

Lees meer