• Categorieën

0318 - 842 466 Klantenservice

Offerte aanvragen

  • Offerte binnen 1 werkdag
  • Persoonlijk contact
  • Thema aankleding
  • Spelbegeleiding
  • Plaatsing in binnen en buitenland!

Formule E race simulators in Brussel, Milaan en Coventry

De Viessmann Group is een internationaal toonaangevende fabrikant van verwarmings-, industriële en koelsystemen. Vanaf seizoen 2017/18 sponsort Viessmann de Formule E. Deze van oorsprong Duitse familieonderneming is namelijk officieel partner van het Panasonic Jaguar Racing Team. Dit team speelt mee in de FIA Formula E dit is de raceklasse voor racewagens met een supersnelle elektromotor.

Zoals in de hele wereld ondergaat ook Viessmann een omvangrijke technische en culturele verandering. Binnen tientallen jaren wordt er voorgoed vaarwel gezegd tegen het olietijdperk. Het FIA Formule E kampioenschap staat symbool voor deze verandering. Het partnerschap met Panasonic Jaguar Racing maakt ook de ontwikkeling van Viessmann hierin zichtbaar. Viessmann vroeg Urban Events deze partnership door te vertalen naar haar deelname aan de Batibouw beurs in Brussel. Hiervoor werd de Panasonic Jaguar Racing race wagen skin toegevoegd aan een bestaande Virtual Reality race game. De Formule E Race Simulators met VR uitbreiding waren en daverend succes.

Formula E Race Simulator

Formule E is uniek in de wereld van de motorsport, mede dankzij de keuze van de locaties. Met uitzondering van de E-Prix van Mexico, vinden alle rondes van het kampioenschap namelijk plaats op tijdelijke straatcircuits. Bijvoorbeeld in het centrum van ´s werelds grootste steden. In tegenstelling tot bij de Formule1 vindt bij de Formule-E alles op een dag plaats. De training, kwalificatie en de race zijn dus allemaal op dezelfde dag.

De racekalender omvat 14 races in 11 steden. Dit aantal is inclusief dubbelraces in Hongkong, New York enhet Canadese Montreal. In de Formule E duelleren niet alleen de rijders, het gaat ook om de kracht van hun auto. Het is vaak een race om efficiëntie en het beste energiemanagement. En precies deze gebieden zijn de drijvende kracht achter de huidige ontwikkeling van Viessmann.

Panasonic Jaguar Racing

Jaguar keerde in oktober 2016 terug in de racewereld, en werd daarmee de eerste premium fabrikant die aan de all-electric FIA Formule E kampioenschap straatraces meedeed. Viessmann is al jaren sponsor bij diverse wintersporten, wat de internationale bekendheid van het merk duidelijk heeft doen stijgen.

Nu trekt de dubbele – S op zwarte ondergrond in de FIA Formula E & op de beursvloer de aandacht. Langs deze weg wil Viessmann zijn naamsbekendheid verder aanscherpen en innovatieve producten een nieuw platform geven.

Formule E Race Simulators

Op de MCE (Mostra Convegno Expocomfort) in Milaan konden de beursbezoekers plaatsnemen in de Viessmann Formule E race simulators. Hiervoor werd er een speciale ruime wand op de beursstand geplaatst, met daarop een Formula E visual van Panasonic Jaguar Racing.

De Formule E Race Simulators werden door professionele hosts begeleid. Urban events verzorgde de branding van de simulators. Zo werden de verhogingen van de Formula E race Seats bestickerd en prijkte het logo achterop de stoelen. De beste racetijden werden genoteerd op een digitaal high score bord. Dit werd met behulp van iPads geregistreerd.

Meer informatie of direct boeken?

F1 Pitstop Challenge voor Ziggo

Lees meer

VR pictionary voor RTL4 TV programma

Lees meer